Moois van … september!

Het is weer de laatste vrijdag van de maand, dus tijd voor:
‘Moois van … september!’

01) De maand september zit bij ons altijd vol verjaardagen, onder andere die van ons kleine nichtje, die twee jaar wordt. Als cadeau kochten we dit schattige tasje van Lilliputiens, waarmee ze rond kan stappen en wat dingen in kan bewaren. Kinderen vinden het altijd erg leuk om spullen ergens in te doen en weer uit te halen, en nu heeft ze haar eigen tasje. Om het extra leuk te maken stopten we er nog een klein pixieboekje in, jeugdsentiment!

02)  Zoals jullie vorige week al konden lezen waren wij in de maand september een lang weekend naar Zeeland. Even lekker uitwaaien en een favoriet van deze maand is dan ook de zee. Ik was er nog nooit geweest, maar het strand van Domburg is prachtig! We hadden ook veel geluk met het zonnige weer, maar ieder seizoen ben ik graag aan zee te vinden. In de winter is het er ook heerlijk, lekker warm aankleden, een wandeling maken en daarna snel naar binnen en aan de warme chocomelk met een pannenkoek. Omdat mijn zus dichtbij zee woont, ben ik ook vaak wel ieder seizoen een keer aan zee te vinden.

03) Al een tijdje ben ik op zoek naar een mooie stoffen slinger die lang meegaat en die we bij ieder feestje op kunnen hangen. Afgelopen maand kwam ik deze tegen van het merk Mimi’lou. Mooie kleuren en van goede kwaliteit. Ook leuk om standaard op de kinderkamer op te hangen.

04) Wij vinden het leuk om regelmatig nieuwe recepten uit te proberen en pakken er regelmatig een kookboek bij. Ons Italiaanse kookboek en ons soepboek gebruiken we het meest, we merken alleen dat we vaak niet veel inspiratie hebben voor vegetarische recepten, terwijl we toch zeker minimaal eens per week vegetarisch willen eten. Nu zag ik dit nieuwe kookboek van Ottolenghi en de titel sprak me meteen al aan: Simpel. Dit boek staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi smaak of verrassing. Deze komt op mijn verlanglijst voor de komende feestdagen denk ik.

05) Nu de écht warme dagen voorbij lijken te zijn, is het tijd om wat nieuwe kleding voor Doris te kopen. Kleding heeft ze nog genoeg, maar we moeten nog even op pad voor iets wat ze buiten aan kan als we gaan wandelen. Voor een echte jas is ze nog wat klein, dus we gaan eerder voor een lekker dik gevoerd vest en een warme voetenzak voor in de kinderwagen. Voor de herfst is dit bodywarmertje van de Zara ook een uitkomst. Deze kan mooi over haar groene of roze vestje en zorgt voor net wat extra warmte. En het ziet er leuk uit natuurlijk!

06) Zoals jullie weten kijk ik regelmatig op Etsy of er nog nieuwe items of shops worden aangeraden en ben ik ook zeker van plan om de komende feestdagen leuke cadeautjes via Etsy te kopen. Afgelopen maand stond deze tas bij ‘Onze keuzes voor jou’, en hij is zó mooi! Ik heb ‘m meteen even opgeslagen bij ‘mijn favorieten’. Het is een kameel leren tote tas met genaaide handgrepen, van het merk VermutAtelier uit Barcelona. Er zit aan de bovenkant een rits in, verder is hij lekker groot en de kleur leer is echt prachtig.

07) Sinds ik een paar maanden terug een Bloomon workshop gevolgd heb en een bos mee naar huis kreeg, ben ik toch wel fan van Bloomon geworden. De bossen zijn heel mooi en blijven lang staan, de mediumbos is echt dé eyecatcher in ons huis. Ook vind ik de verrassing heel leuk, je weet nooit precies wat je krijgt. Omdat ik het wel erg prijzig vind en ik bij de bloemenwinkel hier om de hoek ook prachtige bossen koop, heb ik besloten om af en toe een Bloomon bos te laten bezorgen, bijvoorbeeld als we veel thuis zijn of visite krijgen. Afgelopen maand kwam er weer een bos, de eerste van hun herfstcollectie ‘Cosy’ en deze is prachtig. Hij staat op dit moment nog volop in bloei en ik geniet er iedere dag van!

08) Echt een make-up meisje ben ik niet, maar áls ik make-up koop en gebruik, moet dit wel van goede kwaliteit zijn. Ik zie om me heen zoveel meiden met heel veel make-up, zo zonde! Een meer naturel look met bijvoorbeeld een mooie ooglook of een goede kleur op de lippen vind ik veel mooier. En leg één accent, doe niet alles door elkaar. Ik kwam dit oogpalet op de site van de Bijenkorf tegen en deze heeft echt práchtige groentinten, van het merk Charlotte Tilbury. Voor mijn ogen gebruik ik graag naturel- of groentinten, dit palet heeft het allebei. En mocht je uit willen pakken voor bijvoorbeeld een feestje, dan zit er nog een mooie groene glitter in. Nu al zin om ‘m te gebruiken!

Dit waren mijn acht favorieten van de maand september. Óp naar oktober!
Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs VANBETS