Moois van … november!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
Moois van … november!

1)November is de maand van verjaardagen voor ons, waaronder de verjaardag van mijn vriend. Hij is dit jaar 35 geworden en we hebben dit gezellig gevierd met vrienden en familie. Ik vind dat verjaardagen goed gevierd moeten worden en versier dan ook altijd het huis met vlaggetjes, ballonnen en dit jaar ook met deze cijferballonnen van de Hema. En bij verjaardagen horen ook cadeautjes, wij pakken altijd goed uit. Zo kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag een etentje bij sterrenrestaurant Zarzo in Eindhoven cadeau, en voor zijn 35ste verjaardag trakteerde ik mijn vriend op een weekendje Ameland. Lekker samen uitwaaien, eten en chillen in onze suite in een hotel aan het strand. De blog daarover verschijnt waarschijnlijk eind november / begin december.

2) En bij een verjaardag horen natuurlijk ook mooie bloemen. Deze mooie bos kregen we van mijn schoonouders en de combinatie oranje, paars en groen staat heel fris in huis. Ik zorg eigenlijk altijd wel voor verse bloemen in huis, het staat vrolijk en ik vind het altijd een feestje om uit te zoeken. Gelukkig hebben we een hele fijne bloemist bij ons in de straat. Ik heb weleens gedacht aan een Bloomon abonnement, maar dan kan ik het niet meer zelf uitzoeken. Ook gun ik het een bloemist meer dan zo’n groot commercieel bedrijf.

3) Sint is in het land, de lootjes zijn alweer getrokken, en dus is het daarmee ook tijd voor pepernoten! Sinds ik vorig jaar de Pepernotenfabriek van Delft ontdekt heb, wil ik niet meer anders. Met name de smaken truffel en caramel-zeezout zijn favoriet. Zéker in combinatie met lekkere chocolade van chocolatier Alberdeco uit Gendt, het dorp waar ik opgegroeid ben. Gelukkig wonen mijn ouders er nog en nemen ze af en toe een lekker doosje mee. Heerlijk om zo’n bakje te maken, een kop thee te zetten en dan onder een dekentje ervan te genieten. Het kan zo simpel zijn.

4) Hoe leuk zijn deze pantersokjes! Ze zijn van het merk Beck Sondergaard en onder andere verkrijgbaar bij Sissy-Boy. Dit zijn ook van die leuke cadeaus, voor jezelf koop je meestal toch vaak wat meer basic sokken van de Hema of Tommy Hilfiger. Maar eigenlijk is het veel leuker om speciale sokken te dragen, ondanks dat bijna niemand ze ziet.

5) Nu de lootjes zijn getrokken is het dus ook automatisch tijd om te shoppen voor de leukste cadeautjes voor iedereen! Ik houd daar zó van; buiten lekker een beetje guur en schemerig weer, en dan heerlijk allerlei leuke winkels binnenstappen en cadeautjes shoppen. Mijn favoriete winkels in Eindhoven voor cadeautjes zijn toch wel de Sissy-Boy, de Bijenkorf, boekhandel Van Piere, Hutspot en Jolie spellen, echt zo’n ouderwetse spellenwinkel.

6) Boekentip van de maand: ‘De Heilige Rita’ van Tommy Wieringa. Volgens boekenvriend J. lijkt dit boek het meest op Joe Speedboot van alle boeken die hij daarna nog geschreven heeft. Daar werd ik enthousiast van, Joe Speedboot vond ik enorm goed, maar toen ik later Ceasarion las was ik echt teleurgesteld en een beetje afgeknapt op Wieringa, ik kwam niet door dat boek heen. Inmiddels heb ik het boek te leen en ben ik erin begonnen. De Heilige Rita gaat over Paul Krüzen, een man die al zijn hele leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens woont. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

07) Sinds kort zit er een Hutspot in Eindhoven en dit is zo’n ontzettend leuke en mooie winkel! Vol mooie kleding, stationery en woonaccessoires van goede kwaliteit. Echt van die mooie cadeaus waar je iemand anders erg blij mee maakt. Voor het nieuwe huis van mijn schoonzus en haar gezin kochten we dit mooie vaasje van Studio Nienke Helder. Mooi om een paar losse bloemen in te zetten en vervolgens een prachtig plekje in huis te geven. Uiteraard gaven we er een klein bosje bloemen bij. Voor in ons eigen huis hebben we ook wat inspiratie opgedaan bij Hutspot, waaronder een mooie klok en een grote vis van tegels voor in de keuken.

08) November is natuurlijk ook de maand van de pompoen. Naast dat ze er prachtig uitzien, zijn ze ook nog eens heerlijk. Mijn favoriete recept is een pompoensoep met salie en spek. Dit recept is te vinden op de Appie app. Het is een heerlijke machtige soep, serveer er lekker brood bij en meer is niet nodig. Smullen maar!