Moois van … april!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … april!

01) Net zoals álles leuk is om te shoppen voor een klein meisje, zijn dus ook schoentjes heel leuk heb ik ontdekt. Na de collecties van Mockies, Petit Philippe en Donsje al bekeken te hebben, kreeg ik laatst deze superschattige mini schoentjes van Toms doorgestuurd van mijn zusje. Zelf draag ik ook graag Toms in het voorjaar en zomer, en deze zijn ook echt om op te eten. Maar ik houd me in, ze moet eerst maar eens leren lopen straks!

02) Ik draag niet veel make-up en wat ik draag is een ratjetoe van verschillende merken. Dit gaat veranderen. Ik heb besloten dat ik alles wat ik in het vervolg aan make-up koop van Clinique is. Dit is een fijn en kwalitatief goed merk, en ze hebben mooie producten. Zoals ik voor mijn gezichtsverzorging altijd de producten van Philosophy gebruik, stap ik nu dus ook over op één make-up merk. Ik heb alvast een mooi begin gemaakt met het aanschaffen van een eyeliner in een prachtige kleur mosgroen en een chubbystick voor mijn lippen in de kleur mighty mimosa, een mooie roze peachy kleur. Gewoon leuk om mezelf af en toe weer iets nieuws van Clinique cadeau te doen, óf te vragen voor bijvoorbeeld mijn verjaardag.

03) Nu alles in huis spic en span is ten gevolge van mijn nesteldrang, was de afgelopen maand de tuin aan de beurt. Deze moest en zou lente-klaar gemaakt worden. En maar goed ook, want vlak daarna was het zomers weer en inmiddels hebben we al volop van ons mooie tuintje kunnen genieten. Bij de Sissy-Boy kocht ik drie van deze vrolijke tuinkussens, ze passen precies op onze lavendelblauwe stoeltjes én op ons houten bankje. Blij mee!

04) Van vrienden kreeg ik afgelopen verjaardag een cadeaubon van Piet Hein Eek en in de shop zag ik dit mooie koffietafelboek. One year on a bike, from Amsterdam to Singapore, geschreven én gefotografeerd door Martijn Doolaard. Echt een prachtig boek om doorheen te bladeren en weg te dromen bij zijn reis en mooie foto’s. Nu nog een mooie boekenstandaard kopen en dit boek komt opengeslagen op onze tafel te liggen, afgewisseld met andere mooie fotoboeken. Ook weer een begin van een mooie verzameling!

05) In iedere ‘Moois van’ staat tegenwoordig een stoel, en ook deze maand ben ik weer een mooie tegengekomen. Het is de Comfy chair van het merk De Camer, deze is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Je zíet gewoon al dat ‘ie lekker zit. Ik vind zelf de uitvoering met zwart onderstel en mosterdgele zitting het mooist. Overigens ook verkrijgbaar als een soort love seat. Voorlopig blijft het nog even bij dromen, want doordat er nu een box in huis staat (ook mooi ;)) is er even geen ruimte voor een extra stoel. Kan ik ondertussen verdergaan met het spotten van mooie stoelen!

06) De afgelopen maanden ben ik via Instagram allerlei leuke merken gaan volgen, waaronder de webshop Cozykids. Daar zag ik deze mooie rammelaar/bijtring van het Nederlandse merk Play at Slaep. Deze rammelaars (ook verkrijgbaar in andere kleurencombinaties) zijn met de hand gemaakt, van organisch beukenhout en de kralen zijn 100% foodgrade en volledig flatanen- en BPA-vrij. Wanneer je deze rammelaar bestelt via Cozykids bestaat de verpakking uit gerecycled papier en karton én je krijgt er een wenskaartje bij waarop je een eigen boodschap kunt schrijven. Een ideaal kraamcadeautje dus!

07) Deze maand gingen we weer eens naar het theater. Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met Tim Fransen, een voor ons tot dan toe onbekende cabaretier, en dat was zo leuk dat we dit jaar weer besloten naar zijn nieuwste voorstelling te gaan: Het Kromme Hout Der Mensheid. Dit keer vonden we het nóg leuker dan de vorige keer. Hij maakt in deze voorstelling de balans op: hoe staat onze beschaving ervoor? En aan wie kun je dat beter afmeten dan aan Napoleon, Beethoven en Kant. Is er eigenlijk nog wel sprake van beschaving? Echt een aanrader. En sowieso is een avondje theater met z’n tweetjes of met vrienden heel erg leuk. Lekker nog even borrelen na afloop, ik houd daar wel van. Dus dat proberen we erin te houden, ook als de kleine er straks is. En met het theater bij ons op loopafstand is dat ideaal.

08) Zoals jullie weten heb ik graag mooie bloemen in huis, en in het vaasje van Hella Duijs komen ze al snel mooi uit. Soms is 1 bloem genoeg, zoals deze prachtige Paradijsvogelbloem. Jammer dat hij niet eeuwig blijft staan, maar het blijft leuk om weer nieuwe soorten te ontdekken en uit te kiezen.