Mijn favoriete tijdschriften

Regelmatig geef ik jullie boekentips en inmiddels heb ik alweer aardig wat boeken verzameld die op mij liggen te wachten om gelezen te worden. Naast boeken ben ik ook erg fan van tijdschriften. Heerlijk, verstand op nul en even lekker een artikeltje of rubriek lezen, en vaak nog één, en nog één…
In mijn blog van deze week deel ik mijn 6 favoriete tijdschriften met jullie. Veel plezier!

Flair
Vroeger heb ik járenlang een abonnement op de Viva gehad. Trouw las ik iedere week het blad, de Flair kocht ik nooit. Het gekke is; op een gegeven moment heb ik mijn abonnement toen stopgezet, sindsdien heb ik nooit meer een Viva gelezen en kwam ik erachter dat ik de Flair veel leuker vond. Lekker een positieve vibe met leuke verhalen en interviews. Een blad dat ik vaak even snel voor erbij koop, maar die ik ook snel weer uit heb.

Linda.
Het is bijna irritant, maar alles wat zij doet of maakt, is gewoon leuk. Dat is wel echt een groot talent. Zo ook het tijdschrift, ik lees het graag. Ieder nummer heeft een bepaald thema, daar kijk ik wel naar voordat ik het koop. De meeste thema’s vind ik leuk, maar ik koop het blad niet als een thema me niet aanspreekt, want wel bijna alles in de Linda. gaat dan dus ook over dat thema. Dat is soms een nadeel. Verder een heerlijk blad, leuk ook om iemand cadeau te geven.

Flow
De Flow vind ik onderscheidend en dat is het leuke. Met vaste rubrieken, inspirerende interviews en leuke papieren extra’s. De Flow vind ik echt een cadeautje aan mezelf, na een drukke week bijvoorbeeld. Vaak begin ik te lezen en kan ik niet meer stoppen. Ook is dit het enige tijdschrift waar ik echt inspiratie van krijg, en ik ga nadenken: ‘Wat maakt mij nou gelukkig?’ ‘Doe ik nog waar ik écht blij van word?’, dat soort vragen. De Flow is ook een blad waarvan ik altijd denk: dáár zou ik nou wel voor willen schrijven!

JAN
Ook heel fijn, de JAN. Daar zit eigenlijk alles in; interviews, boeken- en filmtips, stukje fashion, leuke vaste rubrieken en columns. Een compleet blad dat ik altijd met heel veel plezier lees. Vaste traditie is ook dat ik met de jaarlijkse tijdschriftenactie van de Kruidvat een abonnement neem op de JAN, 5 nummers voor €10. Supergoede aanbieding en een cadeautje om de JAN 5 keer door de brievenbus te krijgen. Verder neem ik nooit een vast abonnement op een tijdschrift, ik koop ze altijd los in de winkel als cadeautje voor mezelf. Daarnaast vind ik tijdschriften ook altijd leuk om aan iemand te geven, ook omdat er altijd wel een tijdschrift is dat aansluit bij iemand, zoals ik ooit een bruidstijdschrift gaf aan een vriendin die had aangekondigd te gaan trouwen. Gewoon een klein cadeautje tussendoor, daarvoor zijn tijdschriften heel erg geschikt!

Volkskrant magazine
Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar ook de Volkskrant magazine lees ik heel graag. Juist ook omdat het voor mannen én vrouwen geschreven is en er daardoor nét weer wat andere artikelen en verhalen instaan. Wij hebben een weekend abonnement op de Volkskrant en iedere zaterdag zit daar dus ook het magazine in. Zeker de rubrieken ‘#heerlijkgenieten’, ‘Mac eet uit’ en ‘Binnenkijken’ vind ik leuk om te lezen. Goed geschreven columns van Eva Hoeke en Thomas van Luyn ook.

Home & Garden
Even totaal iets anders, maar wát een lekker blad is dit. Je moet wel van tuinieren houden natuurlijk. Ik doe er heel veel ideeën op voor allerlei mooie bloemen en planten. Maar ook andere handige tips voor het inrichten en onderhouden van je tuin. En ik houd ervan: leuke interviews met bijzondere mensen. Gewoon een fijn, positief, mooi blad (mooie foto’s!). Even nergens aan denken, lekker plaatjes kijken en daarna zelf de tuin in natuurlijk!

Dit zijn mijn 6 favoriete tijdschriften. Binnenkort gaat er weer een vers stapeltje mee de koffer in op vakantie. Wat is jouw favoriete tijdschrift? Laat het me hieronder weten!

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’/][contact-field label=’Wat is jouw favoriete tijdschrift?’ type=’textarea’/][/contact-form]