Moois van … juli!

Het is de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … juli!

img_8838

 01) Bij de Intratuin heb ik ze ontdekt en later zag ik ze in meer winkels; de superleuke kaartjes van Pickmotion. Het zijn postkaarten opgemaakt als een ouderwetse polaroid foto, maar dan van foto’s op Instagram. Ze zijn echt om vrolijk van te worden, of dus om te versturen en iemand anders blij mee te maken, dat is het leukst natuurlijk. Ik heb op dit moment een mooie staan op mijn wandplankje, met de tekst: ‘have a beautiful day’. Dus ook voor in huis zijn ze superleuk! (Nog een tip: volg Pickmotion op Instagram, ze plaatsen erg leuke posts).

02) Zo nu en dan, als ik tijd over heb, scroll ik in de app van Zalando door mijn favoriete merken om te kijken wat de nieuwe items zijn. Zo kwam ik deze maand een (voor mij) nieuw merk tegen, namelijk Naketano. Vooral hun sportieve truien en hoodies vind ik leuk. Toen ik deze blauwe trui met vogels zag was ik om, echt een leuke print. Lekker voor op vakantie, als het een beetje afgekoeld is, boven een korte broek.

03) Al vaker heb ik geschreven over Søstrene Grene. Ooit zelf ontdekt in Kopenhagen, later kwamen er verschillende filialen in Nederland en sinds kort zit er ook een winkel in Eindhoven. Voor mij is Søstrene echt een snoepwinkel. Leuke accessoires voor in huis, knutselspullen en superleuke ballonnen en versiersels voor verjaardagen. Toen ik laatste weer even was binnengewipt, zag ik dit schattige roze stoffen tasje. Ik heb het gekocht (€2,50!) en deze gebruikt om verschillende kraamcadeautjes in te doen voor een kraamvisite. Het kost niets, je komt met iets leuks binnen en het is ideaal om kleine frutsels in te bewaren.

04) Zoals jullie misschien wel weten is moestuinieren een grote hobby van me. Ongeveer drie jaar geleden ben ik ermee begonnen en het werkt bijna verslavend. Iedere winter weer plannen maken, zaadjes verzamelen, voorzaaien, kijken hoe iets groeit, geduld hebben, lekker buiten bezig zijn en uiteindelijk opeten natuurlijk. Ieder jaar probeer ik wel weer iets anders, dit jaar ben ik heel blij met mijn peperplantje, mijn ananaskers en mijn braam. Zeker mijn braam is speciaal voor mij, ooit geplant in mijn oude huis, daar uit de grond gehaald en hier in Eindhoven opnieuw geplant en nu hangt hij vol met bramen in wording. Ben heel benieuwd hoe ze smaken!

05) Ik ben dol op het strand en wij hebben het geluk dat we al jaren gebruik mogen maken van een strandhuisje in IJmuiden. Ieder jaar worden deze huisjes in april opgebouwd en eind oktober weer afgebroken en in de tussentijd wordt er volop gebruik van gemaakt. Dat vind ik ook echt vakantie, lekker buiten, met een heel strand voor je deur en een beetje back to basic leven. Daarnaast heeft IJmuiden ook een prachtig strand en gaan we graag een hapje eten bij Zilt aan Zee. Ook een tip voor als je daar bent: haal sushi en andere Japanse lekkernijen bij Kinko op de Kennemerboulevard aan de Seaport Marina. Superlekker!

06) Misschien een beetje duf en standaard, een verjaardagskalender op het toilet. Maar óók superhandig, ik vergeet op deze manier geen enkele verjaardag en ben ook nog op tijd om een kaartje te sturen. Dus als je het dan toch doet, dan maar goed met een leuke kalender. Ik ben verliefd op dit botanisch exemplaar van Annet Weelink Design. Ik volg haar al een tijdje op Instagram en ze maakt ontzettend mooie dingen. Zeker van haar papierwaren en kantoorartikelen ben ik fan, met allemaal supermooie botanische prints. Op mijn verlanglijstje staat nog haar inpakpapier, maar eerst eens genieten van deze verjaardagskalender.

07) Dit is een quote waaraan ik vaak heb moeten denken de afgelopen weken tot maanden: ‘Actually, I can’. Vaak cijfer ik mezelf een beetje weg en wanneer iemand me een compliment geeft wuif ik dat weg. ‘Ach, het valt toch wel mee, het is niet zo bijzonder’. Misschien is het wel vrouw-eigen en het is zo zonde! De afgelopen tijd heb ik op eigen kracht een nieuwe baan gevonden, mijn vaste contract opgezegd en mijn huis verkocht. En dat voelt zo goed! Zelf de regie hebben over mijn leven, stappen durven zetten en niet afhankelijk zijn van iemand anders of vooral de mening van andere mensen. Mijn eigen pad volgen. Ik kan het echt iedereen aanraden, denk gewoon wat vaker ‘actually I can’ en ga ervoor!

08) Ik sluit deze ‘Moois van’ af met onze nieuwe aanwinst aan de muur in de hal, deze plaat van Picasso. The Camel Art Print heet ‘ie en is getekend uit één lijn. Hier is overigens een hele serie van, met ook een teckel en een pinguïn, maar deze kameel vond ik het mooist. We hebben deze print gekocht bij Catch in Utrecht, een leuke winkel met heel veel moois voor aan de muur. In diezelfde winkel hebben we ook Henrik Hey ontdekt, die mooi werk maakt geïnspireerd op Japan. Het zou goed kunnen dat dat onze nieuwste aanwinst wordt.

Dit waren mijn 8 favorieten van de maand juli. Óp naar augustus!
(Volgende week komt er geen nieuwe blog online in verband met mijn vakantie. De eerstvolgende blog zal 11 augustus verschijnen en gaat over mijn vakantie in Slovenië)