De babykamer!

Eindelijk is het zover, mijn blog waarin ik jullie een kijkje laat nemen in onze babykamer. Deze is natuurlijk al een hele tijd klaar en ik ben er erg blij mee! Op dit moment gebruiken we de kamer vooral om Doris te verschonen, ze slaapt nog in haar wiegje bij ons op de kamer. Straks gaan we de kamer natuurlijk intensiever gebruiken omdat ze er dan ook slaapt. Inspiratie voor de kamer heb ik vooral gehaald van Pinterest, blogs/vlogs en uit tijdschriften. Ook hebben we samen gekeken naar welke kleuren we terug wilden laten komen, dat was vooral wit, hout, peachroze en okergeel. Ik ga jullie bij iedere foto vertellen waar alles vandaan komt. Heel veel plezier!

Dit zie je als je het kamertje binnenkomt. Het is maar een klein kamertje en we hebben geprobeerd om deze zo efficiënt mogelijk in te delen. Ons doel was een mooie, rustige en vrolijke meidenkamer. Ik ga in mijn blog de kamer rond van links naar rechts. Linksachter in de hoek staat onze commode. Deze hebben we gekocht bij Petit Amélie in Bussum. Samen met het ledikantje vormt de commode een setje, genaamd Bocca. Het is van goede kwaliteit en de kleuren spraken ons aan, wit met houten knoppen en pootjes. Hij bevalt tot nu toe heel goed. De commode is tevens onze kledingkast, in de bovenste lade zitten alle kleertjes van Doris, in de tweede lade de hydrofieldoeken, badcapes, spuugdoekjes, etc en in de onderste lade wat rommeldingetjes. We waren benieuwd of het allemaal zou passen maar tot nu toe hebben we zelfs ruimte over. Op de commode ligt een aankleedkussen, wat verzorgingsspullen en een heel fijne toilettas van Elodie Details die je ook makkelijk dicht kunt ritsen en mee kunt nemen. Hierin bewaren we de luiers. 

Boven de commode hangt haar naam in punnikletters. Ik heb gekozen voor okergeel en met een pompom als punt. Deze heb ik besteld bij Mientje Fröbel. Ik heb echt ervaren dat het heel fijn is wanneer je van te voren een kleurenpalet bedenkt voor het kamertje, dan zijn bepaalde keuzes niet zo lastig en past het altijd. 


Boven de commode hebben we een steigerhouten plankje opgehangen (op maat laten maken bij de bouwmarkt). Deze kan ik iedere keer weer anders inrichten. Op dit moment staat er een letterbord op die ik gekregen heb van mijn zussen en haar eerste schoentjes: Mockies. 


Naast het letterbord en de schoentjes staat een lijstje met een mooi kaartje van JIP. Het fotolijstje is van Sissyboy. Daarachter zie je een glimp van ons geboortekaartje, nog steeds heel blij mee. Ik twijfel nog om deze als poster te laten afdrukken. Vooraan een lampje van Little Lovely Company in de vorm van een sterretje. We hebben ook een maantje gekregen als kraamcadeau, deze kunnen we mooi afwisselen. En helemaal rechts een pannenkoekplantje in een kopje van Sissy-Boy.

Rechts van de commode hangt een heel mooi kraamcadeautje van mijn zussen en neefje, een prent op maat gemaakt door een Amerikaanse illustrator, besteld via Etsy. Toevallig komt het lettertype overeen met ons gekozen lettertype op het geboortekaartje. De prent past perfect in haar kamertje!We gaan naar de rechterkant van het kamertje. Wat hier natuurlijk meteen opvalt is de roze muur met wolkjes. Dit idee zag ik op Pinterest, alleen daar was het uitgevoerd in lichtgrijs met wolkjes. Ik wilde meer contrast en toen kwam misschien de moeilijkste keuze van allemaal: welke kleur op de muur? Bij de bouwmarkt namen we allerlei staaltjes mee, variërend van verschillende roze tinten tot grijs en groen. Iedere keer dat we keken vielen er weer kleuren af en uiteindelijk bleven er 3 roze tinten over. Deze hebben we op de muur geplakt en gekeken wat het licht gedurende de dag deed. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de kleur Peach van Flexa. 


Eindelijk hebben we een mooie plek gevonden voor onze Eames. Past qua kleur perfect in het kamertje en neemt niet veel ruimte in beslag. Erop een kussentje van Mae Engelgeer. 


Tegen de muur staat een houten laddertje, lang geleden gekocht bij Loods 5, met eromheen witte cottonballs, ook van Loods 5. Dit geeft een heel mooi effect als het donker is. Ik denk dat we deze straks veel gaan gebruiken als we Doris naar bed gaan brengen. Lichtjes aan, even de knuffeltjes welterusten wensen en een boekje lezen. Eerst stonden deze knuffels (allemaal kraamcadeautjes) in de box, maar dat werd te druk. Nu hebben ze een mooi plaatsje gekregen in haar kamer.


Ik denk dat deze groeimeter het meest dierbare item is op de kinderkamer, geborduurd door mijn oma van 92 jaar. Toen we kwamen vertellen dat ik in verwachting was haalde ze meteen deze groeimeter van boven en gaf ze dit als cadeau. Ze had er al eentje in het vooruit geborduurd, voor het volgende kleinkind dat in verwachting was. We hebben ‘m een mooi plekje gegeven op de kamer van Doris. Naast de groeimeter hebben we ook geborduurde lakentjes voor in het ledikantje gekregen van oma en een handdoek met de naam Doris erop geborduurd. Ook van onze ouders hebben we handgemaakte vestjes en dekentjes gekregen, en een gehaakte knuffel. Toch wel heel leuk hoor, en het heeft veel meer waarde dan iets uit de winkel. Omdat ik zelf ook wel creatief aangelegd ben zit ik wel op iets te broeden om ook te gaan maken, aangestoken door mijn (schoon)moeder en oma.Boekjes mogen ook zeker niet ontbreken op de babykamer. Ik ben zelf gek op lezen, ik lees graag kinderboeken voor in de klas en het állerleukste is natuurlijk om voor te lezen aan je eigen kind. Ik doe het nu al iedere dag. We hebben ook ontzettend veel leuke kinderboeken gekregen de afgelopen tijd, die ik bewaar in dit boekenrekje van de Ikea, en een gedeelte beneden in de boekenkast.Zoals eerder genoemd in deze blog komt het ledikantje van Petit Amélie uit Bussum. Deze kun je nog verlagen in twee andere standen. Ook kun je de zijkanten eruit halen zodat het ook nog als peuter- en kleuterbedje kan fungeren, hij is namelijk 1.40 lang in plaats van 1.20, wat de meeste ledikantjes zijn. Dus deze kan nog wel even mee! We willen geen knuffels of speelgoed in haar bedje, dus hij blijft verder leeg. Het hoeslaken is een ademend laken van Aerosafe, het lakentje is gemaakt door oma en het grijze dekentje is van Jollein. Tot slot, het laatste item van haar kamertje, is deze mooie poster van verschillende bosdieren. Het is een ouderwetse schoolplaat, die ik besteld heb via vtwonen. Dieren vind ik altijd leuk voor kinderen, en de kleuren komen mooi overeen met haar kamer. Ik kan niet wachten om met haar alle dieren te bekijken en er verhaaltjes bij te verzinnen. 

Tot zover mijn rondleiding door onze babykamer. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien en wellicht ben je geïnspireerd geraakt. Mijn advies is om er lekker vroeg mee te beginnen, rond te neuzen op Pinterest en op blogs en vlogs, een kleurenpalet samen te stellen en daarna te gaan shoppen. Ik wens jullie een heel fijn weekend en tot volgende week, dan laat ik jullie zien wat ons weekmenu was die week! Liefs VANBETS