Een nieuw jaar: 2018!

Goede voornemens. Ergens vind ik dat je die op ieder moment van het jaar moet kunnen maken. En tóch merk ik dat ik het zelf fijn vind om aan het einde van het jaar terug te kijken op het afgelopen jaar, stil te staan bij de fijne en minder fijne momenten en vooruit te kijken naar een nieuw jaar. In dit geval 2018, wat voor mij een heel bijzonder jaar gaat worden. In mijn blog van deze week neem ik jullie mee naar mijn goede voornemen (ja, het is er maar 1!) en mijn wensen/plannen voor 2018. Veel plezier en maak er een heel mooi jaar van!

Sanny Verhoeven deelde onlangs op haar kanaal ‘Sanny zoekt geluk’ vier tips over het volhouden van goede voornemens:

Tip 1: formuleer je voornemens op een positieve manier. Wil je bijvoorbeeld afvallen of meer bewegen, schrijf dan op ‘ik wil fitter zijn’. Of wanneer je vaker nee wil zeggen, schrijf dan op ‘ik wil vaker kiezen voor mezelf’. Wanneer je dan denkt aan dat doel, denk je automatisch: ‘ja, dat wil ik!’

Tip 2: stel niet teveel doelen en maak je doelen behapbaar. Maximaal vijf per jaar en werk eerst nummer 1 af voordat je begint aan nummer 2. Dus kies er 1 en breek die op in hele kleine stukjes, bijna belachelijk kleine stukjes.

Tip 3: als je nieuwe gewoontes wil aanleren, koppel dan je oude gedrag aan het nieuwe gewenste gedrag. Er zijn een heleboel rituelen die je hebt, heel veel vaste gewoontes die je al doet. Koppel je nieuwe gewoontes aan je vaste rituelen, dan is het makkelijker vol te houden.

Tip 4: deel het met de wereld. Als je deelt heb je de ultieme stok achter de deur. Mensen kunnen je daardoor ook helpen of ernaar vragen. Op die manier blijf je er in ieder geval mee bezig.

Nu is het tijd voor mijn ultieme voornemen voor 2018:

Deze zin zag ik onlangs op Instagram en ik dacht meteen: dit is het! Dit is mijn ultieme en enige voornemen voor 2018. Dit nieuwe jaar wordt een heel bijzonder jaar voor mijn vriend en mij. Als alles goed blijft gaan, worden we rond eind april ouders van ons meisje. Voor ons beiden voor de eerste keer. We gaan samen dus een heel nieuwe levensfase in en ik heb er ontzettend veel zin in. Normaal gesproken kan ik nogal hoge eisen aan mezelf stellen, maar voor dit jaar is mijn streven om de lat eens laag te leggen en te zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ik kan me er toch geen voorstelling van maken, en eigenlijk vind ik dat wel een keer lekker.

Naast dit voornemen heb ik nog wel een aantal plannen en wensen voor 2018. Lukt dit, dan is het mooi, lukt het niet, dan is het niet erg. Alleen al die gedachte geeft zoveel rust. Aan het einde van het jaar blik ik met jullie terug hoe dit allemaal is gegaan.

Mijn wensen & plannen voor 2018:


Ik houd van fotograferen en dat zou ik graag meer willen doen in 2018. Naast mooie foto’s maken met mijn Canon (eventueel koop ik er nog een goede zoomlens bij) begin ik op 1 januari aan een 365 dagen fotoproject. Iedere dag maak ik 1 foto die ik benoem tot foto van de dag. Aan het einde van het jaar heb je dan een superleuk overzicht van een heel jaar, in plaats van alleen de hoogtepunten van dat jaar. De dagen maak je ook bewuster mee, omdat je aan het eind van iedere dag denkt: wat was het leukste moment?

 

Een goede balans vinden blijft een uitdaging en wordt straks waarschijnlijker nog een grotere uitdaging. Toch ben ik van plan om daar heel bewust mee om te gaan en goed aan te voelen waar ik behoefte aan heb. Ook als ons meisje er straks is lijkt het me heel fijn (en belangrijk) om er af en toe samen tussenuit te gaan; uit eten of naar de film. Maar ook thuis kun je dat creëren. Aandacht en tijd voor elkaar is zo belangrijk. En af en toe heb ik ook tijd voor mezelf nodig, afspreken met vriendinnen en familie of even shoppen.

 

Zoals bij waarschijnlijk heel veel mensen staat dit op mijn lijstje voor 2018. Maar het is gewoon een feit, wanneer je meer beweegt en sport, en gezond eet zit je gewoon beter in je vel. Gezond eten doen wij eigenlijk al, dus dat zal niet echt een uitdaging worden. Sporten is wat lastiger nu ik zwanger ben, daarom ga ik me nu aanmelden bij Mom in Balance, waar je onder begeleiding buiten gaat sporten. En na de bevalling kun je daar mee doorgaan. Op den duur wil ik het tennissen weer gaan oppakken, naast wandelen en hardlopen.

 

Met heel veel plezier blog ik wekelijks voor VANBETS. Ik ga dit ook volhouden zolang dit lukt tijdens mijn zwangerschap en na mijn bevalling. Het is wel tijd om VANBETS groter te gaan maken. Er zal een Facebook pagina komen en we willen de site nog mooier maken, inclusief nieuwsbrief waar mensen zich voor kunnen inschrijven. Zo hoef je nooit een blog te missen. Ook werkt mijn zus hard aan nieuwe producten die binnenkort in onze shop verschijnen.

 

Zoals ik van Sanny geleerd heb is het belangrijk om niet teveel doelen te stellen, dus dit is het. Dit zijn mijn belangrijkste voornemens, wensen en plannen voor 2018. Ik kijk er ontzettend naar uit en ik ben heel benieuwd hoe dit jaar gaat worden. Vooral heel veel genieten, van iedere dag!

Ik wens jullie ook een fantastisch 2018 & tot volgende week!
Liefs VANBETS