Moois van … augustus!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor…
Moois van … augustus!

img_9750

01) Ons huis is weer een plant rijker! Ik wilde nog wat groen op mijn werkkamer en deze plant stond echt bovenaan mijn verlanglijst, de Monstera Deliciosa, oftewel de gatenplant. Supermooie plant met z’n grote bladeren, makkelijk in de verzorging én helpt ook nog eens mee om de lucht te zuiveren. Tip: snijd 1 stengel met groot blad af en zet deze los in een vaas. Zo mooi!

02) Boekentip: Empty the fridge van Jennifer Schleber. Voor velen vast herkenbaar, je koopt verse ingrediënten, hebt dan wat over en je gooit het vervolgens weg. Zonde! In dit boek staan superlekkere recepten, die je makkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt. De recepten komen van Jennifers populaire blog emptythefridge.be. Leuk voor jezelf, maar ook een erg leuk boek om cadeau te doen.

03) Nagellak, ik ben er dol op. Standaard zit er wel een kleurtje op mijn nagels, en ik houd niet van super felle uitgesproken tinten. Op mijn teennagels vind ik in de zomer een rood lakje wel leuk, omdat je toch vaak een slipper of sandaaltje aan hebt. Op mijn vingers draag ik graag nude tinten of een blanke lak. Nieuw in mijn collectie is deze lak van Essie, in de kleur ‘ballet slippers’. Like it!

04) Eerlijk is eerlijk, mijn vriend kookt veel vaker dan ik, maar deze maand had ik eens even uitgepakt. Het recept voor deze couscous salade vond ik in de Allerhande, en er zit kippendij (lekker gebakken in Piri Piri saus), mango, avocado, tomaat en rode ui in. De couscous is gemengd met sla. Door de pittige kip, de zoete mango en de romige avocado werd het echt een heerlijk maaltje. Ik zit trouwens de laatste tijd sowieso enorm in een avocado periode, vind dat zó lekker!

05) Op zoek naar een kraamcadeautje (we hebben nogal wat kraamvisites de laatste tijd) kwam ik dit o zo schattige tuinbroekje tegen bij Sissy Boy. Ik vind van die tuinbroekjes en stoffen tuinpakjes sowieso heel erg leuk, geen idee of het ook praktisch is voor de kleintjes, maar hij / zij ziet er in ieder geval wel uit om op te vreten.

06) Ik volg PB14 al een tijdje op social media, en deze maand heb ik voor het eerst iets besteld via hun site. Ik vond ons tvmeubel al een tijdje wat saai en wilde er iets mee doen. Uiteindelijk zijn het blauwe leren lusjes geworden die we gaan bevestigen aan de deurtjes. Heel klein en subtiel, maar het is dan toch net even iets meer af. Het pakketje was ook al een feestje, met een versierde envelop, een handgeschreven kaartje en de lusjes zaten weer verpakt in een mooi zakje. Leuke post!

07) Leuke dingen spotten voor mijn interieur stopt nooit, ook al heb ik eigenlijk alles (soms tot wanhoop van mijn vriend: niet nóg meer accessoires..!). Zo zag ik op de woonafdeling van de Bijenkorf dit supermooie kussen van Fest Amsterdam, het groen gecombineerd met roze vind ik mooi, en de print is helemaal leuk. Ik heb hem nog laten liggen, maar ik weet niet voor hoe lang…

08) Ons nichtje wordt binnenkort 1 jaar en we waren ons alvast een beetje aan het oriënteren op een mooi verjaardagscadeau. Ik ben zelf altijd enorm fan van houten speelgoed; mooi, degelijk en het gaat lekker lang mee. Deze olifant zagen we bij Sissy Boy en was meteen onze favoriet, er zit een touwtje aan en wanneer je trekt gaat de olifant ook op en neer. We hebben nog meer mooie dingen gezien, maar deze houden we zeker in ons achterhoofd.

Dit waren weer mijn 8 favorieten van de maand augustus. Óp naar september!
Liefs VANBETS