Moois van … mei!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … mei!

img_8205
1) Al een tijd was ik op zoek naar een klein tasje voor erbij. En net zoals dat gaat met schoenen en een jeans, je moet er eigenlijk niet naar op zoek gaan, je komt het vanzelf een keer tegen. Dat gebeurde dus ook toen ik met mijn moeder even naar een paar winkeltjes in Eindhoven was en we langs de winkel ‘Tas’ kwamen. Daar zagen we deze tasjes van Legend, helemaal van leer, met een ritsje, vakjes voor je pasjes en een magneetsluiting. Precies wat ik zocht. Ze hadden ‘m in verschillende kleuren, maar op deze blauw-grijze was ik meteen verliefd.

2) Eén van mijn favoriete zomerdrankjes is Limoncello. Heerlijk na het eten een ijskoud glaasje. Nergens zo lekker als in Italië, maar ook in Nederland smaakt hij ook prima.

3) Sinds we op zoek moesten naar nieuwe lampen voor ons huis (best lastig, en zoveel!), ben ik me erin gaan verdiepen en vind ik het een kunst om een bijzonder exemplaar te vinden. Zo kwam ik deze maand op Intagram deze prachtige lamp tegen. Het is de Spool Floor van Tolhuijs Design, gemaakt van een oude spoel uit een lasmachine. Dit is de vloerlamp, maar hij is er ook als hang- en wandlamp, in verschillende kleuren. Deze mintgroene is mijn favoriet! Te koop via studioperspective.nl

4) Soms heb je van die vaste items die je ieder seizoen weer aanschaft. Heerlijk vind ik dat, echt een teken dat het seizoen weer is aangebroken, zeker bij de lente en de zomer. Zodra het mooi weer is, ga ik op pad voor deze Rituals sun protection face cream, factor 30. Gewone zonnebrand voor mijn gezicht is veel te vet, daar krijg ik allerlei bultjes en andere ellende. Daar heb ik bij deze zonnebrand voor het gezicht van Rituals totaal geen last van. Een blijvertje.

5) Ik word zo blij van bloemen! Bij mij in de straat zit een ontzettend leuk, klein bloemenzaakje waar ze de mooiste bloemen hebben. Het is een feestje om daar iedere week heen te gaan en weer een paar mooie bloemen uit te zoeken. Het mooiste vind ik een paar mooie, losse takken of een veldboeket. En op dit moment zijn pioenrozen ook een van mijn favoriete bloemen.

6) Overal waar ik kom en ik zie mooie kaartjes, neem ik ze mee. Handig om altijd kaartjes in huis te hebben om te versturen. Er kan echt geen whatsappje of Facebookberichtje tegen echte post op. Deze kaartjes met korte gedichtjes van Gewoon Jip zijn zó mooi en pakkend. Nu ook verkrijgbaar met mooie Japanse enveloppen. Je kunt ze online bestellen of langs in hun winkel in Amsterdam.

7) Een dekbedovertrek is best bepalend in je slaapkamer. Dus die kan maar beter heel mooi zijn! Ik heb dat in het begin een beetje onderschat en twee wat simpele dekbedovertrekken van Ikea gekocht, tot ik het Bijenkorf magazine doorbladerde en deze zag van Essenza. Hij past echt perfect bij ons koningsblauwe bed. Wel prijzig, €100 voor 200 cm bij 200 cm, maar het is het geld meer dan waard denk ik.

8) Alles is beter in de lente, en daar horen ook asperges bij. Ik maak ze meestal vrij klassiek: aardappels, witte asperges, sausje, zalm of ham en een eitje. Een andere variant is in stukjes door de pasta, ook met gerookte zalm, heerlijk. Dit boek / magazine gaf ik aan mijn zusje, boordevol allerlei recepten met asperges. Ik denk dat we binnenkort maar eens samen gaan koken!

Dit waren mijn favorieten van de maand mei. Óp naar juni. Maak er een mooie maand van!

Liefs VANBETS