Mooie prenten

Tijdens de Dutch Design Week vorige week in Eindhoven, kwam ik op Strijp S in de Urban Shopper mijn favoriete illustrator Liekeland weer tegen. Terwijl ik naar haar mooie tekeningen stond te kijken realiseerde ik me dat ik echt kan genieten van mooie prenten en dat het uitzoeken van kaartjes (om te versturen of om in huis neer te zetten) eigenlijk echt een hobby en bijna een verzameling is. Nog altijd vind ik het heel jammer dat ik zelf absoluut geen tekentalent heb, dan maar genieten van andermans talent! In mijn blog van deze week zet ik mijn favoriete prenten van dit moment voor jullie op een rijtje.

img_0360


RUTH HENGEVELD
Mijn nieuwe ontdekking heet Ruth Hengeveld. Via de webshop van buitendelijntjes.com zag ik fantastische kerstkaarten met haar illustraties. Zó ontzettend mooi. Ik heb meteen verschillende ontwerpen besteld, dit worden by far de mooiste kerstkaarten die ik ooit verstuurd heb. Ruth (1987) is geboren en getogen in Zeeland. Tijdens haar opleiding SPW merkte ze dat ze meer wilde doen met haar  creativiteit. Ze koos voor AKV St.Joost en studeerde in 2011 af als illustrator. Naast haar werk als illustrator begeleidt Ruth kunstenaars met een verstandelijke beperking bij het maken van kunstwerken op doek en keramiek.

Site: http://www.ruthhengeveld.nl/opdrachten
Instagram: @ruthhengeveld

img_0371

 

F2IMAGES
Mark en Emi uit Wisconsin zijn het brein achter F2IMAGES, waarbij ze kaarten van hun prachtige foto’s laten drukken. Ze vallen op door hun creativiteit, originele foto’s en mooi kleurgebruik. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Wat ook leuk is, is dat ze een hele brede collectie foto’s hebben, van insecten-, tot food- en landschappenprents. Heel mooi én inspirerend, door naar hun werk te kijken heb ik zelf ook onmiddellijk zin om er met mijn camera op uit te gaan.

Site: https://www.etsy.com/shop/f2images
Instagram: @f2images

img_0370

 

LIEKELAND
Lieke van der Vorst van Liekeland volg ik al enkele jaren en ik ben een groot fan van haar prenten. Haar positiviteit en de onderwerpen van haar prenten spreken me aan, de natuur speelt ene grote rol in haar werk. Ik word er blij van en soms raakt het me, zoals haar illustratie van een innig omarmd ouder stel. Ze schrijft zelf ook op haar site dat in de tijd dat ze als jong meisje met haar ouders op vakantie ging tussen de lavendelvelden in de Provence haar liefde voor de natuur is geboren. Dat zie je duidelijk terug in haar werk.

Site: http://liekeland.nl/
Instagram: @liekevandervorst

img_0369

 

ALL THE WAYS TO SAY
Dit merk kwam ik op het spoor via een kaartje dat ik zag bij Sissy-Boy. Na even speuren kwam ik erachter dat de illustrator achter deze kaartjes Claire Leina is, die in 2005 de webshop All the Ways to Say heeft opgericht. Het bedrijf is gevestigd en verkoopt naast de mooie kaartjes ook notebooks, kalenders en pin’s.

Site: http://allthewaystosay.com/
Instagram: @allthewaystosay

img_0367


Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn geraakt door mijn favoriete illustrators van dit moment. Maak de mensen om je heen ook blij met een met zorg uitgezocht kaartje en maak jezelf blij door mooie kaarten en posters te verzamelen!

Fijn weekend en tot volgende week!
logo-bynicolette-studiostempel-1Liefs VANBETS