Moois van … oktober!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor…
Moois van … oktober!

01) Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n enorme chocoladeliefhebber, behalve in de herfst. Dan vind ik het heerlijk om lekker bij een kop thee een stuk chocolade te nemen. Maar wel goede chocolade. Onlangs kwam ik deze repen tegen van de Dille en Kamille en met name die met karamel, fudge & zeezout lijkt me heerlijk. Snel een keer proberen!

02) Het wordt weer dikke truien weer en afgelopen maand heb ik dit heerlijke exemplaar van de Sissy-Boy in de sale aangeschaft. Ik was meteen verliefd op de colourblock print en die kleuren zijn fantastisch. De brons kleur is van een ander materiaal dan de rest van de trui, een soort glittergaren. Tot nu toe is deze trui mijn favoriet van de herfst, maar hopelijk komen er nog een paar mooie, nieuwe exemplaren bij komende winter.

03) Oktober en begin november is voor mij de maand met veel verjaardagen van vriendinnen en familie. Én dus ook de periode van veel mooie cadeautjes kopen, voor mij totaal geen straf. Voor een vriendin van mij kocht ik onder andere een zakje met bolletjes voor het voorjaar. Altijd leuk, nu in de grond stoppen en straks in het voorjaar ben je ze eigenlijk alweer vergeten en komen er allemaal mooie bloemen omhoog in je tuin. Om vrolijk van te worden!

04) De appelbollen van mijn oma kan ik bij lange na niet evenaren, die zijn echt meesterlijk, maar toch heb ik afgelopen maand weer een poging gewaagd. En ze waren lekker hoor. Heel simpel om te maken; appeltje schillen, met de appelboor het klokhuis eruit halen en vullen met rozijnen, suiker en kaneel, blokje boter bovenop. Vervolgens de appel ‘inpakken’ met bladerdeeg en bestrijken met eigeel en een beetje suiker. Smullen maar!

05) Ik koop nooit iets aan de deur behalve Kinderpostzegels. Dat vind ik een goede actie, en je houdt er zelf nog iets aan over. Dit jaar zijn het ook nog eens erg leuke van Jan, Jans en de Kinderen. Vorige week kwamen ze met de post.

06) Hoe schattig is deze! Superleuk als kraamcadeau of om te geven aan iemand die zwanger is. Dit knuffeltje met bijtring is van het héle mooie merk Lilluputiens. Naast dit merk zijn er nog een aantal supermooie en kwalitatief goede kinderspeelgoedmerken. Volgende week licht ik in mijn blog een aantal van deze mooie merken uit, ter inspiratie voor komende feestdagen.

07) Deze zitten zó lekker! Ik ben erg blij met mijn nieuwe sloffen van Toms, helemaal gevoerd zodat ze lekker warm en zacht zitten. De sloffen hebben een stevige zool, waardoor ze waarschijnlijk een tijd meegaan. Naast mijn roze instappers van afgelopen lente, waar ik ook heel blij mee was, ga ik lekker door met Toms deze herfst en winter.

08) Tot slot een cadeautip voor jong en oud: dit vogelmemory van de Vogelbescherming. Het spel bevat 25 setjes kaarten waarbij je de mannetjes- en vrouwtjesvogels van een soort bij elkaar moet zoeken. Spelenderwijs leer je ook nog de verschillende vogels en de sekseverschillen kennen. Een kijkje op de site van de Vogelbescherming kan ook geen kwaad trouwens, zo kan je je kind lid maken van de Vogelbescherming. Op die manier draag je bij aan de bescherming van vogels en krijgt je kind vijf keer per jaar het leukste natuurtijdschrift van Nederland voor kinderen. Sta je voor de klas? Dan kun je meedoen aan de Tuinvogeltelling voor scholen in januari en er is veel gratis lesmateriaal te vinden op de site. Nog een laatste tip, wat ik zelf de afgelopen jaren zelf heb gedaan in de klas is via live webcams alle avonturen van vogels zoals de ooievaar of de steenuil meebeleven, dit kan via ‘Beleef de lente’. Iedere dag tijdens de pauze keken we even of ze ‘thuis’ waren en of er al jonge vogeltjes geboren waren. Heel leuk om te doen.

Dit waren mijn 8 favorieten van de maand oktober.
Óp naar november!

Liefs VANBETS