Moois van … januari!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … januari!

01) Mijn nestel- en shopdrang is inmiddels volop aanwezig en ik vind het heerlijk om sites af te speuren naar leuke kleding voor ons meisje. Zeker nu de nieuwe collectie in de winkels ligt kan ik gaan shoppen. Het liefst wel gewoon in de winkels zelf en niet online, ik wil de kleding toch graag even zien en voelen. Met name de Zara springt er voor mij echt uit, leuke, hippe en betaalbare kleding, zoals het jurkje op de foto. Kun je toch bijna niet laten hangen?

02) ’s Avonds een kaarsje aan vind ik heel gezellig, zeker in de winter. Het liefst alle lampen uit en alleen maar kaarsjes aan. De kaarsen van Sissy-Boy zijn favoriet, verkrijgbaar in mooie kleuren en ze gaan lang mee. Om deze kaarsen optimaal tot hun recht te laten komen verdienen ze een mooie, basic kaarsenstandaard. Deze van Sukha is er zo een. Neem ook eens een kijkje op hun site én in de winkel, ik hou van deze stijl. Lekker licht en hun producten zijn van mooie kwaliteit.

03) IXXI gaat inmiddels alweer een tijdje mee en ook ik heb er 1 in huis hangen, op mijn werkplek. Een mooie zwart wit foto van Bali. Hoewel ik altijd voorstander ben van eigen foto’s in huis, vind ik deze ‘The world tangram’ uit hun nieuwste collectie ook wel érg mooi. Verkrijgbaar in 180 bij 110 en kost €99,-

04) Nu mijn zusje in de buurt woont van het Honigcomplex in Nijmegen, lopen we er regelmatig even heen voor een kop koffie of om even te snuffelen bij C-More, de conceptstore. Afgelopen maand waren we er weer en zag ik deze mooie armbandjes van Marbles by MG. Het zijn subtiele armbandjes met een mooi marmeren steentje. Ik heb er 1 gekocht met een gouden bandje en een groen marmeren blokje. Ben er heel blij mee! Ook erg leuk om cadeau te geven.

05) Waar mijn ene zus in Nijmegen woont, woont mijn andere zus in Limmen en ook daar was ik de afgelopen maand een weekend op bezoek. Vaak combineren we dat met een lekkere strandwandeling in Castricum en een bezoekje aan Loods 5 in Zaandam. Zo ook deze keer. In Loods 5 ontdekte ik een nieuw merk waar ik vrolijk van werd: Vissevasse. Ze hadden een mooie collectie van kaarten en posters in frisse kleuren. Ik heb er een paar kaartjes gekocht, mijn zus kocht een erg mooie poster van het strand.

06) Veel mensen geven er niet graag geld aan uit, maar ik hou van verse bloemen in huis. Ik word er blij en vrolijk van, iedere keer wanneer ik weer thuiskom en dat is me ook wat waard. Hoewel veel mensen zijn gezwicht voor Bloomon, ga ik nog altijd naar mijn favoriete bloemenzaakje bij ons op de hoek, waar ze de mooiste bloemen verkopen die ik zelf kan uitzoeken. Een wekelijks cadeautje voor mezelf!

07) Nog steeds niet in mijn bezit maar nog altijd op mijn verlanglijstje; een mooi tegeltje van Storytiles. Onlangs lanceerden ze hun nieuwste collectie en er zitten echt weer pareltjes bij. Met name hun 3 tegeltjes met vissen vind ik mooi: ‘perfect balance’, ‘catch of the day’ en ‘go with the flow’. Ik zie ‘m zo al staan op mijn wandplankje in de woonkamer. Ook hebben ze mooie tegeltjes met bijvoorbeeld afbeeldingen van Fiep Westendorp en Nijntje, die ook leuk zullen staan op de kinderkamer.

08) Gewenst en gekregen voor mijn verjaardag, het kookboek Easy Peasy, een gezonde basis voor de allerkleinsten. Met niet alleen meer dan 80 recepten voor de allerkleinsten (0-4 jaar), maar ook heel veel tips en ideeën. En omdat álles straks nieuw is voor ons, vind ik het fijn om een houvast te hebben in de vorm van een boek, ook omdat we  veel waarde hechten aan gezond eten en gezellig tafelen.

Dit waren mijn acht favorieten van de maand januari. Óp naar februari!
Ik wens jullie een heel fijn weekend & tot volgende week!
Liefs VANBETS