Mijn zes summer essentials!

Nu ik weer een week terug ben uit Slovenië zet ik in deze blogpost mijn zes summer essentials voor jullie op een rijtje. Deze zes items zijn voor mij echt onmisbaar op reis, zo ook dit jaar. Misschien ook herkenbaar voor jullie?

1. Mijn camera.
fullsizerender-174
Het eerste wat in mijn tas zit is mijn camera. Deze gaat altijd mee op reis, en ook altijd in mijn handbagage. Dit jaar heb ik een nieuwe camera gekocht, de Canon Eos M10, en ik ben er zó blij mee. Hij maakt mooie, scherpe foto’s, maar is niet te groot of te zwaar om mee te nemen. Niets fijner dan op reis rond te slenteren met mijn camera om mijn nek en mooie plekjes te spotten om vast te leggen. Ik ben niet zozeer van de landschaps- of overzichtsfoto’s, maar van de details. Dat geeft vaak ook zo mooi de sfeer weer en is vaak origineel. De napret is nu begonnen, inmiddels ben ik begonnen met het maken van een fotoboek van onze reis door Slovenië. Dus mijn absolute nummer 1 van summer essentials is mijn camera!

2. Tijdschriften & boeken.
fullsizerender-175

Onmisbaar voor mij op vakantie is leesvoer. Heel veel leesvoer. Al als klein meisje ging ik voor de vakantie (en eigenlijk het hele jaar) naar de bibliotheek om hele stapels boeken te lenen. Inmiddels heb ik in mijn boekenkast thuis een mand staan met alle boeken die ik nog niet heb gelezen. Heerlijk om daar een paar boeken uit te zoeken en in de koffer te stoppen. Ik had vier boeken mee en heb er drie uitgelezen, afgewisseld met mijn favoriete tijdschriften. En iedere vakantie neem ik me voor om dat door te trekken naar thuis, vaker met een boek op de bank te kruipen en een middag lekker te gaan lezen. Toch is dat in de praktijk lastig. Te weinig tijd, teveel andere dingen die moeten. Maar, ook dit jaar ga ik het weer proberen!

3. Mijn zonnebril.
fullsizerender-177

Eigenlijk niet zozeer een summer essential, de zonnebril is voor mij in het voorjaar ook al onmisbaar vanwege mijn hooikoorts. Met mijn zonnebril op heb ik een stuk minder last van alle pollen in de lucht. Zodra de zon schijnt komt mijn zonnebril tevoorschijn en deze heb ik veel op. Fijn om niet teveel met mijn ogen te moeten knijpen (ook voor de kraaienpootjes!) en ik vind het ook gewoon leuk staan. Dus het is een praktisch maar zeker ook een fashionitem. Ieder jaar koop ik een nieuwe en dit jaar heb ik er een gevonden bij &Other Stories, waar ze overigens heel veel leuke modellen hadden. Ik heb ook weleens nagedacht over een design zonnebril, maar ik ben toch bang dat ik deze óf ergens laat liggen óf laat vallen. Dus deze van &Other Stories is voor mij perfect en hij kan nog wel even mee.

4. Rituals zonnebrand voor mijn gezicht, factor 30.
fullsizerender-176

Zeker de laatste jaren ben ik heel zorgvuldig met insmeren en niet op de hete uren in de zon. Ik smeer met een hoge factor, ook al word ik best makkelijk bruin. Lang was ik aan het zoeken naar een fijne zonnebrand voor mijn gezicht, want met een gewone zonnebrand werd met huid al snel vet en in combinatie met de zon kreeg ik snel last van een onzuivere huid. Tot ik twee jaar gekregen in de Rituals winkel in Bergen een proefmonstertje van deze crème kreeg, toentertijd een nieuw product van Rituals. Ik heb het gebruikt en ik was om. Het is een fijne crème, niet al te vet, heeft een prettige geur en hij beschermd goed. Ik koop deze altijd met factor 30, hij is ook verkrijgbaar met andere factoren. Ik ben er heel blij mee en hij zit altijd in mijn tas.

5. Een opschrijfboekje.
fullsizerender-178

Een bekend fenomeen op vakantie, door de tijd, het niets móeten en de rust in je hoofd komen ineens de beste ideeën naar boven. Bij mij zijn het vaak ideeën voor nieuwe blogonderwerpen, een nieuw product voor in de shop of een nieuwe rubriek. Maar ook ideeën om in huis uit te voeren, zoals recent leren lusjes om ons (nu wat saaie) witte tv-meubel wat specialer te maken. Wel vind ik het fijn om deze nieuwe inspiratie op te schrijven. Ik heb dus altijd pen en papier bij me op reis. Tijdens onze citytrip Ljubljana vond ik dit leuke notitieboekje met citroenen, waar nu alweer de nodige inspiratie in opgeschreven staat!

6. Mijn Havaianas.
img_9532
Mijn Havaianas, heerlijk! Alleen al het lekkere zomergevoel dat ik krijg wanneer ik mijn slippers uit de kast pak en voor de eerste keer draag. Ieder jaar koop ik wel een nieuw paar, met net weer een andere kleurencombinatie of motief. Wel altijd met de dunne bandjes. Ze lopen gewoon lekker en staan leuk onder mijn zomeroutfits. Een onmisbaar item voor mij in de zomer!

Ook deze zomer heb ik weer genoten van mijn zes favoriete summer essentials. Ik hoop stiekem nog op een lekker laatste stukje zomer én nazomer, zodat ik deze items nog niet op hoef te bergen.
Fijn weekend allemaal en tot volgende week!

Liefs VANBETS