Een dagje…Groningen

Nog nooit was ik er geweest, Groningen. Hoog tijd om deze stad te ontdekken en wij hebben deze week de hotspots van deze sfeervolle stad voor jullie op een rijtje gezet.

Pernikkel.
We beginnen de dag met een ontbijt bij Pernikkel. Leuke sfeer, jaren 70 stijl met veel kamerplanten, hout en het cafe is ruim opgezet. Geen poespas met een duidelijke kaart. Wij kozen voor de wentelteefjes, American Pancakes en yoghurt met muesli en warme appeltjes.

Sostrene Grene.
Na het stevige ontbijt konden we er weer een tijd tegenaan. Onze eerste stop was bij Sostrene Grene. Een winkel uit Denemarken waar wij toevallig een aantal jaar geleden in Kopenhagen al geweest waren en vanaf toen onmiddelijk fan. En dat gevoel hadden we nu weer. Heerlijk struinen door deze winkel, met producten voor zachte prijsjes.

Laif en Nuver.
Over deze winkel hadden we gelezen en wilden we graag bezoeken. Gelegen aan de Vismarkt stapten we naar binnen en keken onze ogen uit. Moeilijk om de stijl te omschrijven, het was echt van alles was. Met enorm veel platen met teksten uitgestald. Wij waren vooral weg van de verschillende veren op de toonbank.

De Stadsakker.
Als echte moestuinliefhebbers begint het weer te kriebelen nu de lente dichterbij komt en mocht een bezoekje aan De Stadsakker niet ontbreken. Van allerlei zaadjes en tuinbenodigdheden zijn hier te vinden. Ook de vogelhuisjes zijn erg leuk.

Wijsneus.
Onze favoriete winkel in Groningen; Wijsneus. Een fantastische kinderwinkel met speelgoed en kleding. Leuke stijl en bijzonder mooie merken. Voor een kraamcadeau kun je hier zeker terecht, zo zagen we een Little Quote Jar en een kinderserviesje voor zowel meisjes als jongens van het merk BandJo.

Holtbar.
Groningen telt ook een aantal conceptstores waaronder Holtbar (duurzaam in het Deens). Het is dan ook een mix van veelal duurzame (woon)accessoires , stationery, beauty, kleding, boeken en sieraden.

Toy Toy.
Een gezellige, nostalgische speelgoedwinkel. Veel vintage speelgoed, maar ook mooie houten speelgoedsets, bijvoorbeeld een gereedschapskofffer. Ook vind je hier een mooie selectie prentenboeken. Achterin de winkel stond nog echt vintage servies voor volwassenen.

Folk.
Naast Holtbar is ook Folk een conceptstore. Mooie selectie van merken en producten. Veel aandacht voor planten en groen, bijvoorbeeld O Green en de Pikaplant. Een kleine collectie kleding is te vinden in Folk. Met name zijn hier leuke, kleine designcadeautjes te vinden.

Het Concerthuis.
We sluiten de dag af met een hapje eten bij Het Concerthuis. Alle tafeltjes waren bezet, gelukkig was er achter in de zaak nog een plekje vrij op de bank. Vanaf hier hadden we een mooi uizicht over het restaurant.. Een ratjetoe van stijlen, gezellig interieur. Spelletjes hangen aan de muur, bijzondere verlichting en de keuken en het restaurant zijn gescheiden door een patchwork van oude kozijnen. We bestellen een ‘tafeltje vol’. De kok maakt dan een keuze uit de verschillende gerechtjes van de kaart. Wij krijgen knapperig vers brood met olie, kruiden en basilicummayonaise, viskoekjes, sticky ribs, polentataartjes en een emmertje verse friet. We sluiten af met een kopje thee en delen samen een heerlijke cheesecake met witte chocolade.