Boekenblog: zwangerschap & opvoeding

Nu ik al wat verder in mijn zwangerschap ben en ik bijna met verlof ga, vind ik het heerlijk om te lezen over alles wat met zwangerschap, de tijd na de bevalling en opvoeding te maken heeft. Inmiddels heb ik in de afgelopen maanden al heel wat boeken gekocht en gekregen, en in mijn blog van deze week deel ik deze boeken met jullie. Nog niet alle boeken heb ik ook daadwerkelijk gelezen, ik hoop dat ik daar straks in mijn verlof de tijd voor neem. Over de boeken die écht de moeite waard waren, zal ik t.z.t. een boekreview schrijven. 

ZWANGERSCHAP & OPVOEDING
Omdat ik al wat verder ben in mijn zwangerschap zijn het vooral boeken die gaan over het laatste stukje van de zwangerschap en de tijd daarna.

01) De gelukkigste kinderen van de wereld – Rina Mae Acosta en Michele Hutchison
Onlangs werd het door Unicef weer vastgesteld, Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst. Blijkbaar doen we iets heel goed, maar wat? Michele Hutchison en Rina Mae Acosta zijn beiden met Nederlanders getrouwd, ze wonen hier en voeden hier hun kinderen op. Allebei hopen ze op het typische Nederlandse resultaat dat ze overal om zich heen zien: evenwichtige en onafhankelijke baby’s, kinderen en tieners. Met een scherpe blik en veel humor observeren ze de Nederlandse praktijken, in de hoop het geheim te ontrafelen.

Dit boek had ik al een tijdje op het oog en heb ik laatst aangeschaft. Ik vind het verfrissend om de Nederlandse manier van opvoeden door de ogen te zien van twee moeders die hier oorspronkelijk niet vandaan komen. Zeker omdat ik zelf hier opgegroeid ben, nooit buiten Nederland heb gewoon en in het onderwijs werk. Goed om me meer bewust te worden van de typische Nederlandse manier van opvoeden door middel van dit boek. Ik ben heel benieuwd!

02) Houd me vast – Dr. Sue Johnson
We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden. In ‘Houd me vast’ maakt Sue Johnson je deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Door middel van verhalen uit haar praktijk, gesprekstechnieken, oefeningen en verhelderend advies laat ze zien wat de zeven bepalende momenten in een relatie zijn en coacht ze je die momenten door zodat je een veilige en blijvende band creëert met je partner.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een zwangerschapscursus gevolgd bij Via Mama (echt een aanrader!) en tijdens een van deze bijeenkomsten ging het over hechting en hoe belangrijk een goede hechting en relatie is met je kind. De cursusleidster raadde dit boek aan en omdat ik meteen gegrepen werd door dit onderwerp heb ik het boek aangeschaft. Nu ik heb boek heb zie ik dat het meer lijkt te gaan over een hechte en veilige relatie met je partner, in plaats van met je kind. Ook belangrijk, en misschien gelden bepaalde dingen wel voor zowel je partner als je kind. Ik ga hem hoe dan ook lezen!

03) Buskruit met muisjes – Nina Veeneman-Dietz, Noor Schutte-Kerckhoff en Marieke Wigmans-Bremers
‘Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?’ Een herkenbare vraag voor veel prille moeders en een van de redenen voor Nina, Noor en Marieke om hun ervaringen op te schrijven.
Met dit boek zullen de laatste maanden van de zwangerschap, de bevalling, maar vooral die eerste maanden met de baby minder onzeker, minder stressvol en misschien zelfs minder pijnlijk zijn. Dit boek is namelijk anders dan alle andere boeken. Geschreven door drie moeders van in totaal negen kinderen is het een naslagwerk voor iedere (aanstaande) moeder die (weer) door die eerste heerlijke, maar ook onzekere tijd gaat als de kraamverzorgende de deur achter zich dicht heeft getrokken. Met een lichaam vol hormonen, kraamtranen van geluk, enorme borsten en eventueel bevallingsleed, kun je best wat tips en tricks gebruiken.

Dit boek zag ik al eens eerder voorbijkomen op een vlog van De Huismuts en het sluit precies aan bij de fase waar ik nu in zit. Fijn om een soort handboek te hebben voor de de onderwerpen waar we hoe dan ook straks tegenaan lopen: de kraamtijd, borstvoeding, voeding, slapen en babykwaaltjes. En natuurlijk kun je alles vast ook vinden op internet, maar daar is zoveel uiteenlopende informatie te vinden dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Liever gewoon ouderwets een boek waar ik iets in kan opzoeken, en bij dringende zaken natuurlijk altijd hulp vragen aan professionals.

04) Babyspel – Danielle de Tombe – van Laar
Gefeliciteerd, je hebt een baby! Een prachtig sprankelend kindje dat wil voelen, proeven, kijken en honger heeft naar menselijke interactie. Een speels breintje dat als een spons alles in zich op wil nemen. Maar hoe speel je met een baby? Je kunt moeilijk de hele dag gekke bekken trekken. Daarom dit boekje, boordevol spelletjes die baby’s leuk vinden. Zoals sleeën, thuis in zelfgemaakte sneeuw. Of muziek maken met appelshakers, of een sterrennacht laten zien met een zaklamp. Spelen maar!

Dit boek heb ik mijn vriend een tijd terug cadeau gegeven. Je hoort vaak van mensen (en met name van mannen) dat ze vanaf dat hun kind ongeveer twee jaar is het steeds leuker gaan vinden met hun kind, omdat ze dan beginnen te praten en te spelen. Ik was zelf ook benieuwd hoe je met een baby kunt spelen en wat zij op welke leeftijd al kunnen. In dit boek staan 59 spellen om samen met baby’s van 0 tot 2 jaar te doen. Waarschijnlijk ontdek je dat zelf ook wel in de loop van de tijd, maar een paar leuke originele ideeën kunnen nooit kwaad. Extra leuk vind ik dat je op deze manier veel leert over de ontwikkeling van je baby, er staan namelijk ook veel babyweetjes in dit boek. De spellen zijn ingedeeld op seizoen en niet op leeftijd, ieder kind heeft namelijk zijn eigen ontwikkelingstempo. En het motto is: laat je kind in deze fase vooral hééll veel ontdekken.

05) Perfecte moeders bestaan niet – Diana Koster
Zwanger zijn en moeder worden. Dat zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. Toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam voelen als je denkt dat je de enige bent die moeite heeft om een nieuwe balans te vinden. Maar je bent zeker de enige niet! In ‘Perfecte moeders bestaan niet’ combineert Diana Koster, vrouwencoach en verloskundige, haar kennis met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en praktische oefeningen. Dit boek geeft je daardoor een steuntje in je rug tijdens deze prachtige, intensieve en soms ook heel moeilijke nieuwe levensfase.

Ook dit boek was een tip van mijn zwangerschapscursusleidster. Het was haar favoriete boek en een heel goed boek om je voor te bereiden op het moederschap. Het is fijn om te lezen dat niet iedereen op een grote roze wolk zit na de bevalling, zeker wanneer je alle foto’s op Instagram en andere Social Media kanalen moet geloven. Ik kan me goed voorstellen dat je je daar behoorlijk onzeker over kan voelen. Ik heb zin om in dit boek te beginnen, leuk vind ik ook dat in ieder hoofdstuk één of twee verhalen staan van andere moeders. Ik ben heel benieuwd hoe ik het straks zelf allemaal ga ervaren.

06) Duik in je weeën – Carita Salomé en Juliette de Wit
‘Heb je het niet op papier?’ is de vraag die telkens weer aan Carita Salomé wordt gesteld door haar cursisten zwangerenbegeleiding. Er bleek een behoefte te bestaan haar adviezen en oefeningen nog eens zwart op wit te hebben. Juliette de Wit kwam toen met haar eigen oplossing: om alles nog eens op een rijtje te zetten tekende zij een levensgroot stripverhaal over haar eigen aanstaande bevalling. Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen deze twee vrouwen. Het is bedoeld als zelfbewuste voorbereiding op je eigen bevalling om vol zelfvertrouwen en zo ontspannen mogelijk in je weeën te duiken. Helder in woord en beeld gebracht, zodat iedere vrouw er zelfstandig mee kan worden.

Dit boek kreeg ik van mijn zusje, die dit boek destijds heeft gebruikt als voorbereiding op haar bevalling. Ondanks dat ik samen met mijn vriend al twee bijeenkomsten heb bijgewoond over de bevalling, vind ik het toch fijn om dit boek nog eens door te nemen, samen. Zeker ook omdat mijn bevalling nog zo’n 7 weken duurt, is het fijn om het af en toe op te frissen en ons samen mentaal voor te bereiden op de bevalling.

BOEKEN VOOR MANNEN
Ik vind het heel fijn om ook mijn vriend mee te nemen in dit avontuur, al vanaf de test tot straks de bevalling en natuurlijk daarna. Ik vind dat eigenlijk ook vanzelfsprekend en ik ben blij dat hij die mening deelt. Hij gaat mee naar iedere controle en alles wat ik lees of heb geleerd op de cursus deel ik met hem. Ook voor mannen zijn er heel veel leuke boeken, en dat is ook goed, want mannen en vrouwen verschillen nou eenmaal en een man zal bepaalde dingen anders ervaren dan een vrouw. Hieronder de drie boeken die we nu op dit moment in huis hebben.

01) Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt – Kluun
Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’ geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
* Impress your wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen
* Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
* Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

Dit is natuurlijk een klassieker voor de man. Mijn vriend kreeg deze van een vriend van hem en inmiddels heeft hij ‘m al bijna uit. Het leest makkelijk en is voor een man zeer herkenbaar.

02) Babymanagement voor mannen, het praktische handboek – Henk Hanssen
Goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. Het boek geeft grondig antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders stellen:
* Financiële planning: wat kost de opvoeding?
* Wat zijn de beste babyapps voor op uw mobiele telefoon?
* Wat is de beste babyfoon?
* En de meest praktische kinderwagen?
* Hoe combineer ik werk en privé-leven?
* Hoe zal het vaderschap mijn leven veranderen?
* Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?

Dit boek kreeg mijn vriend van mijn ouders voor zijn verjaardag. Henk Hanssen heeft ook ‘Zwangerschapsmanagement voor mannen’ en ‘Peutermanagement voor mannen’ geschreven. Zeker die laatste ga ik onthouden voor tegen die tijd. Volgens mij is dit echt een nuchter en herkenbaar boekje voor mannen.

03) Dochters, een handleiding voor vaders – Gerard Janssen
In dit boek vind je alles wat een meisjesvader weten moet. Van vlechten maken en ‘nee-zeggen’ tot interviews met Dick Swaab over de werking van het meisjesbrein en met Sanderijn van der Doef over het belang van een positief zelfbeeld.

Dit boek heb ik laatst aan mijn vriend gegeven, nadat hij zich afvroeg hoe hij straks de haren van ons meisje moest gaan doen op zijn papadag. Toevallig staat er in dit boekje een speciaal hoofdstuk over haren en een workshop vlechtjes maken. Net zoals mannen en vrouwen verschillen, is het ook een verschil of je een dochter of een zoon krijgt. Ik zal veel dingen herkennen vanuit mezelf, voor mijn vriend is dat natuurlijk anders. Leuk is ook dat er een aantal interviews in dit boekje staan, waardoor je bv. ook echt inzicht krijgt in de werking van het meisjesbrein.

INVULBOEKEN
Niets is leuker dan het bijhouden van een boek over je zwangerschap en bijvoorbeeld baby’s eerste jaar. Je vergeet toch snel bepaalde details en het zorgt ervoor dat ik heel bewust de zwangerschap en straks het eerste jaar meemaak. Maak er een momentje van en ga er iedere week echt even voor zitten.  Ook voor je kind is het later heel leuk om deze dingen allemaal terug te lezen.

01) Mijn zwangerschapsdagboek – Maan Amsterdam
Al vanaf het begin van mijn zwangerschap wist ik dat ik een soort dagboek wilde bijhouden. Het is zo’n bijzondere gebeurtenis die je misschien maar een of een paar keer meemaakt in je leven. Het was best even zoeken naar een mooi en leuk dagboek, maar uiteindelijk vond ik een mooie van Maan Amsterdam. Vanaf week 5 t/m week 42 vul ik iedere week een aantal vragen in. Alle onderwerpen komen aan bod en er is ook ruimte voor de papa om af en toe iets te schrijven. Zelf vind ik het leuk om er ook foto’s aan toe te voegen, naast de echo’s en buikfoto’s waar ze ruimte voor hebben gemaakt. Een mooi naslagwerk voor later!

02) Baby’s eerste jaar, van de eerste dag tot de eerste verjaardag – De Lantaarn
Dit boek kreeg ik op 5 december van mijn vriend, een superlief cadeau en precies in de stijl waar ik van houd. Mooi vormgegeven en heel leuk om bij te houden straks. In dit boek is wederom ruimte voor foto’s en het geboortekaartje, maar het is vooral een dagboek waarin ik kan beschrijven hoe de eerste dagen, weken en maanden van ons meisje zijn verlopen. Ik ben van plan om, net zoals ik nu doe met mijn zwangerschapsdagboek, iedere week even een moment te vinden om ervoor te gaan zitten en stil te staan bij de mijlpalen en gebeurtenissen van de afgelopen week. Naast dit boek ga ik ook een fotoboek bijhouden van het eerste jaar, waarin ik een selectie van de allermooiste foto’s ga inplakken.

 

Zoals jullie zien hoef ik me niet te vervelen tijdens mijn verlof, genoeg te lezen! Ik hoop dat ik jullie met mijn blog wat inspiratie heb gegeven voor jezelf of om eventueel cadeau te doen aan vrienden/familie die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen.

Bedankt voor het lezen & tot volgende week!
Liefs VANBETS

 

 

Weekendje Breda

Al sinds jaren gaan mijn zusje en ik in februari even lekker weg in eigen land. Deze weekendjes staan altijd in het teken van lekker eten en shoppen. Dit jaar zijn we naar Breda gegaan, een supergezellige en heerlijke shopstad. In mijn blog van deze week neem ik jullie mee en deel ik onze favoriete adresjes.

Vrijdag
We besloten bewust om pas aan het einde van de week naar Breda te gaan, na de carnaval. Wat alleen al snel bleek was dat veel kleinere winkels (en vaak onze favorieten) juist deze hele week gesloten waren. We waren namelijk benieuwd naar Puick, een lunchtentje op de Veemarktstraat, en naar Noos31. Helaas gesloten. Wél een goede reden om nog eens terug te gaan! We begonnen onze stedentrip met een lunch bij In Kannen en Kruiken, een superleuk lunchtentje op de Veemarkstraat. Na heel even gewacht te hebben, zo druk was het, kwamen we te zitten aan een gezellig tafeltje en bestelden we onze lunch. Ik had zin in zoet en ging voor de wentelteefjes, mijn zus bestelde de wrap. Goede keuze en echt een aanrader. Ook als je trek hebt in een koffie met taartje.

Omdat we verder geen boekje, route of plan hadden, zijn we na de lunch lekker rond gaan slenteren door het centrum en hebben we op die manier een beetje de stad leren kennen. Ik vond het al meteen echt een gezellige en mooie stad. Niet al te groot, alles was goed te lopen, maar wel veel gezellige kleinere straatjes met de leukste winkels. Éen van de leukste kledingwinkels waar we in zijn geweest was Yaya. Ik kende het merk wel, maar wist niet dat ze er ook aparte winkels van hadden (binnenkort opent er ook een Yaya winkel in Nijmegen). Echt zó’n mooie winkel en de kleding is ook prachtig. Na wat research kwam ik erachter dat het een Nederlands merk is, dat Hollandse nuchterheid combineert met de passie van reizen naar het verre buitenland. Kleding moet comfortabel zitten maar mag ook uitdagend zijn. Dat uitdagende zit in de modellen, maar ook zeker in de prachtige, warme kleuren. Helaas kon ik vanwege mijn zwangerschap hier nu niet echt shoppen, maar zodra ik weer een beetje mijn oude figuur weer heb ga ik snel terug!

Aan het einde van de middag besloten we om in te checken bij ons hotel, zodat we ons even konden opfrissen voor de rest van de avond. We verbleven een nachtje in Hotel Sutor, heel centraal gelegen op de Catharinastraat. Prima hotel, niets bijzonders, maar door de centrale ligging wel perfect voor ons tripje, omdat we ook echt alleen maar slapen in het hotel en de rest van de dagen op pad zijn.

We hadden eigenlijk nog totaal geen plan voor het avondeten, en dat pakte onverwacht ontzettend lekker uit! In de buurt van ons hotel liepen we namelijk langs restaurant Floor. Het zag er zo leuk uit dat we besloten om niet verder te zoeken en naar binnen te gaan. We werden heel vriendelijk ontvangen en gelukkig was er nog een tafeltje voor twee vrij.

We begonnen met een lekker aperitiefje van vlierbloesem en wat brood met tapenade. Omdat we niet heel grote trek hadden, kozen we voor een 2-gangen verrassingsmenu van de chef, waarbij we konden kiezen uit voor- en hoofdgerecht, of hoofd- en nagerecht. Wij gingen voor het laatste. Het was zó lekker, we hebben echt heerlijk zitten eten. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende stukjes vlees, waaronder buikspek, en groente. We hadden als extra bijgerecht lekkere frietjes besteld. Na deze gang zat ik al behoorlijk vol, dus uiteindelijk een goede keuze om niet voor 3 gangen te gaan. Als nagerecht hebben we een heerlijk chocoladetaartje gegeten met passievruchtijs. En bij onze cappuccino kregen we nog een extra toetje, namelijk 3 heerlijke friandises. Omdat we deze écht niet meer op konden, en we het zonde vonden om niet op te eten, hebben we een bakje gevraagd en ze later op de avond, met een kopje thee erbij, in het hotel opgegeten.

Zaterdag
De volgende ochtend checkten we uit bij ons hotel en gingen we weer op pad. Op de planning van deze dag stond in ieder geval de wijk ‘Het Ginneken’. Deze hippe wijk kwam ik tegen op verschillende blogs over Breda, dus dat was zeker de moeite waard. Ook had ik inmiddels van boekenvriend J een tip gekregen: Grand Theatre Breda. Maar eerst natuurlijk op zoek naar een lekker ontbijtje! We hadden twee tentjes op het oog, Yirga en Sowieso. We besloten naar Sowieso te gaan en dat was een heel goede keuze. Echt een aanrader, een heel gezellig knus koffietentje met een lekkere kaart. We gingen ieder voor granola met yoghurt en vers fruit, een croissantje en samen deelden we een bananenbroodplankje. Goed begin van de dag!

Op weg naar de Ginnekenweg kwamen we langs Grand Theatre Breda. Ik hou van boekenwinkels in een bijzonder gebouw en dit was er weer eentje. Over een rode loper liep je de winkel binnen en eenmaal binnen stonden we stil en keken we eerst even rond, prachtig! Ze hadden een uitgebreide kinderboekenafdeling en de rest was vrij beperkt, maar dat maakte helemaal niets uit. De sfeer van deze winkel was al genoeg en we hebben er even lekker rondgestruind. Daarna liepen we naar de Ginnekenweg en dit is inderdaad een wijk die je gezien moet hebben als je een dagje of weekendje naar Breda gaat. Loop lekker de Ginnekenweg af en geniet van de leuke winkels en ga lekker koffie drinken en een taartje eten. Via de overkant loop je dan weer richting centrum, op die manier mis je niets!

Breda, wat was je leuk! Wij komen heel snel weer een keer terug!

 

 

Moois van … februari!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor …
‘Moois van … februari!’

01) Zoals jullie hebben kunnen zien en lezen in mijn verjaardagsshoplog kreeg ik van mijn zussen een prachtig vaasje van Hella Duijs cadeau. En mét bloemen van mijn favoriete bloemist is het vaasje nóg mooier! Echt een feestje om naar de bloemist te wandelen en een paar mooie bloemen uit te zoeken. Twee of drie bloemen zijn genoeg. Vooral de wat fellere kleuren vind ik mooi combineren bij het mintgroen van het vaasje, bijvoorbeeld roze of oranje.

02) Wat ik al aan zag komen is ook een feit; voor ons kleine meisje shoppen is zó leuk. Nog veel leuker dan voor mezelf, en dan moet ze nog geboren worden. Online ontdekte ik een heel mooi merk: Organic Zoo. Ik bestelde een okergele trui die ze straks kan dragen in de nazomer/herfst. Ik kan niet wachten!

03) Al langer staat een nieuw tasje op mijn verlanglijstje, en dan het liefst in een klein formaat en van leer. En ik heb ‘m gevonden denk ik! Bij de Bijenkorf zag ik deze tasjes hangen van Shabbies, Fred de la Bretoniere. In verschillende kleuren, maar ik vond deze roestbruine kleur het mooist. Het is een kleur die ik nog niet heb, maar die wel perfect combineert met allerlei andere kleur is en leuk is in eigenlijk alle seizoenen. 1 nadeel: hij is duur! Maar gelukkig heb ik nog een cadeaubon van de Bijenkorf, dus ik denk dat ik deze in ga zetten.

04) Van mijn zussen kreeg ik deze ‘aftelbox’ tot de bevalling met vanaf week 30 iedere week een cadeautje. Echt zo leuk bedacht en zo fijn als je mensen in je omgeving hebt die je zo goed kennen en leuke dingen bedenken! Inmiddels heb ik mijn eerste cadeautje uit mogen pakken, een Viva Mama. Ben heel benieuwd wat er verder nog allemaal in zit.

05) Zoals jullie wel weten is Sissyboy één van mijn favoriete winkels. Omdat ik de kleding nog even moet laten hangen (al zag ik wel een hele leuke nieuwe tropische print, roze met groene palmbladeren), kijk ik vooral naar de Home collectie en zag ik deze okergele sprei met libelles. Ik heb ‘m gekocht en gebruik hem nu om lekker onder te kruipen ’s avonds op de bank, en straks kan ik ‘m ook gebruiken om onze kleine in te wikkelen als we op pad gaan, of als we lekker samen op de bank zitten.

06) Ontbijtjes zijn mijn favoriet! Hoe zoeter, hoe beter. Thuis maak ik regelmatig yoghurt met granola en havermout met appel en kaneel. Als ik buiten de deur ga ontbijten, pak ik wat meer uit. Tijdens onze stedentrip in Breda (volgende week een hele blog hierover) kwamen we terecht bij ‘Sowieso’, een superleuk koffietentje waar ze heerlijke ontbijtjes serveerden. We bestelden ieder yoghurt met granola en vers fruit, een croissantje met jam en boter en een bananenbroodplankje. Genieten!

07) Ieder seizoen kijk ik weer in mijn kleding- en schoenenkast en maak ik de balans op. Na maanden zwangerschapskleding gedragen te hebben en vooral mijn Timberlands omdat ze zo comfortabel zijn, kijk ik er enorm naar uit om weer te shoppen voor het voorjaar en een paar mooie nieuwe items te kopen. In Breda kwam ik schoenen tegen en ik ben er verliefd op geworden! Ik zie het al helemaal voor me; mooie jeans, simpel wit shirtje, subtiel kettinkje en dan deze schoenen als eye-catcher. Ze zijn van Nubikk, een voor mij nieuw merk. Alleen waarom is alles wat ik mooi vind altijd zo duur?!

08) Wanneer ons kindje straks geboren is, vind ik dat ik wel een cadeautje verdien. Ik zag wederom in Breda deze heel mooie en subtiele kettinkjes van het merk Orelia London, en ze zijn verkrijgbaar met alle letters van het alfabet, in goud en zilver. Lijkt me zo mooi, een gouden kettinkjes met de eerste letter van ons meisje. Nog heel even geduld hebben.

 

Dit waren mijn 8 favorieten van de maand februari. Óp naar maart.
Bedankt voor het lezen van mijn blog en een heel fijn weekend!
Liefs VANBETS

Grote truien!

Ik wil in deze blog graag mijn liefde van dit moment met jullie delen: grote truien! Ik hou ervan; ze zijn lekker warm, staan leuk op iedere broek én heel belangrijk, ik kan ze lekker door dragen tijdens mijn zwangerschap. Stiekem zijn ze veel leuker dan alle zwangerschapskleding die ik tot nu toe gezien heb. Ik deel in mijn blog van deze week mijn favoriete truien van de Bijenkorf, Zara en H&M. Veel plezier!

DE BIJENKORF
Het fijne van de Bijenkorf is natuurlijk dat er veel verschillende merken te vinden zijn onder één dak en dat alle kleding van goede kwaliteit is. Daarmee is het natuurlijk wel wat duurder dan een H&M en Zara en kies je dus voor truien die je wel langer dan één seizoen gaat dragen.

01) Scotch & Soda – Fijngebreide pullover met streepdessin en lurex – €79,95
02) Samsoe & Samsoe – Apo sweater oversized – €89
03) Selected Femme – Very sweater met grafische flockprint – €49,99
04) Adidas – Adicolor oversized sweater met signature streepdetail – €59,95
05) Tommy Hilfiger – Sweater met logoborduursel – €89,90
06) Marc O’Polo – Ribgebreide pullover van katoen met ronde hals – €119,90

H&M
Hoewel ik eigenlijk zelden tot nooit bij de H&M shop, kun je er soms nog best leuke items vinden voor een kleine prijs. Zeker voor wat apartere items kun je hier goed terecht en is het ook niet heel erg wanneer je het maar een paar keer draagt. Via hun app vond ik bij de H&M een leuke collectie oversized truien. De leukste zes heb ik voor jullie geselecteerd.

01) Loose-knit jumper – geel – €19,99
02) Ribgebreide trui – lichtroze – €24,99
03) Trui met ingebreide structuur – grijs – €19,99
04) Ribgebreide trui – zwart – €19,99
05) Gebreide trui – blauw/oranje – €24,99
06) Gebreide coltrui – mosterdgeel – €29,99

ZARA
Met Zara heb ik een beetje hetzelfde als met H&M, ik kom er eigenlijk nooit. Maar soms hebben ze echt wel leuke items en ook bij Zara betaal je niet veel. Wat ik leuk vind aan Zara is dat ze nét even iets verder durven te gaan dan H&M, je vindt er echt aparte items. Op mijn planning stond toch al een bezoekje aan de Zara kinderafdeling, dus als ik er dan toch ben, neem ik meteen even een kijkje bij de truien!

01) Sweatshirt met ronde hals en lange ballonmouwen. Contrasterende strepen op de mouwen – €25,95
02) Oversized tricot trui met opstaande kraag en lange mouwen. Contrasterende kabelsteek op het voorpand. Afgewerkt met ribstof – €49,95
03) Oversized kabeltrui – mosterd – €39,95
04) Oversized trui met ronde hals en lange mouwen – felroze – €29,95
05) Mohair trui met ronde hals en ballonmouwen – aardbei – €39,95
06) Sweatshirt met ronde hals en lange mouwen met omgeslagen boorden. Zachte stof – €15,95

 

Ik hoop dat jullie ook een beetje inspiratie op hebben gedaan en enthousiast zijn geworden van de oversized trui. Nu hopen op nog een paar lekkere koude winterweken! Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot volgende week!
Liefs VANBETS

Weekendje weg: Amsterdam

Voor mijn verjaardag dit jaar kreeg ik van mijn vriend een weekendje samen weg naar Amsterdam. Wij vinden het altijd heel leuk om er samen tussenuit te gaan en even niets te moeten. We verbleven in het supermooie Hyatt Regency Hotel, in de Plantagebuurt. Verder hadden we van te voren weinig plannen gemaakt en gingen we precies doen waar we op dat moment zin in hadden. In mijn blog van deze week neem ik je mee tijdens ons weekendje weg.

ONS VERBLIJF
Zoals hierboven al genoemd verbleven we in het mooie en groene Hyatt Regency Hotel in de Plantagebuurt in Amsterdam. Het hotel is pas sinds kort open en was voorheen een ziekenhuis. Maar wat een mooi hotel! Alles tot in de puntjes verzorgd, helemaal in botanische stijl en we hadden een mooie kamer op de bovenste etage.

DAG 1
We besloten de eerste dag lekker in de buurt van ons hotel te blijven en te gaan wandelen door Oost & de Pijp. Ook omdat het op zaterdag superdruk is in het echte centrum zelf en dat wilden we graag een beetje vermijden. Én ik was benieuwd hoe lang ik het ging volhouden omdat mijn buik inmiddels toch aardig gegroeid is. We besloten al vrij snel om een lekkere koffie met muffin te gaan drinken/eten bij de Coffee Compagnie op de hoek van de straat.

Vervolgens zijn we langs Artis gelopen, langs de Hortus Botanicus en door verschillende parken. Echt een mooi buurtje en heel rustig zo op een zaterdagochtend. Wanneer ik ergens ben pik ik ook graag een park mee, met mooi weer al helemaal, maar ook nu liepen we door het mooie Oosterpark en heb je even helemaal niet het gevoel dat je in een drukke, toeristische stad bent. Na de wandeling was het tijd voor de lunch. We besloten om terug te gaan naar Artis en daar te gaan lunchen bij de Plantage. Omdat er een straat afgesloten was, mochten we een klein stukje door Artis heen.

De plantage vond ik een heerlijke plek om te zitten. Er was nog een tafeltje voor twee vrij in de serre, waar we uitzicht hadden op de ooievaars en lepelaars van Artis. Ik ging voor een ravioli gevuld met ragout van wildzwijn met cavolo nero, salieboter, Parmezaan en zwarte peper. Mijn vriend koos geroosterd zuurdesembrood met warm Amsterdams pekelvlees met gemarineerde zuurkool, mosterd en Amsterdams zuur. Heel lekker geluncht!

Na de lunch zijn we richting de Pijp gelopen, waar het wat drukker was dan in Oost. Ooit was de Pijp een ware volksbuurt, maar inmiddels is het ook hier behoorlijk verhipt. We hebben een rondje gelopen over de Albert Cuypmarkt, waar altijd wel iets te beleven is. Echt een gezellig stukje Amsterdam. Vervolgens begon ik toch aardig moe te worden en besloten we om weer terug te gaan naar ons hotel, maar niet voordat we nog even iets hadden gedronken in De Biertuin in de Linnaeusstraat. Echt een aanrader als je van een lekker biertje houdt, ze schenken er biertjes van de nabijgelegen eigen brouwerij ’t IJ.

Eenmaal terug in de hotelkamer bedachten we een plan voor de avond. We besloten om Indisch te gaan eten bij Eetcafé Kadijk, gelukkig was het dichtbij, want het was inmiddels behoorlijk gaan regenen. We hadden een leuk plekje aan een hoge bar bij het raam. We hadden geluk, want net na ons was er geen tafeltje meer vrij. We gingen beiden voor een Indisch bordje (mini rijsttafel) en hebben echt zitten smullen.

Na het Indisch bordje besloten we spontaan om nog naar de film te gaan. Er draaide om 21:30u een film die we graag nog wilden zien: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. We kwamen terecht in een superleuk ouderwets filmhuis op de hoek bij ons hotel, Kriterion. En wát een goede film zeg, helemaal terecht dat deze film al verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept. Echt een grote aanrader!

DAG 2
Na goed geslapen te hebben waren we natuurlijk érg benieuwd naar het ontbijt dat we bij het hotel geboekt hadden. Het overtrof onze verwachtingen, het was zó ontzettend lekker en er was zoveel keuze. Heerlijke sapjes, allerlei zoetige hapjes, lekker vers brood, heerlijke ham en verse kaas die je zelf moest afsnijden. Álles was even lekker en we zijn ook wel een aantal keer weer een nieuw bordje gaan halen.

Na dit ontbijt zijn we rond 12:00u uitgecheckt en besloten we om rond te gaan wandelen in de Jordaan en de Negen Straatjes. Een beetje slenteren was ons gisteren wel heel goed bevallen en we besloten dus om dit weer te gaan doen, maar nu in een ander buurtje. Deze wandeling liet ons een stuk Amsterdam zien vol historische winkel- en grachtenpanden. Wat ik zelf heel mooi vond en misschien zelfs wel het mooiste stukje van Amsterdam was het Prinseneiland. Wanneer je bij de Haarlemmer Houttuinen het spoor onderdoor gaat en vervolgens de eerste brug links, loop je het Prinseneiland op. Een heel mooi historisch gebied met scheepswerven en pakhuizen die werden gebruikt door de West-Indische Compagnie. Er werd haring, graan, tabak, wijn, zout, ansjovis, kattenhuid, pek en teer opgeslagen. Vanaf de eerste helft van de 20e eeuw raakte de buurt in het slop en tot na de Tweede Wereldoorlog woonde bijna niemand meer op het Prinseneiland, tot kunstenaars het herontdekten.

Vanaf het Prinseneiland liepen we zo de Jordaan in en hebben we in een echte gezellige bruine kroeg lekker een broodje kroket geluncht. Dat paste helemaal in de sfeer van die buurt en we hadden er zin in. Tot slot van onze stedentrip liepen we door de Negen Straatjes en sloten we het weekend in stijl af met een lekker kopje koffie bij Coffee & Such.

Wij hebben weer erg genoten van Amsterdam én vooral van een weekendje samen op pad. Fijn ook om zonder plan op pad te gaan en gewoon maar te zien waar we zin in hebben en wat we gaan doen.
Bedankt voor het lezen van mijn blog en tot volgende week!

Liefs VANBETS

Shoplog verjaardag

Eind januari vierde ik mijn verjaardag een heel weekend lang. Gezellig vrienden en familie over de vloer, ik hou ervan! En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes, hoe oud je ook wordt, dat blijft toch altijd leuk. Ik ben goed verwend en in mijn blog van deze week laat ik jullie mijn cadeautjes zien. Veel plezier en wie weet doe je zelf nog leuke inspiratie op!

’s Ochtends werd ik verrast met een ontbijtje op bed en een heel leuk cadeautje! We gaan met z’n tweetjes een weekendje naar Amsterdam, waar we verblijven in het 5 sterren Hyatt hotel. Heerlijk om er even samen tussenuit te gaan en alleen maar te doen waar we zin in hebben!


Ik heb mijn gekregen cadeaus een beetje geprobeerd te fotograferen op thema. Nu ik zwanger ben heb ik natuurlijk ook een aantal cadeaus gekregen die daarmee te maken hebben. Wat ik heel graag wilde hebben is het boek Easy Peasy, een boek met recepten en allerlei tips voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Verder kreeg ik een lief mutsje en twee hydrofiel doeken, want (zoals iedereen zegt) daar kun je er niet genoeg van hebben. Én ik kreeg nog een heel bijzonder en waardevol cadeau van mijn oma, namelijk twee zelf geborduurde lakentjes voor in het ledikantje straks. Dat ze dat nog kan doen op haar 92ste, maakt dit cadeau heel mooi.

Omdat ik heel graag in bad ga, kreeg ik een lekkere badcrème cadeau van Kneipp. Voor mij is dat echt even een momentje voor mezelf, lekker even ontspannen aan het einde van de dag. Verder was ik al een tijdje op zoek naar een highlighter, deze True Match van L’Oreal is een hele mooie. Ik gebruik niet veel make-up, met een paar basic favorieten kom ik de dag door. Ik ben benieuwd of deze highlighter aan mijn favorieten wordt toegevoegd. En tot slot mijn favoriete wax van Goldwell. Dit is een hele fijne wax, ruikt lekker en maakt mijn haar niet vet.

Dat ik heel veel houd van planten en bloemen is wel bekend. Ik word daar heel blij van, vind het leuk om ze te verzorgen en om nieuwe soorten te ontdekken en zelf te kweken. Voor mijn verjaardag kreeg ik een prachtig plantenboek van Katie Scott en Kathy Willis. Het is de opvolger van de internationale bestseller ‘Het Dierenboek’. Het is een compleet naslagwerk, over onder andere de eerste planten, bomen, wouden, tropische planten, grassen, knollen etc. Ook kreeg ik heerlijke geurstokjes van de Sissy-Boy, in de geur vijg en een klein notitieboekje. Mijn oma gaf me nog een zakje zaadjes die ze zelf uit de bloemen heeft gepeuterd. Dus deze gaan in het voorjaar de grond in.

Cadeaubonnen zijn natuurlijk altijd goed! Ik kreeg een cadeaubon van Spotify, omdat we van plan zijn om een Sonos aan te schaffen. Vanwege twee films die mijn vriend en ik nog graag willen zien kreeg ik een bioscoopbon cadeau. We hoorden goede verhalen over de film Three Billboards Outside Ebbing. Missouri. En er draait sinds gisteren een nieuwe natuurfilm, gefilmd op de Veluwe. Die lijkt me ook mooi, zeker op groot scherm. Daarnaast een bon van de Bijenkorf, altijd welkom. Sinds ik in Eindhoven woon kom ik er regelmatig. Ik denk dat ik mezelf met deze bon komend voorjaar of zomer ga trakteren op een leuke outfit / jurkje. Hopelijk heb ik dan alweer enigszins mijn oude lijf terug. En tot slot een cadeaubon van Piet Hein Eek, te besteden in zowel de shop als de winkel. Dus daar ga ik ook eens even heen binnenkort.

Van mijn vriend kreeg ik het boekje Time to Momo Amsterdam (voorheen 100% Amsterdam). Dit zijn altijd mijn favoriete stedengidsen. Er staan leuke shop- en restauranttips in, waar je langskomt als je de routes in de verschillende buurten loopt. Met deze boekjes kom je vaak in straatjes waar je anders niet komt. Dus deze gaat zeker mee tijdens ons weekendje weg. Ook kreeg ik de nieuwste Flow en een spelletje Qwixx. Zowel mijn vriend als ik houden erg van spelletjes, we kunnen ook niet wachten om over een aantal jaar met ons meisje spelletjes te spelen. Op het moment spelen we bijna iedere avond een potje Yahtzee, en we gaan dit spel ook eens uitproberen, volgens mij heeft het wel wat weg van Yahtzee.

Ook deze cadeaus passen natuurlijk perfect bij mij, ook omdat ik bijna wekelijks verse bloemen haal voor bij ons in huis. Ik kreeg een mooie, ronde vaas van Bloomingville. Zo’n vorm heb ik nog niet, dus dan kan ik deze mooi afwisselen met mijn andere vazen. Ook kreeg ik een lief boeketje in een vaasje van mijn ouders, door de kleuren lijkt het al bijna lente. Én hier ben ik heel erg blij mee, want deze stond echt al lang op mijn wishlist, een supermooie keramieke vaas van Hella Duijs, in een mintgroene/blauwe kleur. Heel mooi om 2 of 3 bijzondere bloemen in te zetten.

En tot slot, ook echt een superleuk bedacht cadeau. Eigenlijk niet voor mijn verjaardag maar als voorpret voor ons kindje straks en om af te tellen naar de bevalling, dit zelf samengestelde pakket, gekregen van mijn zussen. Vanaf week 30 mag ik er iedere week een cadeautje uitpakken en openmaken, eerst het envelopje, daarna het cadeautje. Zó ontzettend leuk bedacht en het ziet er nu al fantastisch uit. Nu dus nog even 2 weken geduld hebben…

Zoals jullie hebben kunnen zien ben ik echt énorm verwend met superleuke cadeaus die helemaal bij me passen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien én zelf inspiratie op hebben gedaan.

Fijn weekend & tot volgende week!

Liefs VANBETS

Moois van … januari!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … januari!

01) Mijn nestel- en shopdrang is inmiddels volop aanwezig en ik vind het heerlijk om sites af te speuren naar leuke kleding voor ons meisje. Zeker nu de nieuwe collectie in de winkels ligt kan ik gaan shoppen. Het liefst wel gewoon in de winkels zelf en niet online, ik wil de kleding toch graag even zien en voelen. Met name de Zara springt er voor mij echt uit, leuke, hippe en betaalbare kleding, zoals het jurkje op de foto. Kun je toch bijna niet laten hangen?

02) ’s Avonds een kaarsje aan vind ik heel gezellig, zeker in de winter. Het liefst alle lampen uit en alleen maar kaarsjes aan. De kaarsen van Sissy-Boy zijn favoriet, verkrijgbaar in mooie kleuren en ze gaan lang mee. Om deze kaarsen optimaal tot hun recht te laten komen verdienen ze een mooie, basic kaarsenstandaard. Deze van Sukha is er zo een. Neem ook eens een kijkje op hun site én in de winkel, ik hou van deze stijl. Lekker licht en hun producten zijn van mooie kwaliteit.

03) IXXI gaat inmiddels alweer een tijdje mee en ook ik heb er 1 in huis hangen, op mijn werkplek. Een mooie zwart wit foto van Bali. Hoewel ik altijd voorstander ben van eigen foto’s in huis, vind ik deze ‘The world tangram’ uit hun nieuwste collectie ook wel érg mooi. Verkrijgbaar in 180 bij 110 en kost €99,-

04) Nu mijn zusje in de buurt woont van het Honigcomplex in Nijmegen, lopen we er regelmatig even heen voor een kop koffie of om even te snuffelen bij C-More, de conceptstore. Afgelopen maand waren we er weer en zag ik deze mooie armbandjes van Marbles by MG. Het zijn subtiele armbandjes met een mooi marmeren steentje. Ik heb er 1 gekocht met een gouden bandje en een groen marmeren blokje. Ben er heel blij mee! Ook erg leuk om cadeau te geven.

05) Waar mijn ene zus in Nijmegen woont, woont mijn andere zus in Limmen en ook daar was ik de afgelopen maand een weekend op bezoek. Vaak combineren we dat met een lekkere strandwandeling in Castricum en een bezoekje aan Loods 5 in Zaandam. Zo ook deze keer. In Loods 5 ontdekte ik een nieuw merk waar ik vrolijk van werd: Vissevasse. Ze hadden een mooie collectie van kaarten en posters in frisse kleuren. Ik heb er een paar kaartjes gekocht, mijn zus kocht een erg mooie poster van het strand.

06) Veel mensen geven er niet graag geld aan uit, maar ik hou van verse bloemen in huis. Ik word er blij en vrolijk van, iedere keer wanneer ik weer thuiskom en dat is me ook wat waard. Hoewel veel mensen zijn gezwicht voor Bloomon, ga ik nog altijd naar mijn favoriete bloemenzaakje bij ons op de hoek, waar ze de mooiste bloemen verkopen die ik zelf kan uitzoeken. Een wekelijks cadeautje voor mezelf!

07) Nog steeds niet in mijn bezit maar nog altijd op mijn verlanglijstje; een mooi tegeltje van Storytiles. Onlangs lanceerden ze hun nieuwste collectie en er zitten echt weer pareltjes bij. Met name hun 3 tegeltjes met vissen vind ik mooi: ‘perfect balance’, ‘catch of the day’ en ‘go with the flow’. Ik zie ‘m zo al staan op mijn wandplankje in de woonkamer. Ook hebben ze mooie tegeltjes met bijvoorbeeld afbeeldingen van Fiep Westendorp en Nijntje, die ook leuk zullen staan op de kinderkamer.

08) Gewenst en gekregen voor mijn verjaardag, het kookboek Easy Peasy, een gezonde basis voor de allerkleinsten. Met niet alleen meer dan 80 recepten voor de allerkleinsten (0-4 jaar), maar ook heel veel tips en ideeën. En omdat álles straks nieuw is voor ons, vind ik het fijn om een houvast te hebben in de vorm van een boek, ook omdat we  veel waarde hechten aan gezond eten en gezellig tafelen.

Dit waren mijn acht favorieten van de maand januari. Óp naar februari!
Ik wens jullie een heel fijn weekend & tot volgende week!
Liefs VANBETS

Winterlezen

Zoals ieder seizoen selecteer ik voor jullie een aantal boeken die op dat moment op mijn verlanglijstje staan. Ook voor deze winter heb ik negen boeken uitgekozen waar je hieronder alles over kunt lezen. De winter is toch misschien wel (samen met de zomer) mijn favoriete seizoen om boeken te lezen. Lekker lang in bed blijven liggen als het buiten koud is, even een kop thee halen en dan je boek erbij pakken. Zeker nu er straks vanaf eind april een klein meisje is die de nodige tijd en aandacht gaat vragen, geniet ik er nu nog extra van!

01 | De moord op Commendatore – Haruki Murakami
Sinds ik laatst de Japan special van Volkskrant magazine heb gelezen, en Aaf Brandt Corstius zeer enthousiast was over alle boeken van Murakami, is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het kan twee kanten op: of ik vind het geweldig en wil alles van hem lezen, of ik vind het vaag en helemaal niks. Dit boek gaat over een zesendertigjarige pas gescheiden portretschilder die gaat wonen in een oud atelier ten zuidwesten van Tokio. Hij hoopt hier tot rust te komen, maar het zal anders gaan. Een mysterieus schilderij op de zolder van zijn verblijf lijkt tot leven te komen. Een meisje verdwijnt, de hoofdpersoon gaat haar zoeken en wordt met zijn diepste angsten geconfronteerd. Moord op Commendatore deel 2 verschijnt binnenkort.

02 | Wie het mooist valt – Sara Novic
Deze roman kreeg erg goede recensies en staat daarom op mijn lijstje. Het wordt een van de mooiste romans over de Joegoslavische Burgeroorlog genoemd. Zagreb 1991. Ana Juric is tien jaar en leidt een zorgeloos bestaan, totdat de oorlog uitbreekt. Ana’s gevoel van veiligheid brokkelt langzaam af. Wanneer Ana er plotseling alleen voor komt te staan, moet ze haar weg zien te vinden in een gevaarlijke wereld.
New York, 2001. Ana studeert en woont in Manhattan. Ze heeft geprobeerd het verleden achter zich te laten, maar ze kan niet aan haar oorlogsherinneringen ontsnappen. Herinneringen die ze zelfs voor haar geliefden verzwijgt. Ze besluit na tien jaar terug te keren naar Kroatië, in de hoop vrede te sluiten met de plek die ze ooit thuis noemde.

03 | The happiest kids in the world – Rina Mae Acosta & Michele Hutchison
Nu ik zelf in verwachting ben, bezoek ik ook steeds vaker de pedagogiek en opvoedkunde hoek in mijn favoriete boekenwinkel. Daar kwam ik dit boek tegen: De gelukkigste kinderen van de wereld. Onlangs werd het weer door Unicef vastgesteld, Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst. Blijkbaar doen we iets heel erg goed, maar wat? Wanneer je door de ogen van een buitenlander kijkt, leer je misschien wel het meest over je eigen cultuur. Dat is precies wat Michele Hutchinson en Rina Mae Acosta doen in dit boek. Ze zijn beiden met Nederlanders getrouwd, ze wonen hier en voeden hier hun kinderen op. Met een scherpe blik en veel humor observeren ze de Nederlandse praktijken, in de hoop het geheim te ontrafelen. Ik ben er in ieder geval erg nieuwsgierig naar geworden!

04 | Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman
Ik las de recensie van dit boek in een tijdschrift en ik werd er meteen door gegrepen. Dit is zo’n boek dat je in één ruk uitleest. Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle: ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd en koopt elk weekend twee flessen wodka. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn. Op een dag helpt ze een oudere man die gevallen is en verandert haar leven onverwachts. Ze zal voor het eerst de confrontatie met haar eigen angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

05 | Best in travel 2018 – Lonely Planet
Ik hou van reisboeken en tijdschriften. Lekker wat inspiratie opdoen, mooie foto’s bekijken, zelf een lijstje maken met bestemmingen waar ik ooit nog heen zou willen. De afgelopen jaren heb ik al veel mooie landen en steden gezien, vaak meerdere citytrips (in binnen- en buitenland) per jaar en in de zomer een langere tijd weg. In 2018 (en de jaren erna) zal dat er anders uit gaan zien. Dan nog vind ik het heerlijk om te fantaseren over mooie bestemmingen, en dat kan prima met dit mooie boek van Lonely Planet.

06 | De geboorte van een dromenwever – Ngugi Wa Thiong’O
Tijdens het struinen door mijn favoriete boekenwinkel in Eindhoven kwam ik dit boek tegen. Ik vond de kaft ontzettend mooi vormgegeven en het was voor mij een nog onbekend boek. Het was wel meteen een boek dat ik mee naar huis had willen nemen. Een ontroerend en bijzonder relaas van het creatief ontwaken van een jonge schrijver: de Keniaanse Ngugi wa Thiong’O. In dit boek vertelt hij over zijn studententijd op de campus van de Makarere Universiteit in Kampala, Oeganda, begin jaren zestig. Hij wordt achtervolgd door de gewelddadige periode in zijn geboorteland Kenia en verloor veel vrienden en familie. Dit onroerende en meeslepende verhaal beschrijft de geboorte van een van de belangrijkste levende schrijvers en het einde van een van de meest gewelddadige periodes in de recente wereldgeschiedenis.

07 | Manhattan Beach – Jennifer Egan
Wanneer het boekenpanel aanschuift bij DWDD zit ik klaar met mijn boekenlijstje in de aanslag. Manhattan Beach is de langverwachte nieuwe roman van Pullitzer Prize winnares Jennifer Egan. En ze stelt niet teleur. Het verhaal speelt zich af in New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Eén van deze vrouwen is Anna Kerrigan, die na een zware duikopleiding de eerste vrouwelijke marineduikster wordt. Anna is de dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet. Anna is vastbesloten het mysterie rond de verdwijning van haar vader op te lossen, ook al betekent dit dat ze zal moeten infiltreren in de maffiawereld van New York.

08 | Ikigai – Francesc Miralles & Héctor Garcia
Ikigai, het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Na Hygge, het boek dat ik vorig jaar met mijn verjaardag kreeg, hoorde ik een tijdje terug over Ikigai. Ik kreeg er een beetje hetzelfde gevoel bij. Japan staat sowieso hoog op mijn reisverlanglijstje en ik ben altijd op een bepaalde manier geïntrigeerd door dat land. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen de meeste gezonde en actieve honderdjarigen ter wereld. De auteurs van dit boek vertrokken naar Okinawa en interviewden honderden inwoners om te ontdekken wat volgens hen hét geheim is voor een optimistisch en gezond leven.

09 | Poubelle – Pieter Waterdrinker
In mijn blogs over boekentips is ook altijd minimaal één tip van boekenvriend J. te vinden. Zo ook in deze editie, ik heb ‘m tot het laatst bewaard. Het gaat om het boek Poubelle van Pieter Waterdrinker. Boekenvriend J. gaf het afgelopen november cadeau aan mijn vriend en het boek staat dus bij ons in de kast. Poubelle gaat over de 35-jarige Wessel Stols, die zijn reclamebusiness verkoopt om zich te wijden aan zijn oude ambitie: het schrijverschap. Zijn vrouw Friedl hoopt ondertussen maar op één ding: een kind. Ze vertrekken naar Frankrijk waar het allemaal moet gebeuren, maar het schrijven lukt niet. Om inspiratie op te doen vertrekt hij naar Rusland, waar hij veel geld verliest en verzeild raakt in een zeer schimmige handel in Sovjetkunst. Twaalf jaar later is Wessel Stols Europarlementatrier en reist hij af naar Oekraine, waar de geesten van zijn Russische avonturen weer tot leven komen, terwijl zijn altijd nog kinderloze huwelijk voortsuddert.
Inmiddels is ook het boek Tsjaikovskistraat 40 van Pieter Waterdrinker verschenen, maar volgens J. is Poubelle mooier.

Dit waren weer mijn negen boekentips voor deze winter. Ik hoop dat jullie wat inspiratie op hebben gedaan. Fijn weekend & tot volgende week!
Liefs VANBETS

De kou in!

Hoewel de eerste sneeuw een tijd terug al gevallen is en het sindsdien vooral nat is, verwacht ik toch nog wel écht winters weer de komende tijd. Om je alvast goed voor te bereiden heb ik de leukste mutsen en handschoenen voor je op een rijtje gezet. En ook de mini mag het natuurlijk niet koud hebben, dus tot slot té leuke mutsjes voor de allerkleinsten. Laat die kou maar komen!

Ik ben zelf meer van de mutsen dan van de hoofdbanden en oorwarmers, hoewel ik die bij andere mensen vaak wel heel leuk vind staan. Met name de mutsen met pompon vind ik leuk, en de kleur moet natuurlijk een beetje matchen met de rest van de outfit. Daarom kan het geen kwaad om meerdere mutsen te hebben.

01) Granny’s Finest – Evi muts van wol – zwart – €49,95
02) Barts – Somme grofgebreide muts in wolblend – petrol – €29,99
03) Barts – Linda grofgebreide muts met pompon – rood – €39,99
04) French Connection – muts met pompon – koper – €38,50
05) Mint Velvet – muts in wolblend met pompon – lichtgrijs – €31,50
06) French Connection – muts van pompon – donkerblauw – €38,50

Omdat ik een echte koukleum ben, komen mijn handschoenen altijd vrij snel weer tevoorschijn in de herfst. Heerlijk om op die manier mijn handen een beetje warm te houden. Behalve praktisch moeten ze natuurlijk wel een beetje leuk staan én wederom matchen bij de jas die ik draag. Leren handschoenen zijn mijn favoriet. Tip: let op de maat!

01) Ted Baker – Kassidy handschoenen van lammy – bordeauxrood – €140
02) L.K. Bennett – Lulu handschoenen in kasjmierblend – grijsmele – €65
03) Hestra – Megan handschoenen van leer met voering van wol – €79
04) UGG – Bow handschoenen van suède – camel – €159,95
05) Barts – Jasmin wanten in wolblend – lichtoranje – €29,99
06) Karen Millen – handschoenen van wol met metallic details – €55

En tja, nu ik in verwachting ben, kan ik het niet laten om ook even te kijken wat ze hebben voor de kleine. Ik ben direct verliefd geworden op de mutsjes van de Zara, ze zijn er zelfs al voor de állerkleinsten (8-12 maanden). Dat wordt shoppen volgende winter!

01) Muts met pompons – €5,99
02) Tweekleurige muts met pompon – €5,99
03) Geelbruine muts met diertje – €5,99
04) Tricot muts met veelkleurige pompon – €5,99
05) Tricot muts met Noors patroon – €5,99
06) Averecht gebreide muts met twee pompons – €5,99

Wie weet kun je nog een muts of een paar mooie handschoenen op de kop tikken in de sale. Kies een mooi en tijdloos exemplaar en investeer, voordeel is dat je er niet snel uitgroeit en omdat je ze maar een paar maanden per jaar draagt raak je er ook niet snel op uitgekeken. Veel plezier met shoppen!

Fijn weekend & tot volgende week!
Liefs VANBETS

Een nieuw jaar: 2018!

Goede voornemens. Ergens vind ik dat je die op ieder moment van het jaar moet kunnen maken. En tóch merk ik dat ik het zelf fijn vind om aan het einde van het jaar terug te kijken op het afgelopen jaar, stil te staan bij de fijne en minder fijne momenten en vooruit te kijken naar een nieuw jaar. In dit geval 2018, wat voor mij een heel bijzonder jaar gaat worden. In mijn blog van deze week neem ik jullie mee naar mijn goede voornemen (ja, het is er maar 1!) en mijn wensen/plannen voor 2018. Veel plezier en maak er een heel mooi jaar van!

Sanny Verhoeven deelde onlangs op haar kanaal ‘Sanny zoekt geluk’ vier tips over het volhouden van goede voornemens:

Tip 1: formuleer je voornemens op een positieve manier. Wil je bijvoorbeeld afvallen of meer bewegen, schrijf dan op ‘ik wil fitter zijn’. Of wanneer je vaker nee wil zeggen, schrijf dan op ‘ik wil vaker kiezen voor mezelf’. Wanneer je dan denkt aan dat doel, denk je automatisch: ‘ja, dat wil ik!’

Tip 2: stel niet teveel doelen en maak je doelen behapbaar. Maximaal vijf per jaar en werk eerst nummer 1 af voordat je begint aan nummer 2. Dus kies er 1 en breek die op in hele kleine stukjes, bijna belachelijk kleine stukjes.

Tip 3: als je nieuwe gewoontes wil aanleren, koppel dan je oude gedrag aan het nieuwe gewenste gedrag. Er zijn een heleboel rituelen die je hebt, heel veel vaste gewoontes die je al doet. Koppel je nieuwe gewoontes aan je vaste rituelen, dan is het makkelijker vol te houden.

Tip 4: deel het met de wereld. Als je deelt heb je de ultieme stok achter de deur. Mensen kunnen je daardoor ook helpen of ernaar vragen. Op die manier blijf je er in ieder geval mee bezig.

Nu is het tijd voor mijn ultieme voornemen voor 2018:

Deze zin zag ik onlangs op Instagram en ik dacht meteen: dit is het! Dit is mijn ultieme en enige voornemen voor 2018. Dit nieuwe jaar wordt een heel bijzonder jaar voor mijn vriend en mij. Als alles goed blijft gaan, worden we rond eind april ouders van ons meisje. Voor ons beiden voor de eerste keer. We gaan samen dus een heel nieuwe levensfase in en ik heb er ontzettend veel zin in. Normaal gesproken kan ik nogal hoge eisen aan mezelf stellen, maar voor dit jaar is mijn streven om de lat eens laag te leggen en te zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ik kan me er toch geen voorstelling van maken, en eigenlijk vind ik dat wel een keer lekker.

Naast dit voornemen heb ik nog wel een aantal plannen en wensen voor 2018. Lukt dit, dan is het mooi, lukt het niet, dan is het niet erg. Alleen al die gedachte geeft zoveel rust. Aan het einde van het jaar blik ik met jullie terug hoe dit allemaal is gegaan.

Mijn wensen & plannen voor 2018:


Ik houd van fotograferen en dat zou ik graag meer willen doen in 2018. Naast mooie foto’s maken met mijn Canon (eventueel koop ik er nog een goede zoomlens bij) begin ik op 1 januari aan een 365 dagen fotoproject. Iedere dag maak ik 1 foto die ik benoem tot foto van de dag. Aan het einde van het jaar heb je dan een superleuk overzicht van een heel jaar, in plaats van alleen de hoogtepunten van dat jaar. De dagen maak je ook bewuster mee, omdat je aan het eind van iedere dag denkt: wat was het leukste moment?

 

Een goede balans vinden blijft een uitdaging en wordt straks waarschijnlijker nog een grotere uitdaging. Toch ben ik van plan om daar heel bewust mee om te gaan en goed aan te voelen waar ik behoefte aan heb. Ook als ons meisje er straks is lijkt het me heel fijn (en belangrijk) om er af en toe samen tussenuit te gaan; uit eten of naar de film. Maar ook thuis kun je dat creëren. Aandacht en tijd voor elkaar is zo belangrijk. En af en toe heb ik ook tijd voor mezelf nodig, afspreken met vriendinnen en familie of even shoppen.

 

Zoals bij waarschijnlijk heel veel mensen staat dit op mijn lijstje voor 2018. Maar het is gewoon een feit, wanneer je meer beweegt en sport, en gezond eet zit je gewoon beter in je vel. Gezond eten doen wij eigenlijk al, dus dat zal niet echt een uitdaging worden. Sporten is wat lastiger nu ik zwanger ben, daarom ga ik me nu aanmelden bij Mom in Balance, waar je onder begeleiding buiten gaat sporten. En na de bevalling kun je daar mee doorgaan. Op den duur wil ik het tennissen weer gaan oppakken, naast wandelen en hardlopen.

 

Met heel veel plezier blog ik wekelijks voor VANBETS. Ik ga dit ook volhouden zolang dit lukt tijdens mijn zwangerschap en na mijn bevalling. Het is wel tijd om VANBETS groter te gaan maken. Er zal een Facebook pagina komen en we willen de site nog mooier maken, inclusief nieuwsbrief waar mensen zich voor kunnen inschrijven. Zo hoef je nooit een blog te missen. Ook werkt mijn zus hard aan nieuwe producten die binnenkort in onze shop verschijnen.

 

Zoals ik van Sanny geleerd heb is het belangrijk om niet teveel doelen te stellen, dus dit is het. Dit zijn mijn belangrijkste voornemens, wensen en plannen voor 2018. Ik kijk er ontzettend naar uit en ik ben heel benieuwd hoe dit jaar gaat worden. Vooral heel veel genieten, van iedere dag!

Ik wens jullie ook een fantastisch 2018 & tot volgende week!
Liefs VANBETS