Tips voor een leuk kraamcadeau

De afgelopen maanden zijn we natuurlijk zelf verwend met de mooiste kraamcadeaus (stuk voor stuk echt heel leuke dingen gekregen). Maar er zijn ook de nodige baby’s geboren in onze omgeving, waardoor we zelf op zoek moesten naar een leuk kraamcadeau. Geen straf voor mij natuurlijk, want ik houd erg van het shoppen van leuke cadeaus. In mijn blog van deze week deel ik de leukste kraamcadeautips met jou!

TIP 1: BOEKJES! 

Dit is ons meest gekregen kraamcadeau en álle boekjes zijn stuk voor stuk heel erg leuk. Er zijn zo ontzettend veel mooie boekjes, daar kun je er geen genoeg van hebben. Heel leuk zijn de flapjesboeken, die vond ik vroeger zelf ook ergjhsdjhjsahd leuk. Heel mooi zijn de vilten flapjes van het boek ‘Beestje, waar ben je’? Het boek ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen’ is leuk voor als Doris straks iets ouder is. Iedere dag lezen we al een boekje en hoewel ze het verhaaltje natuurlijk nog niet begrijpt, kijkt ze wel naar de plaatjes en raakt ze de flapjes aan. Het is een gezellig moment met je kind, je leest voor, maakt er een verhaaltje bij, je kind hoort je stem, brabbelt wat terug. Allemaal goed voor haar ontwikkeling. Ook heel leuk zijn badboekjes. Afgelopen week heb ik het boekje ‘Wie zwemt er in de zee?’ van Wee Gallery gekocht als kraamcadeau. Dit boekje is zwart-wit maar wordt gekleurd als het in aanraking komt met water. Ook een tip dus.

TIP 2: MAAK HET PERSOONLIJK.

Zodra je de naam weet van het geboren kindje kun je ook kiezen voor een persoonlijk cadeautje. Ik vond dat heel leuk om te krijgen. Zo kun je kiezen voor een punniknaam in een mooie kleur (wel handig als je ervoor zorgt dat je de babykamer al gezien hebt voor een idee van kleur), of kies een mooi speenkoord of rammelaar met daarin de naam van je kind, bijvoorbeeld via Be Vintage Loved. Ook erg leuk vond ik de prent die we van mijn zussen kregen met daarop de naam en geboortekaartje en als kraamcadeau voor ons neefje gaven we een gepersonaliseerde Storytile, ook met naam en geboortedatum.

TIP 3: HOUTEN SPEELGOED

Kies voor mooi, houten speelgoed. Laat Intertoys links liggen en ga op zoek naar een mooie, authentieke speelgoedwinkel bij jou in de buurt. Die zijn overal te vinden. Wij hebben zelf het geluk dat we tegenover de mooiste speelgoedwinkel van Eindhoven wonen: De Vlinder. En in Nijmegen kwam ik vaak bij De Regenboog. Houten speelgoed gaat lang mee en kinderen spelen er graag mee. Ga voor een mooi merk zoals Haba, Janod, Lilliputiens of Grimms. Weet je het niet zo goed, dan kun je ook een cadeaubon van die winkel geven.

TIP 4: PAK HET LEUK IN

Ook de verpakking kan al een cadeau op zich zijn. Zo kregen wij van mijn ouders een kraamcadeaupakket, voor iedere dag van de kraamweek een cadeautje (sowieso een heel leuk idee!). Ze hadden alle cadeautjes verzameld in dit superleuke poppenbedje, compleet met lakentje en kussentje. Daar zie ik Doris straks wel mee rondstappen als ze iets ouder is. Ook kun je kiezen voor een rugzakje waar je nog een klein cadeautje zoals een boekje in kunt verstappen. Vorig jaar gaven we aan vrienden een mooi regenboogkoffertje met een boekje erin, dat was ook een schot in de roos. Die koffertjes zie je nu veel, ook bij Hema zijn ze er van Jip en Janneke.

TIP 5: MAAK HET ZELF!

Ben je een beetje creatief? Maak dan zelf een kraamcadeau. Zoals je wellicht in mijn babykamerblog hebt kunnen lezen hebben wij van onze oma’s lakentjes, een geborduurde handdoek en een geborduurde groeimeter gekregen. Heel waardevol. Ook onze moeders zijn creatief geweest en gaven ons gebreide dekentjes, vestjes en een gehaakte knuffel. Een vriendin gaf een supermooie zelfgemaakte luiertaart, deze heeft de hele kraamperiode staan pronken in onze woonkamer. Er zit tijd en moeite in en dat voel je als je zo’n mooi cadeau in ontvangst mag nemen.

TIP 6: SLUIT AAN BIJ HET SEIZOEN

Geef een cadeau wat aansluit bij het seizoen, dat is ook altijd leuk. Geef in de herfst bijvoorbeeld een boekje dat gaat over een bos. Kies in de winter voor een schattige wollen muts (kijk wel goed naar de maat, handig is om dit bijvoorbeeld in een maat te kopen waar het kind het jaar erna iets aan heeft) en ga in de zomer voor een leuk babyzwembadje. Zo kregen wij een heel schattig zwembroekje van Tumble ’n Dry cadeau, erg leuk. Houd met kleertjes ook rekening met het seizoen en de maat. Kleertjes in maat 50 en 56 hebben ouders vaak genoeg, geef iets vanaf maat 62 en bedenk dan even hoe oud het kindje dan is en in welk seizoen je dan zit. Ga voor een mooi merk dat ouders niet snel zelf zouden shoppen, bijvoorbeeld Petit Bateau, Little Indians of Sproet en Sprout.

 

Dit waren mijn zes tips voor een leuk kraamcadeau, ik hoop dat jullie er iets aan hebben!
Fijn weekend en tot volgende week!
Liefs VANBETS