Mijn moodboard voorjaar 2018

Ik heb verlof, dus tijd, en besloot om eens een moodboard te gaan maken. Ik had dit eerder voorbij zien komen in een business video van Annic van Wonderen en dit wilde ik altijd nog eens een keer doen. In mijn blog van deze week vertel ik hoe je dit aanpakt en hoe mijn moodboard (of visionboard) eruit is komen te zien.

Waarom een moodboard?
Wanneer je een moodboard in je huis zet en er staan allemaal dingen op die jij wil, dan ga je erin geloven en ga je ermee bezig, de wet van de aantrekking. Door het visueel te maken en je te richten op wat je wil in plaats van op wat je niet wil, heeft het meteen een positieve uitwerking. En het allerbelangrijkste: geloof in jezelf!

Hoe maak je een moodboard?
Wat heb je nodig:
* een foamboard of stevig karton
* diverse tijdschriften
* schaar
* lijm

Pak de tijdschriften en ga lekker bladeren. Zet de timer op ongeveer een halfuur tot drie kwartier. Iedere keer wanneer je een quote ziet, of een plaatje, een kleur of íets wat je ook maar aanspreekt, scheur je dat uit. Ga niet de hele tijd bij jezelf denken: ‘dit is wat ik wil, dit is wat ik wil’, maar ga ontspannen bladeren, zet een muziekje op en pak er een lekkere kop thee bij. Ook heel leuk: doe het met vriendinnen samen. Na een halfuur á drie kwartier ben je klaar. Je legt de tijdschriften weg en je gaat de plaatjes knippen en opplakken. Je kunt er een soort themabord van maken, maar je kunt ook gewoon alles opplakken waardoor je geraakt bent. Tip: zorg ervoor dat je bord niet te groot is, want dan kan je alles opplakken. Het interessante is juist om plaatjes en quotes te selecteren en díe op te plakken. Zorg er vervolgens voor dat je je moodboard op een plek in je huis zet waar je ‘m iedere dag ziet.

Mijn moodboard
Nu ik met verlof ben en het dus lekker rustig aan kan doen, kwam ik op het idee dat dit het ideale moment is om een moodboard te maken. Lekker een beetje bladeren, knippen en plakken, me laten inspireren en uiteindelijk kijken naar het eindresultaat. Zeker in deze fase interessant omdat mijn leven binnenkort natuurlijk helemaal gaat veranderen door de komst van ons eerste kindje. Hieronder licht ik een aantal quotes en plaatjes toe, afkomstig van mijn moodboard:

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Ik ervaar de zwangerschap als heel bijzonder en ik geniet er intens van. Het is zo mooi dat er nieuw leven in mij groeit, een hartje dat klopt. En dat ze er dan straks echt is, in de lente, sowieso de tijd van nieuw leven. Een hele mooie nieuwe fase in mijn leven.

Het moederschap is moeilijk voor te stellen wanneer je op het punt staat om voor de eerste keer moeder te worden. Je hele leven staat op z’n kop en alles draait om de kleine. Toch weet ik dat ik het ook nodig ga hebben om af en toe even tijd voor mezelf te hebben. En dat kan al door iets heel kleins, bijvoorbeeld door even lekker een uurtje in bad te gaan met een tijdschrift.

Dit plaatje staat voor mij voor genieten van de zomer, van de zon. Ik ben heel blij dat deze tijd er weer aan komt, lekker naar buiten toe, de zon in, genieten aan het water. Dat geeft me rust en na de herfst- en winterperiode merk ik dat ik er ook echt aan toe ben. En hopelijk zijn we ook deze zomer weer een weekje op het strand in IJmuiden te vinden.

Dit is echt een quote die nu nog niet bij mij past, maar waarvan ik hoop dat ik dit over een tijdje vol overtuiging kan zeggen. Ik heb graag de controle en wil alles doen, en dan vaak ook nog heel goed en perfect. En dat kan en lukt niet altijd. Straks met een kindje zal dat nog lastiger worden. Ik wil daar graag relaxed in staan en kunnen denken: ‘iets niet doen is ook oké, laat het los’.

Met de komst van ons meisje gaat er een heleboel liefde bij komen, maar ook belangrijk is om oog te blijven houden voor de liefde voor je partner. Even samen de deur uit, lekker een hapje eten, later af en toe samen een weekendje weg, een lief kaartje of briefje schrijven. Je bent niet alleen papa en mama geworden, maar je blijft ook vriend en vriendin en ik denk dat het heel belangrijk is om aandacht te blijven besteden aan je relatie.

En bovenstaande geldt ook voor mijn familie en vrienden. Ik vind het belangrijk en heel fijn om die regelmatig te blijven zien en te spreken, samen te genieten van alle mooie momenten. Het plaatje van de cadeautjes is voor mij beeldend voor de aandacht voor de mensen die dichtbij me staan. En hoe fijn het is om te geven.

Tot slot hier twee mooie en belangrijke quotes op één foto. Leven met aandacht is iets waar ik het laatste jaar al veel mee bezig ben, mindful leven, en dit wil ik zeker doorzetten de komende tijd. Je geniet veel meer wanneer je in het moment leeft en je niet in je hoofd al bezig bent met het volgende. Ogen dicht & vliegen maar vind ik typerend voor het aanstaande moederschap. Ik heb geen idee wat me te wachten staat en kan me er ook niet op voorbereiden, dus we gaan het zien. Én natuurlijk sushi, na 9 maanden is dat iets waar ik op dit moment ontzettend veel zin in heb!

 

Wat vond ik ervan?
Ik ga dit zeker vaker doen! Omdat ik erg visueel ingesteld ben, vond ik het echt een feestje om mooie plaatjes en quotes te verzamelen. Maar het allerleukst vond ik het selecteren en het bekijken en analyseren van het eindresultaat. Het geeft op een hele mooie manier weer wat ik wil en waar ik naar streef. Zeker de quotes voegen veel toe vind ik. Ik had vooraf geen thema in gedachten toen ik ging bladeren en knippen, maar uiteindelijk staat mijn hele moodboard natuurlijk in het teken van de komst van ons kleine meisje, én van het voorjaar en de zomer, het buitenleven en de zon. Het is uiteindelijk een heel licht en vrolijk moodboard geworden, precies zoals ik me nu ook voel. Nu nog een mooi plekje vinden in mijn huis voor mijn visionboard en ik hoop dat alles uitkomt wat ik wens!

Bedankt voor het lezen van mijn blog & tot volgende week!
Liefs VANBETS