Hoe style ik mijn nieuwe jas?

Met de aankoop van mijn nieuwe winterjas ben ik er natuurlijk nog niet. Daar hoort ook een sjaal bij, en handschoenen, en misschien wel een nieuwe tas? Ik ging op zoek naar mooie accessoires om mijn nieuwe jas mee te stylen, zodat het helemaal af is als ik de deur uitga. Benieuwd welke items het zijn geworden? Lees dan snel verder!

Dit is de jas. Inmiddels heb ik ‘m al een paar keer gedragen en ik ben er heel erg blij mee! Het is een roestbruine wollen mantel van Benetton, gekocht bij de Bijenkorf. Hij is lekker warm, de lengte is voor mij ideaal en de kleur is echt prachtig, zeker zo in de herfst. Het viel me mee hoe goed de kleur te matchen is met andere kleuren. Hij is heel mooi met zwart-wit, maar ook grijs en donkerblauw kan goed.

De sjaal.

Wat heel leuk is, is om deze jas te combineren met een trend van deze herfst en komende winter: de ruit. De eerste sjaal is een mooie sjaal mét ruit van Costes, waarbij de roestbruine kleur precies terugkomt in de ruit. Hij staat echt prachtig bij de jas en ik heb ‘m inmiddels al in mijn bezit! Lekker warm en ik vind het ruitpatroon erg mooi passen bij de stijl van de jas.

Ook leuk en altijd goed: de luipaardprint. Daarmee maak je de jas wat speelser dan met de klassieke ruit, en dat kan de jas ook goed hebben. Deze sjaal is van het Franse merk Guillaumond en verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Je kunt ‘m aan twee kanten dragen zodat je kan kiezen of je het accent wil leggen op de bruine kleur of de zwart kleur. Wil je wel luipaard maar dan in een andere kleur? Dat kan! Guillaumond heeft ook wollen luipaardsjaals in rood, grijs en groen.

Is het te warm voor een wollen sjaal? Ga dan voor deze sjaal van het mooie Nederlandse merk Yaya. Mooi is dat dat roestbruine kleurtje heel subtiel terugkomt in dat ene bloemetje in deze sjaal. Verder zijn het vooral blauwtinten en dat matcht ook erg goed met de kleur van de jas. En mooi meegenomen, deze sjaal kun je natuurlijk ook prima dragen op een mooie trui in de winter.

De handschoen.

Twee heel verschillende stijlen, maar beiden echt mooi bij deze jas. Vaak is het ook maar net waar ik meer zin in heb: ga ik die dag voor een wat sportievere look, of heb ik meer zin in klassiek? Wat dat betreft heb ik zelf niet echt één bepaalde stijl. Het is echt waar ik zin in heb die dag en ook wel naar welke gelegenheid je gaat.

De leren handschoen vind ik echt prachtig. Eigenlijk past bij deze jas zowel zwart, donkerbruin als donkerblauw. De leren handschoenen die ik heb gespot zijn van het merk Sandro en verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Wat heel fijn is zijn de gebreide onderkanten van de handschoen, waardoor ze lekker aansluiten aan je pols en er dus niet zo’n koud windje doorheen komt. Minder fijn? De prijs. Voor deze handschoenen betaal je €95. Ik ben nog een beetje in dubio of ik dat het geld waard vind…

Ga je meer voor de sportieve look, dan zijn deze wollen handschoenen van Yaya een optie. Lekker warm en ook deze heeft goede onderkanten waardoor ze mooi aansluiten. Extra leuk is dat het roestbruine kleurtje van de jas terugkomt in de bies van deze handschoen.

De tas.

Eigenlijk heb ik totaal geen nieuwe tas nodig, maar zoals dat wel vaker gaat: soms zie je iets en móet je het gewoon hebben. Dan is het opeens onmisbaar en staat het overal goed bij. Dat had ik met dit tasje van Fred de la Bretoniere X Sanny Verhoeven. Een prachtig, donkerblauw tasje van leer en geprint leer, met afneembaar hengsel. Ik viel absoluut voor de ronde vorm, dat vind ik zo leuk en mooi. Helaas is ook dit item vrij aan de prijs: €259,95. Nog even goed over nadenken dus..

Dit was mijn blog voor deze week! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en ik wens jullie veel succes bij het stylen van jullie herfst/winterjas van dit seizoen, maak er iets moois van!

Tot volgende week en een heel fijn weekend.
Liefs VANBETS