Moois van … juni!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand,
dus tijd voor: ‘Moois van … juni!

img_8606

1) Deze maand heb ik afscheid moeten nemen van mijn superfijne koffer van Vaude, waarmee ik door o.a. Bali, Maleisië, New York en Italië heb gereisd de afgelopen jaren. Hij was zo versleten en vergaan dat de harde bodem helemaal afbrokkelde. Tijd voor een nieuw exemplaar en het is een koffer geworden van SuitSuit, in de kleur mango. Ik vind het zo’n snoepje. Hij is lekker groot, jaren ’50 stijl en heeft 4 wieltjes. Binnenkort mag hij bewijzen hoe fijn hij is tijdens onze reis naar Slovenië.

2) Hoe leuk is dit tasje! Hij is van Fabelab en gemaakt va 100% organisch katoen. Ook heel leuk als decoratie of opberger voor kleine spulletjes. Je sluit het tasje door een knoop te leggen in de oren van het vosje. Superleuk cadeau om te geven, met eventueel nog een cadeau in het tasje. Hij is te bestellen via mini-momo.nl en kost €12,95. Sowieso trouwens een hele leuke site als je op zoek bent naar kindercadeaus.

3) Naast Bairro Alto (waar je de állerlekkerste broodjes humus met gegrilde groenten kunt eten op aarde), is dezelfde eigenares Downtown gestart, op de Kannenmarkt in Nijmegen. Samen met mijn zusje ben ik daar de afgelopen maand eens lekker gaan ontbijten. Buiten de deur lunchen en dineren doe ik vrij regelmatig, ontbijten eigenlijk niet, maar het is me zeer goed bevallen. We zijn gegaan voor de American pancakes stack, met marple syrup, blauwe bessen, banaan en bacon, voor de scones met huisgemaakte jam en clotted cream én voor de yoghurt & granola met vers fruit. Écht een grote aanrader, het eten was heerlijk (eigenlijk ontbijt en lunch ineen) en alles werd supersmakelijk en gezellig geserveerd, in emaillen servies die we even later zelf weer bij de Dille en Kamille hebben gekocht.

4) Fijne korte broekjes zijn goud waard. Vaak zijn ze te kort of zitten ze niet lekker. Wanneer ik dus een exemplaar spot die én leuk is, én lekker zit én een goede lengte is, neem ik ‘m mee! Dit broekje van Sissy-boy voldeed aan al mijn voorwaarden en ligt dus al klaar om mee te gaan op reis straks. Goed te combineren met wit en zwart, maar er zit ook een vleugje koraalroze aan de rand van de bloemen, dus dat is ook een goede match. Kan niet wachten om ‘m te gaan dragen.

5) Ik ben gewoon gevoelig voor mooie verpakkingen, daar ben ik inmiddels wel achter. Het is zóveel leuker om iemand iets cadeau te doen dat er gewoon al leuk uitziet, ongeacht wat het eigenlijk is. Dat had ik bij deze theedoosjes van Lemon Poppy. In het doosje zitten zakjes ‘fresh mountain tea from Albania’. Ik zag ze bij Subba in Nijmegen.

6) In de Flow las ik over de Flower Notes van Joke vande Gaer van Tokketok. Een heel leuk idee, een bloemenkaart waarin je één enkele bloem kunt steken. Toen ik een kijkje nam op tokketok.com kwam ik ook deze stickers tegen, die je op een cadeau kunt plakken en waarop je iets persoonlijks kunt schrijven voor de ontvanger. Een keer iets anders dan een kaartje, en je cadeautje ziet er meteen leuk uit.

7) Afgelopen maand ben ik met mijn vriend eens gaan lunchen bij Sissy-boy Daily, boven in de blob in Eindhoven. Ik kom heel vaak in de Sissy-boy, maar was nog nooit op het idee gekomen om daar te gaan lunchen. Het was erg lekker en je zit daar heel leuk in een lichte compleet glazen ruimte. Ik koos de boterham met eiersalade, truffel en bacon. Een stevige boterham waar je daarna weer uren verder op kunt shoppen.

8) Al jaren koop ik iedere zomer standaard de Jil Sander eau de toilette. Nu las ik over twee nieuwe geuren van Jil Sander deze zomer, de Jil Sander Sun Pop (een knalroze flesje) en de Jil Sander Softly. De Sun Pop lijkt op de bekende SUN geur, maar dan net iets bloemiger en vrouwelijker. De Softly is een zachte welnessgeur die onderdeel is van een complete verzorgingslijn waarmee je een spa maakt van je eigen badkamer. Ik ga ze binnenkort maar eens testen en een keuze maken!

Dit waren mijn acht favorieten van de maand juni. Óp naar juli!
Liefs, VANBETS