Moois van … april!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … april!

01) Net zoals álles leuk is om te shoppen voor een klein meisje, zijn dus ook schoentjes heel leuk heb ik ontdekt. Na de collecties van Mockies, Petit Philippe en Donsje al bekeken te hebben, kreeg ik laatst deze superschattige mini schoentjes van Toms doorgestuurd van mijn zusje. Zelf draag ik ook graag Toms in het voorjaar en zomer, en deze zijn ook echt om op te eten. Maar ik houd me in, ze moet eerst maar eens leren lopen straks!

02) Ik draag niet veel make-up en wat ik draag is een ratjetoe van verschillende merken. Dit gaat veranderen. Ik heb besloten dat ik alles wat ik in het vervolg aan make-up koop van Clinique is. Dit is een fijn en kwalitatief goed merk, en ze hebben mooie producten. Zoals ik voor mijn gezichtsverzorging altijd de producten van Philosophy gebruik, stap ik nu dus ook over op één make-up merk. Ik heb alvast een mooi begin gemaakt met het aanschaffen van een eyeliner in een prachtige kleur mosgroen en een chubbystick voor mijn lippen in de kleur mighty mimosa, een mooie roze peachy kleur. Gewoon leuk om mezelf af en toe weer iets nieuws van Clinique cadeau te doen, óf te vragen voor bijvoorbeeld mijn verjaardag.

03) Nu alles in huis spic en span is ten gevolge van mijn nesteldrang, was de afgelopen maand de tuin aan de beurt. Deze moest en zou lente-klaar gemaakt worden. En maar goed ook, want vlak daarna was het zomers weer en inmiddels hebben we al volop van ons mooie tuintje kunnen genieten. Bij de Sissy-Boy kocht ik drie van deze vrolijke tuinkussens, ze passen precies op onze lavendelblauwe stoeltjes én op ons houten bankje. Blij mee!

04) Van vrienden kreeg ik afgelopen verjaardag een cadeaubon van Piet Hein Eek en in de shop zag ik dit mooie koffietafelboek. One year on a bike, from Amsterdam to Singapore, geschreven én gefotografeerd door Martijn Doolaard. Echt een prachtig boek om doorheen te bladeren en weg te dromen bij zijn reis en mooie foto’s. Nu nog een mooie boekenstandaard kopen en dit boek komt opengeslagen op onze tafel te liggen, afgewisseld met andere mooie fotoboeken. Ook weer een begin van een mooie verzameling!

05) In iedere ‘Moois van’ staat tegenwoordig een stoel, en ook deze maand ben ik weer een mooie tegengekomen. Het is de Comfy chair van het merk De Camer, deze is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Je zíet gewoon al dat ‘ie lekker zit. Ik vind zelf de uitvoering met zwart onderstel en mosterdgele zitting het mooist. Overigens ook verkrijgbaar als een soort love seat. Voorlopig blijft het nog even bij dromen, want doordat er nu een box in huis staat (ook mooi ;)) is er even geen ruimte voor een extra stoel. Kan ik ondertussen verdergaan met het spotten van mooie stoelen!

06) De afgelopen maanden ben ik via Instagram allerlei leuke merken gaan volgen, waaronder de webshop Cozykids. Daar zag ik deze mooie rammelaar/bijtring van het Nederlandse merk Play at Slaep. Deze rammelaars (ook verkrijgbaar in andere kleurencombinaties) zijn met de hand gemaakt, van organisch beukenhout en de kralen zijn 100% foodgrade en volledig flatanen- en BPA-vrij. Wanneer je deze rammelaar bestelt via Cozykids bestaat de verpakking uit gerecycled papier en karton én je krijgt er een wenskaartje bij waarop je een eigen boodschap kunt schrijven. Een ideaal kraamcadeautje dus!

07) Deze maand gingen we weer eens naar het theater. Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met Tim Fransen, een voor ons tot dan toe onbekende cabaretier, en dat was zo leuk dat we dit jaar weer besloten naar zijn nieuwste voorstelling te gaan: Het Kromme Hout Der Mensheid. Dit keer vonden we het nóg leuker dan de vorige keer. Hij maakt in deze voorstelling de balans op: hoe staat onze beschaving ervoor? En aan wie kun je dat beter afmeten dan aan Napoleon, Beethoven en Kant. Is er eigenlijk nog wel sprake van beschaving? Echt een aanrader. En sowieso is een avondje theater met z’n tweetjes of met vrienden heel erg leuk. Lekker nog even borrelen na afloop, ik houd daar wel van. Dus dat proberen we erin te houden, ook als de kleine er straks is. En met het theater bij ons op loopafstand is dat ideaal.

08) Zoals jullie weten heb ik graag mooie bloemen in huis, en in het vaasje van Hella Duijs komen ze al snel mooi uit. Soms is 1 bloem genoeg, zoals deze prachtige Paradijsvogelbloem. Jammer dat hij niet eeuwig blijft staan, maar het blijft leuk om weer nieuwe soorten te ontdekken en uit te kiezen.

Mijn moodboard voorjaar 2018

Ik heb verlof, dus tijd, en besloot om eens een moodboard te gaan maken. Ik had dit eerder voorbij zien komen in een business video van Annic van Wonderen en dit wilde ik altijd nog eens een keer doen. In mijn blog van deze week vertel ik hoe je dit aanpakt en hoe mijn moodboard (of visionboard) eruit is komen te zien.

Waarom een moodboard?
Wanneer je een moodboard in je huis zet en er staan allemaal dingen op die jij wil, dan ga je erin geloven en ga je ermee bezig, de wet van de aantrekking. Door het visueel te maken en je te richten op wat je wil in plaats van op wat je niet wil, heeft het meteen een positieve uitwerking. En het allerbelangrijkste: geloof in jezelf!

Hoe maak je een moodboard?
Wat heb je nodig:
* een foamboard of stevig karton
* diverse tijdschriften
* schaar
* lijm

Pak de tijdschriften en ga lekker bladeren. Zet de timer op ongeveer een halfuur tot drie kwartier. Iedere keer wanneer je een quote ziet, of een plaatje, een kleur of íets wat je ook maar aanspreekt, scheur je dat uit. Ga niet de hele tijd bij jezelf denken: ‘dit is wat ik wil, dit is wat ik wil’, maar ga ontspannen bladeren, zet een muziekje op en pak er een lekkere kop thee bij. Ook heel leuk: doe het met vriendinnen samen. Na een halfuur á drie kwartier ben je klaar. Je legt de tijdschriften weg en je gaat de plaatjes knippen en opplakken. Je kunt er een soort themabord van maken, maar je kunt ook gewoon alles opplakken waardoor je geraakt bent. Tip: zorg ervoor dat je bord niet te groot is, want dan kan je alles opplakken. Het interessante is juist om plaatjes en quotes te selecteren en díe op te plakken. Zorg er vervolgens voor dat je je moodboard op een plek in je huis zet waar je ‘m iedere dag ziet.

Mijn moodboard
Nu ik met verlof ben en het dus lekker rustig aan kan doen, kwam ik op het idee dat dit het ideale moment is om een moodboard te maken. Lekker een beetje bladeren, knippen en plakken, me laten inspireren en uiteindelijk kijken naar het eindresultaat. Zeker in deze fase interessant omdat mijn leven binnenkort natuurlijk helemaal gaat veranderen door de komst van ons eerste kindje. Hieronder licht ik een aantal quotes en plaatjes toe, afkomstig van mijn moodboard:

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Ik ervaar de zwangerschap als heel bijzonder en ik geniet er intens van. Het is zo mooi dat er nieuw leven in mij groeit, een hartje dat klopt. En dat ze er dan straks echt is, in de lente, sowieso de tijd van nieuw leven. Een hele mooie nieuwe fase in mijn leven.

Het moederschap is moeilijk voor te stellen wanneer je op het punt staat om voor de eerste keer moeder te worden. Je hele leven staat op z’n kop en alles draait om de kleine. Toch weet ik dat ik het ook nodig ga hebben om af en toe even tijd voor mezelf te hebben. En dat kan al door iets heel kleins, bijvoorbeeld door even lekker een uurtje in bad te gaan met een tijdschrift.

Dit plaatje staat voor mij voor genieten van de zomer, van de zon. Ik ben heel blij dat deze tijd er weer aan komt, lekker naar buiten toe, de zon in, genieten aan het water. Dat geeft me rust en na de herfst- en winterperiode merk ik dat ik er ook echt aan toe ben. En hopelijk zijn we ook deze zomer weer een weekje op het strand in IJmuiden te vinden.

Dit is echt een quote die nu nog niet bij mij past, maar waarvan ik hoop dat ik dit over een tijdje vol overtuiging kan zeggen. Ik heb graag de controle en wil alles doen, en dan vaak ook nog heel goed en perfect. En dat kan en lukt niet altijd. Straks met een kindje zal dat nog lastiger worden. Ik wil daar graag relaxed in staan en kunnen denken: ‘iets niet doen is ook oké, laat het los’.

Met de komst van ons meisje gaat er een heleboel liefde bij komen, maar ook belangrijk is om oog te blijven houden voor de liefde voor je partner. Even samen de deur uit, lekker een hapje eten, later af en toe samen een weekendje weg, een lief kaartje of briefje schrijven. Je bent niet alleen papa en mama geworden, maar je blijft ook vriend en vriendin en ik denk dat het heel belangrijk is om aandacht te blijven besteden aan je relatie.

En bovenstaande geldt ook voor mijn familie en vrienden. Ik vind het belangrijk en heel fijn om die regelmatig te blijven zien en te spreken, samen te genieten van alle mooie momenten. Het plaatje van de cadeautjes is voor mij beeldend voor de aandacht voor de mensen die dichtbij me staan. En hoe fijn het is om te geven.

Tot slot hier twee mooie en belangrijke quotes op één foto. Leven met aandacht is iets waar ik het laatste jaar al veel mee bezig ben, mindful leven, en dit wil ik zeker doorzetten de komende tijd. Je geniet veel meer wanneer je in het moment leeft en je niet in je hoofd al bezig bent met het volgende. Ogen dicht & vliegen maar vind ik typerend voor het aanstaande moederschap. Ik heb geen idee wat me te wachten staat en kan me er ook niet op voorbereiden, dus we gaan het zien. Én natuurlijk sushi, na 9 maanden is dat iets waar ik op dit moment ontzettend veel zin in heb!

 

Wat vond ik ervan?
Ik ga dit zeker vaker doen! Omdat ik erg visueel ingesteld ben, vond ik het echt een feestje om mooie plaatjes en quotes te verzamelen. Maar het allerleukst vond ik het selecteren en het bekijken en analyseren van het eindresultaat. Het geeft op een hele mooie manier weer wat ik wil en waar ik naar streef. Zeker de quotes voegen veel toe vind ik. Ik had vooraf geen thema in gedachten toen ik ging bladeren en knippen, maar uiteindelijk staat mijn hele moodboard natuurlijk in het teken van de komst van ons kleine meisje, én van het voorjaar en de zomer, het buitenleven en de zon. Het is uiteindelijk een heel licht en vrolijk moodboard geworden, precies zoals ik me nu ook voel. Nu nog een mooi plekje vinden in mijn huis voor mijn visionboard en ik hoop dat alles uitkomt wat ik wens!

Bedankt voor het lezen van mijn blog & tot volgende week!
Liefs VANBETS

 

Mijn fashion-favorieten dit voorjaar

Na inmiddels bijna 9 maanden zwangerschapskleding gedragen te hebben, heb ik veel zin in komend voorjaar. Éindelijk weer mijn eigen kleding aan, aangevuld met wat nieuwe items. Omdat ik van plan ben borstvoeding te geven, zal ik zeker in het begin, toch nog rekening moeten houden met mijn kleding. Ik ga vast wel wat voedingstops aanschaffen, maar ik hoop het vooral te doen met wat nieuwe kledingstukken. In mijn blog van deze week laat ik jullie zien wat ik gevonden heb!

De eerste week
Ik ga ervan uit dat ik de eerste week veel op bed zal liggen en zitten, dus dan is comfortabele kleding wel heel fijn. Ik denk hierbij aan een pyjamashortje met een (voedings)top, en een lekkere badjas of kimono voor als ik opsta. Love stories heeft mooie shorts, wel aan de dure kant. Een goed alternatief zijn de pyjamashorts van America Today.

Mocht het nog wat kouder zijn en ik wil even het bed uit, dan is een lekkere badstof badjas een goed idee, bijvoorbeeld deze van Bijenkorf Home. Ook heel leuk is een mooie kimono, zorg ervoor dat deze van 100% katoen is, om zweten tegen te gaan. Deze is van Essenza en hangt inmiddels in mijn kast!

Na de eerste week – het bloesje
Het voorjaar is echt de tijd van de bloesjes, en dit lijkt me nou ook ideaal voor het geven van borstvoeding. Voedingstopje eronder en het ziet er al snel leuk uit. Je kunt ervoor kiezen om het bloesje open te laten hangen, of je knoopt ‘m dicht op het moment dat je geen borstvoeding hoeft te geven. Ik vond deze twee bloesjes van Levi’s en Selected Femme. Lekker fris en perfect voor het voorjaar.

De jurk
Ook (vroeg) in het voorjaar kan het al behoorlijk warm zijn en dan is een jurkje bij mij favoriet. Lekker makkelijk, lekker luchtig en goed te combineren met een sandaaltje of sneaker en een mooie zonnebril. Zeker met borstvoeding is het wel essentieel dat het jurkje knoopjes heeft die je open kunt maken wanneer het tijd is om te voeden. je kunt ervoor kiezen om onder je jurkje een voedingstop te dragen, maar alleen een voedingsbh kan ook.  Heel hoog op mijn wishlist staan deze twee jurkjes van Fabienne Chapot en Selected Femme.

De pantalon met elastieken band
Voordat ik zwanger was had ik maat 34/36, hoe zal dit straks zijn? Ik heb geen idee en gek genoeg maak ik me er niet heel druk over. Ik zie het wel. Het zorgt er wel voor dat ik nu nog heel even wacht met shoppen, omdat het zonde zou zijn als ik alles een maatje te klein koop. Na de bevalling is mijn buik natuurlijk niet meteen weg en dan lijkt het me heerlijk om mooie pantalons te dragen met een elastieken band. Goed te combineren met een sandaaltje en een basic top. Scotch & Soda en Fabienne Chapot hebben prachtige pantalons in hun voorjaarscollectie.

De schoen
Ze zijn allebei al voorbijgekomen in de rubriek ‘Moois van …’, op mijn wishlist van komend voorjaar en komende zomer staat een prachtige sneaker van Nubikk en een sandaaltje van Fred de la Bretoniere, in de mooie kleur olijfgroen. Ook met deze aanschaf wacht ik even tot mijn bevalling, het schijnt zo te zijn dat je schoenmaat kan veranderen na een zwangerschap.

Accessoires
Áltijd goed, mooie accessoires om je outfit helemaal af te maken. Groot favoriet bij mooi weer is een mooie zonnebril. Vorig jaar was ik blij verrast door de collectie bij &Other Stories en heb ik daar een zonnebril gekocht. Ooit wil ik toch ook nog wel een écht mooie zonnebril, bijvoorbeeld deze van RayBan.

Ik ben geen sieradenmeisje, maar een mooi subtiel kettinkje of armbandje vind ik erg mooi. Ik ben van plan om na de geboorte van ons meisje mezelf te trakteren op een gouden kettinkje van Orelia met de eerste letter van haar naam. Omdat ik nog een cadeaubon van de Bijenkorf had liggen, heb ik mezelf een mooie nieuwe tas van Shabbies cadeau gedaan. Heel blij mee!

Dit waren mijn fashion-favorieten van komend voorjaar. Laat die zon maar komen! Bedankt voor het lezen en een heel fijn weekend!
Liefs VANBETS

Moois van … maart!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … maart!’

01) Ik hou van mooie designstoelen en omdat mijn Eames is verhuisd van mijn werkkamer naar onze babykamer, was ik op zoek naar een nieuwe. Ik denk dat ik ‘m gevonden heb! Wat zo fijn is aan mijn werkkamer is dat dit echt een plekje voor mezelf is dat ik kan inrichten hoe ik ‘t wil, zonder rekening te houden met de rest van onze inrichting (en mijn vriend). Deze OMG velvet chair van Zuiver is zó mooi, vooral in de kleur poeder roze.

02) Deze maand kocht ik de eerste stappers voor ons meisje. Haar eerste Mockies. Geen idee of ze deze ook echt gaat dragen of dat het voornamelijk sokjes zullen zijn, maar deze mooie schoentjes waren in de sale en ik kon ze niet laten staan. Op dit moment hebben ze een mooi plekje gekregen op het plankje boven de commode.

03) Als je mijn blog hebt gelezen over onze stedentrip naar Breda heb je al kunnen lezen dat ik fan ben van het merk (en de winkel) Yaya. Ik was op hun site aan het neuzen en kwam deze handige kraag tegen, ideaal voor onder een trui, zonder dat er verder een hele blouse in de weg zit. Mijn zusje heeft deze ook en hij bevalt haar echt goed, dus misschien maar eens een online bestelling plaatsen. En wanneer ik straks weer op de been ben na mijn bevalling en mijn oude maat weer terug heb, ga ik snel een kijkje nemen bij hun nieuwe shop in Nijmegen.

04) Ik zie het steeds meer om me heen, de polaroid camera is weer terug. En het heeft gewoon iets heel leuks, spontaan een foto maken van een leuk moment en je ziet meteen het resultaat, zonder eindeloze fotoshop, filters en selecties. Mijn goede Canon camera blijft natuurlijk mijn favoriet voor het schieten van de écht mooie plaatjes, maar deze Fujifilm polaroid camera zou een leuke aanvulling zijn.

05) Ook in maart ben ik natuurlijk weer aan het shoppen geweest voor ons meisje en een hele leuke online shop is littlejet.nl. Zij maakt baby- en kinderkleding met de hand, en van verschillende mooie stoffen maakt ze broekjes, jurkjes, shirts, slabbetjes en haarbandjes. Ik ben heel benieuwd naar de pasvorm en heb een mintgroen broekje met bloemetjes, een roze haarbandje en een slabbetje met diertjes erop besteld. Heel blij mee!

06) Nu ik 35 weken zwanger ben probeer ik nog steeds in beweging te blijven en dagelijks een rondje te wandelen. De ene keer is dat naar het stembureau, dan weer halen we een ijsje bij mooi weer of ik loop naar de kapper. Ik kijk er ook erg naar uit om straks met de kinderwagen dagelijks een wandelingetje te maken. Een van de leukste bestemmingen (en gelukkig zit dat dicht bij waar we wonen) is de kinderboerderij in het park.

07) Nu ik verschillende leuke webshops voor kinderen volg via Instagram, bijvoorbeeld ‘De Gele Flamingo’, ‘Mevrouw Aardbei’ en ‘Studio Noef’, zie ik natuurlijk heel veel leuk speelgoed voorbij komen. Zo kwam ik laatst deze badspeeltjes tegen van Tikiri, ik vind ze zó leuk. Ze zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zijn verkrijgbaar als giraffe, krokodil, zebra, nijlpaard, leeuw en olifant . Wel wat prijzig, €12,95 per diertje, maar ze zijn dan ook multifunctioneel: te gebruiken als badspeeltje, rammelaar en als bijtfiguur wanneer kindjes last hebben van doorkomende tandjes.

08) Na al maanden in dezelfde setjes zwangerschapskleding rond te lopen en vooral in hetzelfde paar schoenen, heb ik héél veel zin om weer mijn oude voorjaarskleding uit de doos te halen en in de kast te hangen. En zoals altijd bij ieder nieuw seizoen: er mogen wel weer wat nieuwe items bij. Vorige maand zag ik de mooie sneakers van Nubikk, deze maand bekeek ik de nieuwe collectie sandaaltjes van Fred de la Bretoniere en weet ik al welke het gaan worden dit jaar; de leren kruisband sandaaltjes in de kleur olijfgroen. De afgelopen 3 seizoenen heb ik dezelfde gehad in cognac en daar heb ik zó fijn op gelopen, dat ik weer voor deze sandalen ga. Nu nog even afwachten of ik na mijn bevalling nog steeds maat 37 heb, en dan: bestellen maar!

 

Dit waren mijn acht favorieten van de maand maart. Óp naar april!
Bedankt voor het lezen en een heel fijn weekend!
Liefs VANBETS

Boekenblog: zwangerschap & opvoeding

Nu ik al wat verder in mijn zwangerschap ben en ik bijna met verlof ga, vind ik het heerlijk om te lezen over alles wat met zwangerschap, de tijd na de bevalling en opvoeding te maken heeft. Inmiddels heb ik in de afgelopen maanden al heel wat boeken gekocht en gekregen, en in mijn blog van deze week deel ik deze boeken met jullie. Nog niet alle boeken heb ik ook daadwerkelijk gelezen, ik hoop dat ik daar straks in mijn verlof de tijd voor neem. Over de boeken die écht de moeite waard waren, zal ik t.z.t. een boekreview schrijven. 

ZWANGERSCHAP & OPVOEDING
Omdat ik al wat verder ben in mijn zwangerschap zijn het vooral boeken die gaan over het laatste stukje van de zwangerschap en de tijd daarna.

01) De gelukkigste kinderen van de wereld – Rina Mae Acosta en Michele Hutchison
Onlangs werd het door Unicef weer vastgesteld, Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst. Blijkbaar doen we iets heel goed, maar wat? Michele Hutchison en Rina Mae Acosta zijn beiden met Nederlanders getrouwd, ze wonen hier en voeden hier hun kinderen op. Allebei hopen ze op het typische Nederlandse resultaat dat ze overal om zich heen zien: evenwichtige en onafhankelijke baby’s, kinderen en tieners. Met een scherpe blik en veel humor observeren ze de Nederlandse praktijken, in de hoop het geheim te ontrafelen.

Dit boek had ik al een tijdje op het oog en heb ik laatst aangeschaft. Ik vind het verfrissend om de Nederlandse manier van opvoeden door de ogen te zien van twee moeders die hier oorspronkelijk niet vandaan komen. Zeker omdat ik zelf hier opgegroeid ben, nooit buiten Nederland heb gewoon en in het onderwijs werk. Goed om me meer bewust te worden van de typische Nederlandse manier van opvoeden door middel van dit boek. Ik ben heel benieuwd!

02) Houd me vast – Dr. Sue Johnson
We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden. In ‘Houd me vast’ maakt Sue Johnson je deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Door middel van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken, oefeningen en verhelderend advies laat ze zien wat de zeven bepalende momenten in een relatie zijn en coacht ze je die momenten door zodat je een veilige en blijvende band creëert met je partner.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een zwangerschapscursus gevolgd bij Via Mama (echt een aanrader!) en tijdens een van deze bijeenkomsten ging het over hechting en hoe belangrijk een goede hechting en relatie is met je kind. De cursusleidster raadde dit boek aan en omdat ik meteen gegrepen werd door dit onderwerp heb ik het boek aangeschaft. Nu ik heb boek heb zie ik dat het meer lijkt te gaan over een hechte en veilige relatie met je partner, in plaats van met je kind. Ook belangrijk, en misschien gelden bepaalde dingen wel voor zowel je partner als je kind. Ik ga hem hoe dan ook lezen!

03) Buskruit met muisjes – Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers
‘Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?’ Een herkenbare vraag voor veel prille moeders en een van de redenen voor Nina, Noor en Marieke om hun ervaringen op te schrijven.
Met dit boek zullen de laatste maanden van de zwangerschap, de bevalling, maar vooral die eerste maanden met de baby minder onzeker, minder stressvol en misschien zelfs minder pijnlijk zijn. Dit boek is namelijk anders dan alle andere boeken. Geschreven door drie moeders van in totaal negen kinderen is het een naslagwerk voor iedere (aanstaande) moeder die (weer) door die eerste heerlijke, maar ook onzekere tijd gaat als de kraamverzorgende de deur achter zich dicht heeft getrokken. Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en tricks gebruiken.

Dit boek zag ik al eens eerder voorbijkomen op een vlog van De Huismuts en het sluit precies aan bij de fase waar ik nu in zit. Fijn om een soort handboek te hebben voor de de onderwerpen waar we hoe dan ook straks tegenaan lopen: de kraamtijd, borstvoeding, voeding, slapen en babykwaaltjes. En natuurlijk kun je alles vast ook vinden op internet, maar daar is zoveel uiteenlopende informatie te vinden dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Liever gewoon ouderwets een boek waar ik iets in kan opzoeken, en bij dringende zaken natuurlijk altijd hulp vragen aan professionals.

04) Babyspel – Danielle de Tombe – van Laar
Gefeliciteerd, je hebt een baby! Een prachtig sprankelend kindje dat wil voelen, proeven, kijken en honger heeft naar menselijke interactie. Een speels breintje dat als een spons alles in zich op wil nemen. Maar hoe speel je met een baby? Je kunt moeilijk de hele dag gekke bekken trekken. Daarom dit boekje, boordevol spelletjes die baby’s leuk vinden. Zoals sleeën, thuis in zelfgemaakte sneeuw. Of muziek maken met appelshakers, of een sterrennacht laten zien met een zaklamp. Spelen maar!

Dit boek heb ik mijn vriend een tijd terug cadeau gegeven. Je hoort vaak van mensen (en met name van mannen) dat ze vanaf dat hun kind ongeveer twee jaar is het steeds leuker gaan vinden met hun kind, omdat ze dan beginnen te praten en te spelen. Ik was zelf ook benieuwd hoe je met een baby kunt spelen en wat zij op welke leeftijd al kunnen. In dit boek staan 59 spellen om samen met baby’s van 0 tot 2 jaar te doen. Waarschijnlijk ontdek je dat zelf ook wel in de loop van de tijd, maar een paar leuke originele ideeën kunnen nooit kwaad. Extra leuk vind ik dat je op deze manier veel leert over de ontwikkeling van je baby, er staan namelijk ook veel babyweetjes in dit boek. De spellen zijn ingedeeld op seizoen en niet op leeftijd, ieder kind heeft namelijk zijn eigen ontwikkelingstempo. En het motto is: laat je kind in deze fase vooral hééll veel ontdekken.

05) Perfecte moeders bestaan niet – Diana Koster
Zwanger zijn en moeder worden. Dat zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. Toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam voelen als je denkt dat je de enige bent die moeite heeft om een nieuwe balans te vinden. Maar je bent zeker de enige niet! In ‘Perfecte moeders bestaan niet’ combineert Diana Koster, vrouwencoach en verloskundige, haar kennis met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en praktische oefeningen. Dit boek geeft je daardoor een steuntje in je rug tijdens deze prachtige, intensieve en soms ook heel moeilijke nieuwe levensfase.

Ook dit boek was een tip van mijn zwangerschapscursusleidster. Het was haar favoriete boek en een heel goed boek om je voor te bereiden op het moederschap. Het is fijn om te lezen dat niet iedereen op een grote roze wolk zit na de bevalling, zeker wanneer je alle foto’s op Instagram en andere Social Media kanalen moet geloven. Ik kan me goed voorstellen dat je je daar behoorlijk onzeker over kan voelen. Ik heb zin om in dit boek te beginnen, leuk vind ik ook dat in ieder hoofdstuk één of twee verhalen staan van andere moeders. Ik ben heel benieuwd hoe ik het straks zelf allemaal ga ervaren.

06) Duik in je weeën – Carita Salomé en Juliette de Wit
‘Heb je het niet op papier?’ is de vraag die telkens weer aan Carita Salomé wordt gesteld door haar cursisten zwangerenbegeleiding. Er bleek een behoefte te bestaan haar adviezen en oefeningen nog eens zwart op wit te hebben. Juliette de Wit kwam toen met haar eigen oplossing: om alles nog eens op een rijtje te zetten tekende zij een levensgroot stripverhaal over haar eigen aanstaande bevalling. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen deze twee vrouwen. Het is bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je eigen bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te duiken. Helder in woord en beeld gebracht, zodat iedere vrouw er zelfstandig mee kan worden.

Dit boek kreeg ik van mijn zusje, die dit boek destijds heeft gebruikt als voorbereiding op haar bevalling. Ondanks dat ik samen met mijn vriend al twee bijeenkomsten heb bijgewoond over de bevalling, vind ik het toch fijn om dit boek nog eens door te nemen, samen. Zeker ook omdat mijn bevalling nog zo’n 7 weken duurt, is het fijn om het af en toe op te frissen en ons samen mentaal voor te bereiden op de bevalling.

BOEKEN VOOR MANNEN
Ik vind het heel fijn om ook mijn vriend mee te nemen in dit avontuur, al vanaf de test tot straks de bevalling en natuurlijk daarna. Ik vind dat eigenlijk ook vanzelfsprekend en ik ben blij dat hij die mening deelt. Hij gaat mee naar iedere controle en alles wat ik lees of heb geleerd op de cursus deel ik met hem. Ook voor mannen zijn er heel veel leuke boeken, en dat is ook goed, want mannen en vrouwen verschillen nou eenmaal en een man zal bepaalde dingen anders ervaren dan een vrouw. Hieronder de drie boeken die we nu op dit moment in huis hebben.

01) Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Kluun
Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
* Impress your wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen
* Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
* Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

Dit is natuurlijk een klassieker voor de man. Mijn vriend kreeg deze van een vriend van hem en inmiddels heeft hij ‘m al bijna uit. Het leest makkelijk en is voor een man zeer herkenbaar.

02) Babymanagement voor mannen, het praktische handboek – Henk Hanssen
Goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. Het boek geeft grondig antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders stellen:
* Financiële planning: wat kost de opvoeding?
* Wat zijn de beste babyapps voor op uw mobiele telefoon?
* Wat is de beste babyfoon?
* En de meest praktische kinderwagen?
* Hoe combineer ik werk en privé-leven?
* Hoe zal het vaderschap mijn leven veranderen?
* Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?

Dit boek kreeg mijn vriend van mijn ouders voor zijn verjaardag. Henk Hanssen heeft ook ‘Zwangerschapsmanagement voor mannen’ en ‘Peutermanagement voor mannen’ geschreven. Zeker die laatste ga ik onthouden voor tegen die tijd. Volgens mij is dit echt een nuchter en herkenbaar boekje voor mannen.

03) Dochters, een handleiding voor vaders – Gerard Janssen
In dit boek vind je alles wat een meisjesvader weten moet. Van vlechten maken en ‘nee-zeggen’ tot interviews met Dick Swaab over de werking van het meisjesbrein en met Sanderijn van der Doef over het belang van een positief zelfbeeld.

Dit boek heb ik laatst aan mijn vriend gegeven, nadat hij zich afvroeg hoe hij straks de haren van ons meisje moest gaan doen op zijn papadag. Toevallig staat er in dit boekje een speciaal hoofdstuk over haren en een workshop vlechtjes maken. Net zoals mannen en vrouwen verschillen, is het ook een verschil of je een dochter of een zoon krijgt. Ik zal veel dingen herkennen vanuit mezelf, voor mijn vriend is dat natuurlijk anders. Leuk is ook dat er een aantal interviews in dit boekje staan, waardoor je bv. ook echt inzicht krijgt in de werking van het meisjesbrein.

INVULBOEKEN
Niets is leuker dan het bijhouden van een boek over je zwangerschap en bijvoorbeeld baby’s eerste jaar. Je vergeet toch snel bepaalde details en het zorgt ervoor dat ik heel bewust de zwangerschap en straks het eerste jaar meemaak. Maak er een momentje van en ga er iedere week echt even voor zitten.  Ook voor je kind is het later heel leuk om deze dingen allemaal terug te lezen.

01) Mijn zwangerschapsdagboek – Maan Amsterdam
Al vanaf het begin van mijn zwangerschap wist ik dat ik een soort dagboek wilde bijhouden. Het is zo’n bijzondere gebeurtenis die je misschien maar een of een paar keer meemaakt in je leven. Het was best even zoeken naar een mooi en leuk dagboek, maar uiteindelijk vond ik een mooie van Maan Amsterdam. Vanaf week 5 t/m week 42 vul ik iedere week een aantal vragen in. Alle onderwerpen komen aan bod en er is ook ruimte voor de papa om af en toe iets te schrijven. Zelf vind ik het leuk om er ook foto’s aan toe te voegen, naast de echo’s en buikfoto’s waar ze ruimte voor hebben gemaakt. Een mooi naslagwerk voor later!

02) Baby’s eerste jaar, van de eerste dag tot de eerste verjaardag – De Lantaarn
Dit boek kreeg ik op 5 december van mijn vriend, een superlief cadeau en precies in de stijl waar ik van houd. Mooi vormgegeven en heel leuk om bij te houden straks. In dit boek is wederom ruimte voor foto’s en het geboortekaartje, maar het is vooral een dagboek waarin ik kan beschrijven hoe de eerste dagen, weken en maanden van ons meisje zijn verlopen. Ik ben van plan om, net zoals ik nu doe met mijn zwangerschapsdagboek, iedere week even een moment te vinden om ervoor te gaan zitten en stil te staan bij de mijlpalen en gebeurtenissen van de afgelopen week. Naast dit boek ga ik ook een fotoboek bijhouden van het eerste jaar, waarin ik een selectie van de allermooiste foto’s ga inplakken.

 

Zoals jullie zien hoef ik me niet te vervelen tijdens mijn verlof, genoeg te lezen! Ik hoop dat ik jullie met mijn blog wat inspiratie heb gegeven voor jezelf of om eventueel cadeau te doen aan vrienden/familie die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen.

Bedankt voor het lezen & tot volgende week!
Liefs VANBETS

 

 

Weekendje Breda

Al sinds jaren gaan mijn zusje en ik in februari even lekker weg in eigen land. Deze weekendjes staan altijd in het teken van lekker eten en shoppen. Dit jaar zijn we naar Breda gegaan, een supergezellige en heerlijke shopstad. In mijn blog van deze week neem ik jullie mee en deel ik onze favoriete adresjes.

Vrijdag
We besloten bewust om pas aan het einde van de week naar Breda te gaan, na de carnaval. Wat alleen al snel bleek was dat veel kleinere winkels (en vaak onze favorieten) juist deze hele week gesloten waren. We waren namelijk benieuwd naar Puick, een lunchtentje op de Veemarktstraat, en naar Noos31. Helaas gesloten. Wél een goede reden om nog eens terug te gaan! We begonnen onze stedentrip met een lunch bij In Kannen en Kruiken, een superleuk lunchtentje op de Veemarkstraat. Na heel even gewacht te hebben, zo druk was het, kwamen we te zitten aan een gezellig tafeltje en bestelden we onze lunch. Ik had zin in zoet en ging voor de wentelteefjes, mijn zus bestelde de wrap. Goede keuze en echt een aanrader. Ook als je trek hebt in een koffie met taartje.

Omdat we verder geen boekje, route of plan hadden, zijn we na de lunch lekker rond gaan slenteren door het centrum en hebben we op die manier een beetje de stad leren kennen. Ik vond het al meteen echt een gezellige en mooie stad. Niet al te groot, alles was goed te lopen, maar wel veel gezellige kleinere straatjes met de leukste winkels. Éen van de leukste kledingwinkels waar we in zijn geweest was Yaya. Ik kende het merk wel, maar wist niet dat ze er ook aparte winkels van hadden (binnenkort opent er ook een Yaya winkel in Nijmegen). Echt zó’n mooie winkel en de kleding is ook prachtig. Na wat research kwam ik erachter dat het een Nederlands merk is, dat Hollandse nuchterheid combineert met de passie van reizen naar het verre buitenland. Kleding moet comfortabel zitten maar mag ook uitdagend zijn. Dat uitdagende zit in de modellen, maar ook zeker in de prachtige, warme kleuren. Helaas kon ik vanwege mijn zwangerschap hier nu niet echt shoppen, maar zodra ik weer een beetje mijn oude figuur weer heb ga ik snel terug!

Aan het einde van de middag besloten we om in te checken bij ons hotel, zodat we ons even konden opfrissen voor de rest van de avond. We verbleven een nachtje in Hotel Sutor, heel centraal gelegen op de Catharinastraat. Prima hotel, niets bijzonders, maar door de centrale ligging wel perfect voor ons tripje, omdat we ook echt alleen maar slapen in het hotel en de rest van de dagen op pad zijn.

We hadden eigenlijk nog totaal geen plan voor het avondeten, en dat pakte onverwacht ontzettend lekker uit! In de buurt van ons hotel liepen we namelijk langs restaurant Floor. Het zag er zo leuk uit dat we besloten om niet verder te zoeken en naar binnen te gaan. We werden heel vriendelijk ontvangen en gelukkig was er nog een tafeltje voor twee vrij.

We begonnen met een lekker aperitiefje van vlierbloesem en wat brood met tapenade. Omdat we niet heel grote trek hadden, kozen we voor een 2-gangen verrassingsmenu van de chef, waarbij we konden kiezen uit voor- en hoofdgerecht, of hoofd- en nagerecht. Wij gingen voor het laatste. Het was zó lekker, we hebben echt heerlijk zitten eten. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende stukjes vlees, waaronder buikspek, en groente. We hadden als extra bijgerecht lekkere frietjes besteld. Na deze gang zat ik al behoorlijk vol, dus uiteindelijk een goede keuze om niet voor 3 gangen te gaan. Als nagerecht hebben we een heerlijk chocoladetaartje gegeten met passievruchtijs. En bij onze cappuccino kregen we nog een extra toetje, namelijk 3 heerlijke friandises. Omdat we deze écht niet meer op konden, en we het zonde vonden om niet op te eten, hebben we een bakje gevraagd en ze later op de avond, met een kopje thee erbij, in het hotel opgegeten.

Zaterdag
De volgende ochtend checkten we uit bij ons hotel en gingen we weer op pad. Op de planning van deze dag stond in ieder geval de wijk ‘Het Ginneken’. Deze hippe wijk kwam ik tegen op verschillende blogs over Breda, dus dat was zeker de moeite waard. Ook had ik inmiddels van boekenvriend J een tip gekregen: Grand Theatre Breda. Maar eerst natuurlijk op zoek naar een lekker ontbijtje! We hadden twee tentjes op het oog, Yirga en Sowieso. We besloten naar Sowieso te gaan en dat was een heel goede keuze. Echt een aanrader, een heel gezellig knus koffietentje met een lekkere kaart. We gingen ieder voor granola met yoghurt en vers fruit, een croissantje en samen deelden we een bananenbroodplankje. Goed begin van de dag!

Op weg naar de Ginnekenweg kwamen we langs Grand Theatre Breda. Ik hou van boekenwinkels in een bijzonder gebouw en dit was er weer eentje. Over een rode loper liep je de winkel binnen en eenmaal binnen stonden we stil en keken we eerst even rond, prachtig! Ze hadden een uitgebreide kinderboekenafdeling en de rest was vrij beperkt, maar dat maakte helemaal niets uit. De sfeer van deze winkel was al genoeg en we hebben er even lekker rondgestruind. Daarna liepen we naar de Ginnekenweg en dit is inderdaad een wijk die je gezien moet hebben als je een dagje of weekendje naar Breda gaat. Loop lekker de Ginnekenweg af en geniet van de leuke winkels en ga lekker koffie drinken en een taartje eten. Via de overkant loop je dan weer richting centrum, op die manier mis je niets!

Breda, wat was je leuk! Wij komen heel snel weer een keer terug!

 

 

Moois van … februari!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor …
‘Moois van … februari!’

01) Zoals jullie hebben kunnen zien en lezen in mijn verjaardagsshoplog kreeg ik van mijn zussen een prachtig vaasje van Hella Duijs cadeau. En mét bloemen van mijn favoriete bloemist is het vaasje nóg mooier! Echt een feestje om naar de bloemist te wandelen en een paar mooie bloemen uit te zoeken. Twee of drie bloemen zijn genoeg. Vooral de wat fellere kleuren vind ik mooi combineren bij het mintgroen van het vaasje, bijvoorbeeld roze of oranje.

02) Wat ik al aan zag komen is ook een feit; voor ons kleine meisje shoppen is zó leuk. Nog veel leuker dan voor mezelf, en dan moet ze nog geboren worden. Online ontdekte ik een heel mooi merk: Organic Zoo. Ik bestelde een okergele trui die ze straks kan dragen in de nazomer/herfst. Ik kan niet wachten!

03) Al langer staat een nieuw tasje op mijn verlanglijstje, en dan het liefst in een klein formaat en van leer. En ik heb ‘m gevonden denk ik! Bij de Bijenkorf zag ik deze tasjes hangen van Shabbies, Fred de la Bretoniere. In verschillende kleuren, maar ik vond deze roestbruine kleur het mooist. Het is een kleur die ik nog niet heb, maar die wel perfect combineert met allerlei andere kleur is en leuk is in eigenlijk alle seizoenen. 1 nadeel: hij is duur! Maar gelukkig heb ik nog een cadeaubon van de Bijenkorf, dus ik denk dat ik deze in ga zetten.

04) Van mijn zussen kreeg ik deze ‘aftelbox’ tot de bevalling met vanaf week 30 iedere week een cadeautje. Echt zo leuk bedacht en zo fijn als je mensen in je omgeving hebt die je zo goed kennen en leuke dingen bedenken! Inmiddels heb ik mijn eerste cadeautje uit mogen pakken, een Viva Mama. Ben heel benieuwd wat er verder nog allemaal in zit.

05) Zoals jullie wel weten is Sissyboy één van mijn favoriete winkels. Omdat ik de kleding nog even moet laten hangen (al zag ik wel een hele leuke nieuwe tropische print, roze met groene palmbladeren), kijk ik vooral naar de Home collectie en zag ik deze okergele sprei met libelles. Ik heb ‘m gekocht en gebruik hem nu om lekker onder te kruipen ’s avonds op de bank, en straks kan ik ‘m ook gebruiken om onze kleine in te wikkelen als we op pad gaan, of als we lekker samen op de bank zitten.

06) Ontbijtjes zijn mijn favoriet! Hoe zoeter, hoe beter. Thuis maak ik regelmatig yoghurt met granola en havermout met appel en kaneel. Als ik buiten de deur ga ontbijten, pak ik wat meer uit. Tijdens onze stedentrip in Breda (volgende week een hele blog hierover) kwamen we terecht bij ‘Sowieso’, een superleuk koffietentje waar ze heerlijke ontbijtjes serveerden. We bestelden ieder yoghurt met granola en vers fruit, een croissantje met jam en boter en een bananenbroodplankje. Genieten!

07) Ieder seizoen kijk ik weer in mijn kleding- en schoenenkast en maak ik de balans op. Na maanden zwangerschapskleding gedragen te hebben en vooral mijn Timberlands omdat ze zo comfortabel zijn, kijk ik er enorm naar uit om weer te shoppen voor het voorjaar en een paar mooie nieuwe items te kopen. In Breda kwam ik schoenen tegen en ik ben er verliefd op geworden! Ik zie het al helemaal voor me; mooie jeans, simpel wit shirtje, subtiel kettinkje en dan deze schoenen als eye-catcher. Ze zijn van Nubikk, een voor mij nieuw merk. Alleen waarom is alles wat ik mooi vind altijd zo duur?!

08) Wanneer ons kindje straks geboren is, vind ik dat ik wel een cadeautje verdien. Ik zag wederom in Breda deze heel mooie en subtiele kettinkjes van het merk Orelia London, en ze zijn verkrijgbaar met alle letters van het alfabet, in goud en zilver. Lijkt me zo mooi, een gouden kettinkjes met de eerste letter van ons meisje. Nog heel even geduld hebben.

 

Dit waren mijn 8 favorieten van de maand februari. Óp naar maart.
Bedankt voor het lezen van mijn blog en een heel fijn weekend!
Liefs VANBETS

Grote truien!

Ik wil in deze blog graag mijn liefde van dit moment met jullie delen: grote truien! Ik hou ervan; ze zijn lekker warm, staan leuk op iedere broek én heel belangrijk, ik kan ze lekker door dragen tijdens mijn zwangerschap. Stiekem zijn ze veel leuker dan alle zwangerschapskleding die ik tot nu toe gezien heb. Ik deel in mijn blog van deze week mijn favoriete truien van de Bijenkorf, Zara en H&M. Veel plezier!

DE BIJENKORF
Het fijne van de Bijenkorf is natuurlijk dat er veel verschillende merken te vinden zijn onder één dak en dat alle kleding van goede kwaliteit is. Daarmee is het natuurlijk wel wat duurder dan een H&M en Zara en kies je dus voor truien die je wel langer dan één seizoen gaat dragen.

01) Scotch & Soda – Fijngebreide pullover met streepdessin en lurex – €79,95
02) Samsoe & Samsoe – Apo sweater oversized – €89
03) Selected Femme – Very sweater met grafische flockprint – €49,99
04) Adidas – Adicolor oversized sweater met signature streepdetail – €59,95
05) Tommy Hilfiger – Sweater met logoborduursel – €89,90
06) Marc O’Polo – Ribgebreide pullover van katoen met ronde hals – €119,90

H&M
Hoewel ik eigenlijk zelden tot nooit bij de H&M shop, kun je er soms nog best leuke items vinden voor een kleine prijs. Zeker voor wat apartere items kun je hier goed terecht en is het ook niet heel erg wanneer je het maar een paar keer draagt. Via hun app vond ik bij de H&M een leuke collectie oversized truien. De leukste zes heb ik voor jullie geselecteerd.

01) Loose-knit jumper – geel – €19,99
02) Ribgebreide trui – lichtroze – €24,99
03) Trui met ingebreide structuur – grijs – €19,99
04) Ribgebreide trui – zwart – €19,99
05) Gebreide trui – blauw/oranje – €24,99
06) Gebreide coltrui – mosterdgeel – €29,99

ZARA
Met Zara heb ik een beetje hetzelfde als met H&M, ik kom er eigenlijk nooit. Maar soms hebben ze echt wel leuke items en ook bij Zara betaal je niet veel. Wat ik leuk vind aan Zara is dat ze nét even iets verder durven te gaan dan H&M, je vindt er echt aparte items. Op mijn planning stond toch al een bezoekje aan de Zara kinderafdeling, dus als ik er dan toch ben, neem ik meteen even een kijkje bij de truien!

01) Sweatshirt met ronde hals en lange ballonmouwen. Contrasterende strepen op de mouwen – €25,95
02) Oversized tricot trui met opstaande kraag en lange mouwen. Contrasterende kabelsteek op het voorpand. Afgewerkt met ribstof – €49,95
03) Oversized kabeltrui – mosterd – €39,95
04) Oversized trui met ronde hals en lange mouwen – felroze – €29,95
05) Mohair trui met ronde hals en ballonmouwen – aardbei – €39,95
06) Sweatshirt met ronde hals en lange mouwen met omgeslagen boorden. Zachte stof – €15,95

 

Ik hoop dat jullie ook een beetje inspiratie op hebben gedaan en enthousiast zijn geworden van de oversized trui. Nu hopen op nog een paar lekkere koude winterweken! Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot volgende week!
Liefs VANBETS

Weekendje weg: Amsterdam

Voor mijn verjaardag dit jaar kreeg ik van mijn vriend een weekendje samen weg naar Amsterdam. Wij vinden het altijd heel leuk om er samen tussenuit te gaan en even niets te moeten. We verbleven in het supermooie Hyatt Regency Hotel, in de Plantagebuurt. Verder hadden we van te voren weinig plannen gemaakt en gingen we precies doen waar we op dat moment zin in hadden. In mijn blog van deze week neem ik je mee tijdens ons weekendje weg.

ONS VERBLIJF
Zoals hierboven al genoemd verbleven we in het mooie en groene Hyatt Regency Hotel in de Plantagebuurt in Amsterdam. Het hotel is pas sinds kort open en was voorheen een ziekenhuis. Maar wat een mooi hotel! Alles tot in de puntjes verzorgd, helemaal in botanische stijl en we hadden een mooie kamer op de bovenste etage.

DAG 1
We besloten de eerste dag lekker in de buurt van ons hotel te blijven en te gaan wandelen door Oost & de Pijp. Ook omdat het op zaterdag superdruk is in het echte centrum zelf en dat wilden we graag een beetje vermijden. Én ik was benieuwd hoe lang ik het ging volhouden omdat mijn buik inmiddels toch aardig gegroeid is. We besloten al vrij snel om een lekkere koffie met muffin te gaan drinken/eten bij de Coffee Compagnie op de hoek van de straat.

Vervolgens zijn we langs Artis gelopen, langs de Hortus Botanicus en door verschillende parken. Echt een mooi buurtje en heel rustig zo op een zaterdagochtend. Wanneer ik ergens ben pik ik ook graag een park mee, met mooi weer al helemaal, maar ook nu liepen we door het mooie Oosterpark en heb je even helemaal niet het gevoel dat je in een drukke, toeristische stad bent. Na de wandeling was het tijd voor de lunch. We besloten om terug te gaan naar Artis en daar te gaan lunchen bij de Plantage. Omdat er een straat afgesloten was, mochten we een klein stukje door Artis heen.

De plantage vond ik een heerlijke plek om te zitten. Er was nog een tafeltje voor twee vrij in de serre, waar we uitzicht hadden op de ooievaars en lepelaars van Artis. Ik ging voor een ravioli gevuld met ragout van wildzwijn met cavolo nero, salieboter, Parmezaan en zwarte peper. Mijn vriend koos geroosterd zuurdesembrood met warm Amsterdams pekelvlees met gemarineerde zuurkool, mosterd en Amsterdams zuur. Heel lekker geluncht!

Na de lunch zijn we richting de Pijp gelopen, waar het wat drukker was dan in Oost. Ooit was de Pijp een ware volksbuurt, maar inmiddels is het ook hier behoorlijk verhipt. We hebben een rondje gelopen over de Albert Cuypmarkt, waar altijd wel iets te beleven is. Echt een gezellig stukje Amsterdam. Vervolgens begon ik toch aardig moe te worden en besloten we om weer terug te gaan naar ons hotel, maar niet voordat we nog even iets hadden gedronken in De Biertuin in de Linnaeusstraat. Echt een aanrader als je van een lekker biertje houdt, ze schenken er biertjes van de nabijgelegen eigen brouwerij ’t IJ.

Eenmaal terug in de hotelkamer bedachten we een plan voor de avond. We besloten om Indisch te gaan eten bij Eetcafé Kadijk, gelukkig was het dichtbij, want het was inmiddels behoorlijk gaan regenen. We hadden een leuk plekje aan een hoge bar bij het raam. We hadden geluk, want net na ons was er geen tafeltje meer vrij. We gingen beiden voor een Indisch bordje (mini rijsttafel) en hebben echt zitten smullen.

Na het Indisch bordje besloten we spontaan om nog naar de film te gaan. Er draaide om 21:30u een film die we graag nog wilden zien: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. We kwamen terecht in een superleuk ouderwets filmhuis op de hoek bij ons hotel, Kriterion. En wát een goede film zeg, helemaal terecht dat deze film al verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept. Echt een grote aanrader!

DAG 2
Na goed geslapen te hebben waren we natuurlijk érg benieuwd naar het ontbijt dat we bij het hotel geboekt hadden. Het overtrof onze verwachtingen, het was zó ontzettend lekker en er was zoveel keuze. Heerlijke sapjes, allerlei zoetige hapjes, lekker vers brood, heerlijke ham en verse kaas die je zelf moest afsnijden. Álles was even lekker en we zijn ook wel een aantal keer weer een nieuw bordje gaan halen.

Na dit ontbijt zijn we rond 12:00u uitgecheckt en besloten we om rond te gaan wandelen in de Jordaan en de Negen Straatjes. Een beetje slenteren was ons gisteren wel heel goed bevallen en we besloten dus om dit weer te gaan doen, maar nu in een ander buurtje. Deze wandeling liet ons een stuk Amsterdam zien vol historische winkel- en grachtenpanden. Wat ik zelf heel mooi vond en misschien zelfs wel het mooiste stukje van Amsterdam was het Prinseneiland. Wanneer je bij de Haarlemmer Houttuinen het spoor onderdoor gaat en vervolgens de eerste brug links, loop je het Prinseneiland op. Een heel mooi historisch gebied met scheepswerven en pakhuizen die werden gebruikt door de West-Indische Compagnie. Er werd haring, graan, tabak, wijn, zout, ansjovis, kattenhuid, pek en teer opgeslagen. Vanaf de eerste helft van de 20e eeuw raakte de buurt in het slop en tot na de Tweede Wereldoorlog woonde bijna niemand meer op het Prinseneiland, tot kunstenaars het herontdekten.

Vanaf het Prinseneiland liepen we zo de Jordaan in en hebben we in een echte gezellige bruine kroeg lekker een broodje kroket geluncht. Dat paste helemaal in de sfeer van die buurt en we hadden er zin in. Tot slot van onze stedentrip liepen we door de Negen Straatjes en sloten we het weekend in stijl af met een lekker kopje koffie bij Coffee & Such.

Wij hebben weer erg genoten van Amsterdam én vooral van een weekendje samen op pad. Fijn ook om zonder plan op pad te gaan en gewoon maar te zien waar we zin in hebben en wat we gaan doen.
Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot volgende week!

Liefs VANBETS

Shoplog verjaardag

Eind januari vierde ik mijn verjaardag een heel weekend lang. Gezellig vrienden en familie over de vloer, ik hou ervan! En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes, hoe oud je ook wordt, dat blijft toch altijd leuk. Ik ben goed verwend en in mijn blog van deze week laat ik jullie mijn cadeautjes zien. Veel plezier en wie weet doe je zelf nog leuke inspiratie op!

’s Ochtends werd ik verrast met een ontbijtje op bed en een heel leuk cadeautje! We gaan met z’n tweetjes een weekendje naar Amsterdam, waar we verblijven in het 5 sterren Hyatt hotel. Heerlijk om er even samen tussenuit te gaan en alleen maar te doen waar we zin in hebben!


Ik heb mijn gekregen cadeaus een beetje geprobeerd te fotograferen op thema. Nu ik zwanger ben heb ik natuurlijk ook een aantal cadeaus gekregen die daarmee te maken hebben. Wat ik heel graag wilde hebben is het boek Easy Peasy, een boek met recepten en allerlei tips voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Verder kreeg ik een lief mutsje en twee hydrofiel doeken, want (zoals iedereen zegt) daar kun je er niet genoeg van hebben. Én ik kreeg nog een heel bijzonder en waardevol cadeau van mijn oma, namelijk twee zelf geborduurde lakentjes voor in het ledikantje straks. Dat ze dat nog kan doen op haar 92ste, maakt dit cadeau heel mooi.

Omdat ik heel graag in bad ga, kreeg ik een lekkere badcrème cadeau van Kneipp. Voor mij is dat echt even een momentje voor mezelf, lekker even ontspannen aan het einde van de dag. Verder was ik al een tijdje op zoek naar een highlighter, deze True Match van L’Oreal is een hele mooie. Ik gebruik niet veel make-up, met een paar basic favorieten kom ik de dag door. Ik ben benieuwd of deze highlighter aan mijn favorieten wordt toegevoegd. En tot slot mijn favoriete wax van Goldwell. Dit is een hele fijne wax, ruikt lekker en maakt mijn haar niet vet.

Dat ik heel veel houd van planten en bloemen is wel bekend. Ik word daar heel blij van, vind het leuk om ze te verzorgen en om nieuwe soorten te ontdekken en zelf te kweken. Voor mijn verjaardag kreeg ik een prachtig plantenboek van Katie Scott en Kathy Willis. Het is de opvolger van de internationale bestseller ‘Het Dierenboek’. Het is een compleet naslagwerk, over onder andere de eerste planten, bomen, wouden, tropische planten, grassen, knollen etc. Ook kreeg ik heerlijke geurstokjes van de Sissy-Boy, in de geur vijg en een klein notitieboekje. Mijn oma gaf me nog een zakje zaadjes die ze zelf uit de bloemen heeft gepeuterd. Dus deze gaan in het voorjaar de grond in.

Cadeaubonnen zijn natuurlijk altijd goed! Ik kreeg een cadeaubon van Spotify, omdat we van plan zijn om een Sonos aan te schaffen. Vanwege twee films die mijn vriend en ik nog graag willen zien kreeg ik een bioscoopbon cadeau. We hoorden goede verhalen over de film Three Billboards Outside Ebbing. Missouri. En er draait sinds gisteren een nieuwe natuurfilm, gefilmd op de Veluwe. Die lijkt me ook mooi, zeker op groot scherm. Daarnaast een bon van de Bijenkorf, altijd welkom. Sinds ik in Eindhoven woon kom ik er regelmatig. Ik denk dat ik mezelf met deze bon komend voorjaar of zomer ga trakteren op een leuke outfit / jurkje. Hopelijk heb ik dan alweer enigszins mijn oude lijf terug. En tot slot een cadeaubon van Piet Hein Eek, te besteden in zowel de shop als de winkel. Dus daar ga ik ook eens even heen binnenkort.

Van mijn vriend kreeg ik het boekje Time to Momo Amsterdam (voorheen 100% Amsterdam). Dit zijn altijd mijn favoriete stedengidsen. Er staan leuke shop- en restauranttips in, waar je langskomt als je de routes in de verschillende buurten loopt. Met deze boekjes kom je vaak in straatjes waar je anders niet komt. Dus deze gaat zeker mee tijdens ons weekendje weg. Ook kreeg ik de nieuwste Flow en een spelletje Qwixx. Zowel mijn vriend als ik houden erg van spelletjes, we kunnen ook niet wachten om over een aantal jaar met ons meisje spelletjes te spelen. Op het moment spelen we bijna iedere avond een potje Yahtzee, en we gaan dit spel ook eens uitproberen, volgens mij heeft het wel wat weg van Yahtzee.

Ook deze cadeaus passen natuurlijk perfect bij mij, ook omdat ik bijna wekelijks verse bloemen haal voor bij ons in huis. Ik kreeg een mooie, ronde vaas van Bloomingville. Zo’n vorm heb ik nog niet, dus dan kan ik deze mooi afwisselen met mijn andere vazen. Ook kreeg ik een lief boeketje in een vaasje van mijn ouders, door de kleuren lijkt het al bijna lente. Én hier ben ik heel erg blij mee, want deze stond echt al lang op mijn wishlist, een supermooie keramieke vaas van Hella Duijs, in een mintgroene/blauwe kleur. Heel mooi om 2 of 3 bijzondere bloemen in te zetten.

En tot slot, ook echt een superleuk bedacht cadeau. Eigenlijk niet voor mijn verjaardag maar als voorpret voor ons kindje straks en om af te tellen naar de bevalling, dit zelf samengestelde pakket, gekregen van mijn zussen. Vanaf week 30 mag ik er iedere week een cadeautje uitpakken en openmaken, eerst het envelopje, daarna het cadeautje. Zó ontzettend leuk bedacht en het ziet er nu al fantastisch uit. Nu dus nog even 2 weken geduld hebben…

Zoals jullie hebben kunnen zien ben ik echt énorm verwend met superleuke cadeaus die helemaal bij me passen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien én zelf inspiratie op hebben gedaan.

Fijn weekend & tot volgende week!

Liefs VANBETS