Cadeau-inspiratie voor de feestdagen

Zoals jullie inmiddels vast wel weten ben ik gek op cadeautjes kopen. Ik vind het leuk om iets moois te kopen en andere mensen daar blij mee te maken. Wij vieren met onze familie altijd uitgebreid Sinterklaas en met Kerst komen we altijd samen om lekker te eten en spelletjes te spelen. Dus de maand november is voor mij dé maand om mijn Sint-inkopen te doen. In mijn blog van deze week deel ik met jullie een aantal cadeautips.

TIP 1: EEN PERSOONLIJK RECEPTENBOEK
Een kookboek geven is áltijd een goed cadeau, mits iemand het wel een beetje leuk vindt om in de keuken te staan. Er zijn ontzettend veel goede kookboeken op de markt en je kunt het persoonlijk maken door voor een thema te kiezen, bijvoorbeeld een soepboek, een barbecueboek, Easy Peasy wanneer iemand jonge kinderen heeft en een vegetarisch kookboek voor iemand die wil minderen of zelfs helemaal gestopt is met het eten van vlees. Nóg leuker is het om een leeg receptenboek te kopen, zoals onderstaande van het merk Zoedt, en deze voor een gedeelte in te laten vullen door dierbare personen van degene aan wie je het boek cadeau doet. Zo gaven we mijn zus voor haar verjaardag afgelopen november dit receptenboek, en had de hele familie er zijn of haar favoriete recepten in geschreven. Zelfs oma van 92 had 4 van haar favoriete recepten gedeeld, zoals zoetzure kwetsen en haar heerlijke appelbollen. Begin er wel op tijd mee, want het kost even wat aan voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Een heel erg dierbaar, persoonlijk en mooi cadeau!

TIP 2: EEN GEVULD TOILETTASJE
Dit is een leuk cadeau om aan je moeder/schoonmoeder/zus cadeau te doen. Koop een mooi toilettasje, zoals onderstaande van Sissy-Boy en vul dit toilettasje met haar favoriete producten. Pas alles afzonderlijk in voordat het in het tasje gaat, dan is er nog lekker veel om uit te pakken. Het is een beetje afhankelijk van je budget, maar ook met een wat lager budget kun je het tasje leuk vullen, denk dan aan een lekker maskertje, een mooie nagellak, feestelijke eyeliner en vraag bij de parfumerie om een aantal lekkere testers. Kijk ook naar de miniverpakkingen die te koop zijn, hier zitten vaak ook lekkere producten bij. Heb je wat meer budget, pak dan uit met bijvoorbeeld een chubbystick van Clinique of een mooie highlighter/bronzer van Bobbi Brown. Succes gegarandeerd!

TIP 3: EEN SPELLETJE
Wij zijn een echte spelletjesfamilie en dan weet je dus ook dat je met een spel altijd goed zit. Soms geef ik een spel aan de hele familie. Deze blijft meestal bij mijn ouders en als we daar samen zijn pakken we het spel uit de kast. ‘Met het mes op tafel’ is echt zo’n spel dat bij mijn ouders ligt en we regelmatig spelen. Maar ook de klassiekers van vroeger zoals Monopoly, Scrabble, Risk, Rummikub en ‘Mastermind’ spelen we daar. Het leuke aan die klassiekers is dat ze altijd leuk blijven en niet verouderen. Je ziet toch als snel bij spellen zoals ‘Triviant’, 30 Seconds’ en ‘De Slimste Mens dat ze al snel niet meer actueel zijn en dus minder leuk om te spelen. Populair bij ons op dit moment is ‘Machi Koro’, een Japans spel (ook enorm mooi vormgegeven) waarbij je een stad moet bouwen en op die manier geld kan verdienen. Op dat spel zijn inmiddels alweer 2 uitbreidingsets te koop, ook een leuk cadeau als aanvulling op een spel.

TIP 4: GEEF EEN UITJE CADEAU
Altijd leuk is een uitje cadeau geven of krijgen. Daarmee geef je eigenlijk een gezellig dagje weg cadeau en dat is vaak veel meer waard dan een materieel cadeau. Ook hierbij kies je een uitje dat natuurlijk past bij de persoon aan wie je het geeft. Zorg voor een beetje aankleding bij je cadeau. Geef bijvoorbeeld een mooie doos thee cadeau met een uitnodiging voor een high tea, een fles wijn wanneer je een wijnproeverij cadeau geeft en een stedentripboekje van desbetreffende stad wanneer je een weekendje weg geeft. Iets nieuws waar ik laatst over las en waar ik meteen enthousiast over werd was een WijnSpijs Wandeling. Dit is een culinaire wandeling op een zondagmiddag langs de leukste restaurants van de stad. Zo zie je meer van een stad én je gaat lekker in verschillende restaurants eten en drinken. Ze bieden deze wandeling aan in veel verschillende steden. Ook kun je kiezen voor een Walking Dinner. Hierbij ontdek je op 1 avond de leukste restaurants van de stad. Meer informatie hierover vind je op hun site:  https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/  


TIP 5: GROEN MOET JE DOEN!
Vanwege mijn eigen groene vingers en het feit dat veel groen in huis gewoon gezond is (én je wordt er vrolijk van), geef ik altijd graag iets wat te maken heeft met planten en bloemen. Ook dit kun je helemaal aanpassen aan de persoon aan wie je het geeft. Houdt iemand vooral van bloemen? Geef dan een mooi vaasje cadeau, bijvoorbeeld onderstaande van Atelier Nienke (geshopt bij Hutspot) of kijk naar de vaasjes van Hella Duijs, ook echt prachtig. Is je budget iets groter? Geef er een bloemenbon van de favoriete bloemist uit de buurt bij.

Ook leuk is om écht groen cadeau te doen. Zorg ervoor dat wanneer je het inpakt de bovenkant voor een gedeelte openblijft voor de zuurstof en om eventueel water te geven. Voor iemand met minder groene vingers is een cactus ideaal of een luchtplantje, zoals onderstaande, in een leuke transparante bol om op te hangen. Deze hoef je eens per week alleen maar even te besproeien. Verder leeft dit plantje op de zuurstof uit de lucht. Deze is te koop bij de Bijenkorf en Sissy-Boy. Ook erg leuk zijn de mooie planten in pot van Green Lifestyle Store, te koop bij de Bijenkorf. Bijvoorbeeld de Araucaria in terracotta pot. Deze kamerden is een hippe variant op de kerstboom (hang er tegen die tijd ook een paar mooie balletjes en lichtjes in), maar doet het eigenlijk het hele jaar door wel goed in je interieur.

TIP 6: NOG LANG PLEZIER VAN EEN ABONNEMENT
De laatste tip alweer, ik kan nog wel uren doorgaan, maar het is al een aardig lang verhaal geworden. Mijn laatste cadeau-tip is een cadeau waar je nog lang iets aan hebt, en dat is een tijdschriftabonnement. Koop het meest recente nummer van dat tijdschrift en plak er een briefje op waarin staat dat de krijger een halfjaar/jaarabonnement krijgt op dit tijdschrift. Sluit zelf een cadeau-abonnement af, dan stopt het abonnement automatisch. Wel zo fijn, dan zit je nergens aan vast. Omdat er zó ontzettend veel tijdschriften zijn, zit er altijd wel iets bij wat past. Kies voor je zus bijvoorbeeld de JAN, Flow of VTWONEN. Voor je vader ga je voor National Geographic Traveler, Helden Magazine of de Quote. Ook heel leuk is het om je neefje of nichtje een abonnement cadeau te doen. Vaak krijgen kinderen al zó ontzettend veel cadeaus tijdens de feestdagen en zitten ouders met hun handen in het haar waar ze dit moeten laten. Én een kind heeft er nog lang plezier van. Leuke kindertijdschriften zijn de Bobo (kleuters), de Donald Duck (voor alle leeftijden) en de Quest Junior (8 t/m 12 jaar).

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan mijn cadeautips. Ik wens jullie veel shopplezier en vooral een hele fijne pakjesavond! Liefs VANBETS