Moois van … augustus!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … augustus!’

01) Omdat Doris inmiddels vier maanden oud is, gaan we beginnen met het geven van groente- en fruithapjes. We beginnen met groente en we geven een week lang dezelfde groente. Dit doen we zodat ze kan wennen aan de smaak en we kunnen kijken of ze er niet allergisch voor is. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn en of ze een beetje kan eten van een lepeltje. Om de hapjes in stijl te geven kocht ik twee kommetjes van het merk Petit Monkey via de webshop van Mevrouw Aardbei. In deze serie hebben ze ook leuke tuitbekers, trommels, bordjes, bekers en bestek, dus we kunnen iedere keer iets toevoegen aan haar collectie!

02)  Afgelopen maand ben ik weer eens goed geslaagd bij de H&M. Ik kom er eigenlijk zelden, maar nu ik vaak met Doris een wandelingetje ga maken wippen we er nog weleens binnen. Ik kocht een lange gele zomerjurk met knopen aan de voorkant, heel leuk voor een dagje strand of een barbecue. Verder een lichtblauwe paperbag short en een blauw-wit gestreept bloesje zonder mouw. Met name die laatste heb ik veel gedragen de afgelopen maand.

03) Onze tuin is steeds meer af en ook deze maand zijn er weer wat nieuwe items bijgekomen. Mijn doel is uiteindelijk om alles zo te laten begroeien dat er geen schutting meer zichtbaar is (in de lente en zomer). Ik kocht bijvoorbeeld wat nieuwe planten en een roze plantenhanger met plantje erin. Op mijn wensenlijstje staat nog een mooi insectenhotel. Deze vond ik via Etsy en past qua kleur mooi in onze tuin. Het komt van een shopje uit Edinburgh genaamd WudwerxUSA en het is het Mason Bee huis en Insect, in de kleur ‘diep roodbruin. Hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Ik ben de laatste tijd weer helemaal fan van Etsy, binnenkort openen we met VANBETS ook een shopje, met onze mozaïek en twee nieuwe producten. Maar daarover later meer.

04) Wij zijn op dit moment druk bezig met het in elkaar zetten en ophangen van onze nieuwe boekenkast. Mijn oude geliefde boekenkast is inmiddels naar een vriendin van mij en bij ons komt een grote boekenkast die de hele muur gaat beslaan. Het is een kast met veel vakjes en naast onze boeken wil ik de vakjes ook vullen met vaasjes, kunst, foto’s en plantjes. Dit leuke vaasje zag ik bij H&M home en is superleuk met één mooie bloem erin. Wanneer de kast helemaal af is komt er een blog online met inspiratie over het vullen van de vakjes.

05) Deze mooie haarband zag ik bij Sissyboy en vind ik een echt zomeritem. Haar in een knot (of los), haarband in, jurk aan en naar het strand. Inmiddels zijn er ook weer twee nieuwe haarbanden voor het najaar verkrijgbaar bij Sissyboy, een met luipaardprint en een blauwe met rode bloemen. Ze kosten €14,99. Toch vind ik ze het leukst bij mooi weer.

06) Ik kom er nu achter dat er veel H&M in mijn ‘Moois van augustus’ zit, maar ik ben daar de afgelopen maand dus ook een paar keer geweest. Nog echt zo’n zomeritem en veel hipper dan een standaard koelbox of koeltas is deze blauw-wit gestreepte koeltas van H&M Home. Door het lange hengsel is deze makkelijk te dragen. De inhoud van de tas is 15 liter en hij kost €14,99. Vind je een streep niet zo leuk? Hij is er ook in het groen/blauw met tropisch dessin en een gele met zomerfruit.

07) Bij de zomer hoort natuurlijk ook lekker lang buiten zitten, tot het donker wordt. Mooie buitenverlichting zorgt voor dat gezellige sfeertje. Afgelopen maand zag ik deze draagbare lamp van Carrie, in een mooie roestbruine kleur. Wel wat prijzig: €139,95. Ik zag een zelfde soort vormgegeven lamp vorige week bij Sostrene Grene, voor een wat vriendelijker prijsje.

08) Ik raak niet uitgeshopt voor Doris, zeker wanneer het sale is. Deze twee broekjes van Little Indians kocht ik afgelopen maand, allebei behoorlijk afgeprijsd voor €9. De lichtblauwe legging kan ze nu dragen, deze is voor 3 tot 6 maanden. En het grijze broekje met de sterren is voor straks in de herfst en winter, ik heb ´m in de maat van 6 tot 9 maanden. Leuk met een wollen vestje of trui. Toen ze klein was heeft ze een mooi taupe kleurig broekje van Little Indians gekregen van mijn ouders, daar heeft ze veel plezier van gehad. Van goede kwaliteit en bleef ook mooi na vaak wassen.

Dit waren mijn acht favorieten van de maand augustus. Volgende week vrijdag om 12:00u staat er weer een nieuwe blog voor jullie klaar, waarin ik jullie tips geef voor de leukste kraamcadeautjes. Fijn weekend en tot volgende week!
Liefs VANBETS