Moois van … december!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … december!

01) Hutspot is een van mijn nieuwste favoriete shops in Eindhoven. Hoewel ik de kleding nu even moet overslaan vanwege mijn zwangerschap, blijft er nog genoeg moois over. Voor in huis hebben we een mooie klok en vissentegels op het oog, maar deze rugtas mag er ook wezen. Zó mooi, hij is van Monk and Anna en kost €52,95. Deze komt op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag denk ik!

02) Al jarenlang een traditie van mijn zus en mij is meedoen met de tijdschriftenactie van ’t Kruidvat. Voor €10 heb je de keuze uit een abonnement (5 nummers van een maandblad en 11 nummers van een weekblad) en stopt automatisch. Ideaal én voordelig. Wij kozen dit jaar voor de JAN, Flair en Viva, en afgelopen maand kwamen de eerste nummers binnen, waaronder deze JAN. Heerlijk om met de sneeuw buiten te genieten van dit leuke tijdschrift.

03) Tijdens ons weekendje Ameland werd ik verrast door mijn vriend met dit mooie sieraad. Een heel mooi cadeau voor ons 2 jarig jubileum. Terwijl ik eigenlijk nooit sieraden draag, draag ik deze ketting heel vaak en voelt het nu zelfs kaal als ik ‘m niet om heb. Het is een heel fijn, zilveren kettinkje met een abstract, handgemaakt, zilveren hangertje. Uniek dus. Gekocht bij Edelsmid Paul van den Hout in Eindhoven. Dit cadeau triggert me wel om nog veel meer mooie sieraden te kopen.

04) Wanneer jullie dit lezen ben ik alweer 23 weken in verwachting. Het gaat heel goed met ons en de kleine. Afgelopen maand hadden we de 20 weken echo, best spannend! Gelukkig zag alles er goed uit én weten we wat het gaat worden: een meisje! Superleuk en totaal niet verwacht. Na de echo ben ik natuurlijk meteen even de Bijenkorf ingedoken om alvast wat te shoppen voor ons kleine meisje. Het werden onder andere deze mooie rompertjes van Petit Bateau, met kort mouwtje. Ideaal voor in de zomer straks. Ik kan niet wachten tot ze er is, en tot die tijd: lekker shoppen!

05) Wanneer het sneeuwt, heb ik altijd een beetje te doen met de vogeltjes buiten. Bij mijn ouders vliegen de mooiste vogels af en aan en dat vind ik altijd zo’n gezellig gezicht. Dat wil ik ook in onze tuin! Vorig jaar heb ik ook al een poging gewaagd, zonder succes. De enige vogels in onze tuin zijn 2 grote eksters. Toch heb ik weer allerlei vetbollen en pinda-netjes opgehangen, laat die vogeltjes maar komen!

06) Afgelopen maand kwam mijn moeder naar Eindhoven en hebben we gezellig een dagje geshopt. Tijdens het shoppen gaan we natuurlijk regelmatig even ergens zitten. We begonnen met een koffie bij coffeelab, vervolgens lekker lunchen bij Usine en we sloten onze shopdag af bij een nieuw tentje: EMMA aan de Nieuwe Emmasingel 32. Je kunt er o.a. lunchen en dineren, maar wij gingen voor een koffie en een lekker gebakje uit de eigen patisserie. Heerlijk. De gebakjes zagen er zo mooi uit dat het bijna zonde was om op te eten. Echt een aanrader.

07) Afgelopen maand heb ik mijn huis helemaal in Kerstsfeer gebracht, zo gezellig! Van Sinterklaas kreeg ik 2 mooie houten bomen met een haakje, waar je zelf een mooie hanger in kunt hangen. En mooie hangers zijn er genoeg! Dit lieve uiltje kocht ik bij de Bijenkorf, en hij hangt heerlijk te pronken in de boom.

08) Mijn nesteldrang is al aardig toegeslagen en ik heb zin om naast de babykamer alle andere klusjes in huis te doen. Eén van deze to do’s was iets bedenken voor achter ons gasfornuis, om makkelijk schoon te maken. Veel mensen kiezen voor verf die je kunt afnemen, maar ik wil eigenlijk het liefst iets anders. En dus gingen we richting Designtegels in Utrecht. Wát een genot om daar rond te kijken. De mooiste tegels hadden ze daar, Marokaanse, Spaanse en Portugese. In heel veel kleuren en patronen. Wij vonden de Marokkaanse tegels het mooist voor in de keuken, maar ik ben ook helemaal verliefd geworden op de Portugese tegels, wat een mooie kleuren en patronen! Wij zijn er nog lang niet uit, maar hebben wel weer veel nieuwe inspiratie gekregen.

Dit waren mijn 8 favorieten van december. Óp naar januari, dat gaat weer een mooie maand worden! Fijn weekend & tot volgende week. Liefs VANBETS