Lang weekend naar Zeeland

Afgelopen zomer beleefden we onze eerste minivakantie met baby in IJmuiden, en vorige week was het tijd voor ons tweede tripje: een lang weekend weg naar Zeeland. Naar Domburg om precies te zijn, een plekje dat ons aangeraden werd door een vriend. We verbleven in een chaletje op loopafstand van zowel zee als het centrum van Domburg, wel zo handig met een baby. Omdat ik Zeeland vrijwel niet kende, en ook weinig voorwerk had gedaan, liet ik me compleet verrassen. Ook weleens leuk. In mijn blog van deze week vertel ik, én laat ik zien, hoe ons weekend Zeeland was.

We verbleven in een chaletje op een park. Dit was prima, en zeker de locatie was perfect. Toch gaan we voor komende zomer op zoek naar een kneuterig huisje met tuin op een waddeneiland. Dat past wat beter bij ons en Doris is toch nog te klein voor de meeste faciliteiten op zo’n park. Op vrijdag kwamen we aan en nadat we de spullen uitgepakt hadden, besloten we een eindje te gaan lopen met de kinderwagen en wat boodschappen te gaan doen. Met het kerkje als richtpunt kwamen we al vrij snel aan in het centrum van Domburg. Omdat er een jazz-festival was dat weekend was het gezellig druk (wij haalden de gemiddelde leeftijd wel flink omlaag) en klonk er overal muziek. We streken neer op een terrasje en namen ons eerste biertje en een bitterballetje. Daar hadden we meteen onze eerste les met baby: check of er genoeg ruimte is op het terras om comfortabel te kunnen zitten met twee personen, 1 baby én een kinderwagen.

Eenmaal terug in ons huisje was het tijd om een plan te maken voor het avondeten. We hadden in het centrum een pizzeria gezien en we besloten om daar een pizza te halen en lekker thuis op te eten. Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken.

Zaterdag
De volgende dag wilden we natuurlijk graag de zee zien. Omdat dat met een kinderwagen niet zo praktisch is, namen we Doris mee in de draagzak. In IJmuiden hadden we al ervaren dat dat heel fijn is en dat bleek nu ook weer zo te zijn. Hoedje op tegen de zon (we hadden een heel weekend lang echt schitterend weer) en lekker op pad.

Het strand van Zeeland beviel ons wel. Niet zo heel breed, en na de zoveel meter stonden er paaltjes. Met name met de draagzak was het fijn wandelen dicht bij de zee, door het mulle zand was het wel wat zwaar na een tijdje. Er waren een aantal strandtenten aanwezig en een hele rij boxen die mensen konden huren/kopen? waar ze hun strandstoeltjes en windschermen in konden bewaren. Geen strandhuisjes en geen hoge hotels of appartementen aan het strand, en precies dat maakte het echt een mooi strand. Na een tijdje wandelen gingen we zitten bij strandtent Oase, voor een kop koffie en een stukje appeltaart.

Na deze strandwandeling liepen we Domburg in en haalden we een broodje Hollandse garnaal bij Zeevishandel Brassem. Dit was een tip van vriend J die regelmatig in Domburg te vinden is. En terwijl Doris in het huisje sliep, aten wij het broodje op in het zonnetje op onze veranda. Echt genieten.

Het avondplan was om het centrum van Domburg in te lopen en maar te zien waar we een hapje konden eten. Omdat Doris er natuurlijk bij was besloten we om te gaan voor een hoofdgerecht en er moest genoeg ruimte zijn om met kinderwagen lekker te kunnen zitten. We kwamen uiteindelijk terecht bij ‘By Juuls’ waar we ieder een heerlijk visgerecht namen. Ik ging voor de mosselen, Job voor een zeebaars en we namen er wat frietjes en een salade bij. Heerlijk gegeten, echt een tip. En nog het allerfijnst, Doris vermaakte zich prima in de kinderwagen en later nog eventjes bij ons op schoot.

Eenmaal uitgegeten en weer op pad, viel Doris in slaap en besloten we nog een wandelingetje te maken over de boulevard, aan de bovenkant van de duinen. Hierdoor had je een mooi uitzicht op de zee en op het strand van bovenaf. We kwamen nog een Italiaans ijskarretje tegen en namen een ijsje als toetje.

Zondag
Omdat we pas maandagochtend zouden vertrekken, hadden we nog een hele zondag te gaan. We besloten om de auto in te stappen en richting Middelburg te rijden, de hoofdstad van Zeeland. Daar aangekomen bleek al snel dat het er erg rustig was omdat op zondag de winkels gesloten zijn. Toch hebben we daar even lekker rondgewandeld en op een terras in het zonnetje geluncht.

Weer terug in Domburg wilden we nog één keer naar zee voordat we de volgende dag weer naar huis zouden gaan en het waarschijnlijk nog even zou duren voordat we weer aan zee zouden zijn. Doris ging weer in de draagzak, deze keer bij papa, en we wandelden weer lekker richting strand.


Voor de avond besloten we om lekker Indonesisch eten te halen en in ons huisje op te eten. Daarna was het alweer tijd om de spullen in te pakken en te genieten van ons laatste avondje in ons chaletje (met Boer Zoekt Vrouw, heerlijk dat het weer begonnen is!).

En daarmee kwam er een einde aan ons lange weekend Zeeland. Het was echt fijn om er even lekker met z’n drietjes tussenuit te zijn. Met een baby op vakantie vraagt flexibiliteit, niet teveel plannen en vooral niet teveel willen. En dat is ons eigenlijk heel goed afgegaan. En als je dan weggaat, is een plekje aan zee toch wel heel erg genieten!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te genieten van ons weekendje Zeeland. Volgende week vrijdag om 12:00u staat er weer een nieuwe blog voor jullie klaar, ‘Moois van … september!’

Fijn weekend! Liefs VANBETS