Moois van … oktober!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … oktober!’

01) Deze mooie blokpuzzel gaven we mijn nichtje onlangs cadeau toen ze twee jaar werd. Het is de Peanut & friend blokpuzzel van het merk Petit Monkey, een merk waar ik sowieso fan van ben en ik zelf ook diverse producten van heb. De puzzel bestaat uit 9 stevige blokken van karton, voor peuters makkelijk vast te houden omdat ze niet zo zwaar zijn. Je kunt er zes prachtige puzzels mee maken, extra aantrekkelijk voor de kinderen gemaakt vanwege de contrasterende kleuren. Een heel leuk cadeau voor peuters vanaf twee jaar.

02) Nu de herfst aangebroken is, is het tijd voor een nieuwe garderobe voor Doris. Omdat ze eind april geboren is en we sindsdien bijna alleen maar superzonnig en warm weer gehad hebben, is dat even omschakelen voor ons. Maar erg leuk hoor, shoppen voor een nieuw seizoen. Zo vind ik de babymaillootjes heel erg leuk, met een mooi jurkje of rokje erboven. Hoewel dat natuurlijk bij een baby nooit echt goed en netjes blijft zitten, mag dat de pret niet drukken. Deze gestreepte van Noppies hebben we in de kast liggen, maar ook de maillootjes van de Hema zijn erg leuk. Én bijkomend voordeel: nooit meer sokjes 100 keer per dag opnieuw aandoen of kwijt zijn.

03) Nu ik meer thuis ben en minder werk, vind ik het extra belangrijk en fijn als het thuis leuk en gezellig is. Daarnaast is interieurstyling een hobby van me en ben ik altijd op zoek naar de leukste items. Deze mandjes zag ik voorbijkomen op een vlog van De Huismuts en ik vind ze zó leuk om een plant in te doen en op een mooie plek in huis te zetten. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten, prijs varieert van €42 tot €84, via de site www.mambobaskets.be

04) Kijk nou wat een schatje! Dit model mutsjes voor baby’s vind ik zo ontzettend lief en een tikkeltje old skool, ik houd er wel van hoor. Het is van een heel mooi merkje dat ik laatst ontdekt heb, ze hebben ook mooie jumpsuits en andere kleding voor kinderen, Gray Label heet het. Ideaal voor zo’n gure herfstdag, maar wanneer het toch te warm is voor een wollen mutsje.

05) Tuinieren in de lente is natuurlijk het állerfijnst, lekker in het zonnetje, nieuwe plantjes de tuin in, een beetje kleur aanbrengen. Maar op de een of andere manier vind ik het ook altijd heerlijk om de tuin winterklaar te maken. Alles snoeien, opruimen, eventueel nog wat eenjarige plantjes voor in de herfst in de tuin zetten én natuurlijk de bollen de grond in. Nu wij tegenwoordig ook een geveltuintje hebben ben ik de afgelopen maand gaan shoppen bij het tuincentrum en heb ik het tuintje ingericht met vooral vaste planten, een boompje (Hibiscus / Chinese Roos) én heb ik een heleboel prachtige bollen de grond in gestopt. Kan niet wachten tot ze straks omhoog komen in het voorjaar.

06) Al een tijd denken we dat Doris misschien wel tandjes krijgt, toch is er nog niks te zien of te voelen. Voor de zekerheid hebben we alvast een koelbijtring van Sophie de Giraf gekocht en in de vriezer gelegd. We hebben ‘m nog niet geprobeerd, maar ik ben benieuwd hoe ze er straks op gaat reageren. En hopelijk verzacht het wat. Doordat de twee zachte ringen ook nog getextureerd zijn zorgt het tevens voor een zachte massage van het tandvlees. Op de oren en de hoorntjes kan ze ook lekker kauwen. Dus leuk voor Doris en ondertussen (hopelijk) functioneel.

07) Met mijn hoofd al bij de herfst en na toch een aantal koude ochtenden ben ik op pad gegaan voor een mooie winterjas. Mijn zwangerschapsjas van vorig jaar was op, uitgerekt en was gaan pillen, dus het was tijd voor een nieuwe mooie wollen mantel. Uiteindelijk ben ik heel goed geslaagd bij de Bijenkorf en heb ik deze roestbruine jas gekocht van Benetton. Dat is zo’n merk dat ik al lang draag, altijd goed zit en betaalbaar is. Ik vind ‘m extra leuk door de grote zakken, hij zit mooi op mijn schouders en is lekker warm. Een tijgerprint sjaal maakt ‘m helemaal af. Laat die kou maar komen!

08) De maand oktober staat toch altijd een beetje in het teken van kinderboeken en daarom sluit ik deze ‘Moois van …’ af met een prachtig nieuw kinderboek, namelijk ‘Vosje’ van Edward van de Vendel. Het zijn prachtige prenten van een felgekleurd oranje vosje, afgewisseld met foto’s die gebruikt zijn als achtergrond. Als een jong vosje per ongeluk in een kuil valt, begint er een droom zoals hij nog nooit heeft gehad. Hij beleeft zijn hele vossenleven opnieuw. Gelukkig is de redding nabij! Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Dit waren mijn acht favorieten van de maand oktober. Óp naar november! 
Maak er een mooi weekend van! Liefs VANBETS