Inspiratie uit de Flow

Soms heb je van die tijdschriften die je leest en waardoor je geïnspireerd wordt. Ik heb dat altijd met de Flow, en het afgelopen zomernummer (die ik ook op vakantie gelezen heb, misschien speelt dat ook mee) zat voor mij persoonlijk vol inspiratie. In mijn blog van deze week deel ik de artikelen waar ik enthousiast van werd! Veel plezier!

fullsizerender-169

INSPIRATIE 1 – INGEPAKT
Toevallig zat ik tijdens mijn vakantie na te denken over nieuwe ideeën voor in de shop en had ik al het idee om zelf cadeaupapier te ontwerpen, ik zag ergens een leuk motief van stukjes watermeloen en was al helemaal enthousiast. Vervolgens sla ik de Flow open en kwam dit artikel tegen. Via Motiflow kun je dus zelf je unieke inpakpapier printen, precies wat ik in mijn hoofd had. Binnenkort maar eens uitproberen, eerst een rolletje voor mezelf en wie weet zien jullie het later terug in de shop.

fullsizerender-170

INSPIRATIE 2 – HET VRIJE – VOGEL – GEVOEL
Dit artikel sprak me erg aan, omdat ik zelf de afgelopen maanden veel over dit onderwerp heb nagedacht. Vooral in mijn zoektocht naar een nieuwe baan (dat was al een stap, mijn vaste contract opzeggen voor een jaarcontract) heb ik mezelf vaak de vraag gesteld: wat wil ík en wat vind ik belangrijk? Waarom zou ik 5 dagen gaan werken wanneer ik het met 4 dagen werken ook prima red? Waarom gun ik mezelf niet lekker een vrije dag? Uiteindelijk heb ik toen de knoop doorgehakt, mijn baan opgezegd waar ik tien jaar heb gewerkt, en een baan voor 4 dagen aangenomen. Ook dat ligt nog open, ik kan uiteindelijk weer gaan werken als leerkracht, maar misschien komt er wel iets heel anders op mijn pad. Het feit dat dat nog open ligt, geeft me zo’n fijn gevoel en zoveel energie. Echt het vrije vogel gevoel en vooral het gevoel dat ik voor mezelf gekozen heb. En dat kan ik iedereen aanraden!

fullsizerender-164

INSPIRATIE 3 – KLEINE HELDEN
In de zomer zitten de tijdschriften boordevol boekentips en deze keer zag ik een boekentip van een boek die ik al eerder ergens had gezien, Kleine helden van Almudena Grandes. Nu ik er voor de tweede keer enthousiast van werd besloot ik toch dat ik dit boek echt maar eens moet gaan kopen. Dit boek zoomt in op een volksbuurt in Madrid waar allerlei mensen door elkaar wonen. Ze zijn soms gelukkig en soms ongelukkig. Alle bewoners bieden op hun eigen manier de crisis het hoofd. Een heel gewoon verhaal, maar juist daarom zo bijzonder.

fullsizerender-166

INSPIRATIE 4 – PRECIES GOED
Na het Deense ‘Hygge’ is er een nieuwe Scandinavische hype, namelijk het Zweedse begrip ‘Lagom’. Het betekent ‘niet te veel, niet te weinig, precies goed’. En dat is soms best lastig, omdat ik heel veel leuk vind doe ik vaak te veel, neem vaak veel hooi op mijn vork. Die balans vinden zodat het precies goed is, vind ik een uitdaging, maar ik ben er wel bewust mee bezig. Misschien dat Lagom me hierbij kan helpen, dit gaat namelijk precies over evenwicht zoeken. Het begrip komt uit de elfde eeuw toen de Vikingen een hoorn met wijn lieten rondgaan waaruit iedereen precies voldoende dronk om de hele groep te kunnen voorzien. Een lagom levensstijl betekent een goede balans tussen leven en werk, en aandacht voor de mensen die het belangrijkst voor je zijn. Niet méér nemen dan je nodig hebt. Niet van de planeet, niet van anderen, niet van je eigen reserves. Zó goed om hier bewust van te zijn. Er zijn inmiddels alweer verschillende boeken op de markt over dit onderwerp, waaronder ‘Lagom’ van Linnea Dunne en ‘Leef Lagom’ van Anna Brones.

fullsizerender-173

INSPIRATIE 5 – VAN OUD NAAR NIEUW
Toen ik dit artikeltje las werd ik meteen enthousiast, zo’n goed en leuk idee! Je stuurt een oud en versleten overhemd op naar Van Hulley en zij maken er een kort broekje voor vrouwen van. Het leukst vind ik het om het met een oud overhemd te doen van mijn vriend, hij is van zijn overhemd af, ik heb er een leuk kort broekje bij én je helpt vrouwen die wel wat hulp op de arbeidsmarkt kunnen gebruiken. Ook mooi om dit te doen met een overhemd van bijvoorbeeld een overleden dierbare, zo gooi je de kleding niet weg maar heb je nog een fijn aandenken.
fullsizerender-171

INSPIRATIE 6 – 8 REDENEN OM TE NIKSEN
Eigenlijk sluit dit artikel aan op het Lagom principe, namelijk hoe fijn het is om een dag zonder plan te hebben. Ook daar ben ik heel bewust mee bezig, niet alles altijd maar vol plannen, maar soms eens lekker een dag helemaal open houden. Niet dat we dan niets doen, maar wel alleen dingen waar we dan op dat moment zin in hebben. En daar is weekend ook eigenlijk toch voor? De 8 redenen om te niksen zijn:
1 – Er ontstaat ruimte om na te denken.
2 – Je tankt bij.
3 – Je voelt je vrij.
4 – Je zintuigen staan open.
5 – Je houdt het simpeler.
6 – Je (her)ontdekt een hobby.
7 – Je wordt er creatiever van.
8 – Je volgt meer je eigen ritme.

fullsizerender-168

Ik hoop dat jullie net als ik een beetje inspiratie op hebben gedaan uit deze Flow (nummer 5 2017). Én misschien de belangrijkste tip: neem de tijd om lekker met een tijdschrift op de bank / het strand / in bed neer te ploffen en maak ruimte in je hoofd om je te láten inspireren. Daar word je een heel blij en gelukkig mens van!

Fijn weekend & tot volgende week!
Liefs VANBETS