VANBETS proeft: MOOD in Eindhoven

Nieuwe rubriek! In ‘VANBETS proeft’ geef ik mijn mening over een restaurant of lunchtentje waar ik onlangs ben geweest. Als verrassing trakteerde ik mijn vriend op een etentje bij MOOD in Eindhoven. We waren hier beiden nog nooit geweest, maar dit restaurant stond al wel een tijd op ons lijstje. Hieronder lees je wat we hebben gegeten en hoe wij deze avond hebben ervaren! Veel plezier.

fullsizerender-153

Aan het roer van MOOD staat Eveline Wu, chefkok, onderneemster en ambassadrice van de Aziatische keuken. Haar roots liggen in een klein dorpje op het platteland, vlakbij Shanghai. Eenmaal in Nederland maakte Eveline zich de Nederlandse taal meester en startte met werken in de horeca, net als haar vader, een Chinese chef-kok. In 1999 opende ze haar eerste wok-restaurant en later volgden nog 4 restaurants, waaronder MOOD.

Naast de Aziatische kaart is er ook een Franse kaart, die je ook met elkaar kunt combineren. Wij kozen voor het MOOD menu, een 4-gangen menu waarbij je per gang kunt kiezen uit meerdere gerechten. Op die manier kun je dus de verschillende keukens combineren, of gaan voor Aziatisch of Frans, net waar je zin in hebt. Ik vind het een leuk concept met het beste van 2 goede keukens.

Ook de sfeer was goed, het was maandagavond en het zat helemaal vol, een goed teken. Wel hadden we soms moeite om elkaar te verstaan. Een heel gemêleerd publiek, van jong tot oud, en van wat patserig met flessen Moet-champagne aan tafel tot het gewone publiek. Genoeg te bekijken in ieder geval!

Voorgerecht
Ik koos voor de Sushi roll, met zalm, tonijn, avocado, kushi garnaal en ebi garnaal. Ik heb al vaak in mijn leven sushi gegeten, maar dit was verreweg de lekkerste sushi ooit. Het zag er ook prachtig uit, daar begon het al mee. Het was zó goed en lekker, ik kan er nog van genieten. Op dat moment besloten we dan ook ter plekke dat we hoe dan ook nog een keer teruggaan om daar de sushiboot te nemen.
fullsizerender-142
Vriendlief nam de lichtpittige Thaise soep als voorgerecht, met stukjes kip en kokosmelk. Een lekker soepje, maar hij was een beetje jaloers op mijn voorgerecht.
fullsizerender-144
Tussengerecht.
Het leuke aan een viergangenmenu vind ik het tussengerecht. Dat bestel je normaal natuurlijk niet zo snel en het is vaak zo’n lekker hapje tussendoor. We kozen allebei voor de gestoomde coquilles, met knoflook en lente-ui. Ook deze gang was verrukkelijk. Wederom heel leuk geserveerd in een schelp, en door de soja-saus werden de beide keukens zelfs in één gerecht gecombineerd.
fullsizerender-145

Hoofdgerecht.
We dronken trouwens de hele avond Sauvignon blanc, was een lekker wijntje.
Na het voorgerecht en tussengerecht zat ik nog niet echt vol, wat ik juist heel fijn vond omdat ons nog twee gangen te wachten stond. Dat veranderde trouwens wel na het hoofdgerecht. Ik koos voor de licht pikante Koreaanse biefstukjes, met seizoensgroenten en rijst. Superlekker, maar veel te veel! De helft was ook goed geweest. Ik kreeg het ook niet helemaal op en heb wat stukjes de kant van mijn vriend opgeschoven. Ook dit gerecht was heel erg lekker, het had wat mij betreft nog wat pittiger gemogen, maar de smaak was perfect.
fullsizerender-147
Mijn vriend was meer op de Franse tour die avond en koos voor de zeebaarsfilet, met pompoen, kreeftensaus en frites. Ook dit gerecht was vrij veel, met 2 stukken zeebaarsfilet en een volle puntzak frites. De zeebaarsfilet was lekker op de huid gebakken en de combinatie met de kreeftensaus was erg lekker. Ook de frites waren op een aparte manier gebakken en lekker knapperig.
fullsizerender-148
Nagerecht.
De gangen werden vrij snel na elkaar geserveerd en na het hoofdgerecht zaten we echt even vol. De bediening vroeg dan ook netjes of we meteen al het nagerecht wilden of nog even wilden wachten. Dat laatste was het geval en het was prettig dat ze daar rekening mee hielden. We hadden de keuze uit een Grand dessert, wat een proeverij was van verschillende zoetigheden, of het Kaasplankje, met 4 verschillende kaassoorten en diverse garnituren. Ik ben dol op kaas, maar wat bij mij altijd het geval is, ik kan dat niet meer op na, in dit geval, 3 gangen. Past niet meer. Vandaar dat we allebei kozen voor het Grand dessert. Een zeer goede keuze, en we sloten dit diner af in stijl met een bolletje bosvruchtenijs, een ananascompote, creme brulee, een soort vloeibare mars in een glaasje en een stukje cheesecake. En ondanks dat ik nog vrij vol zat, waren ook deze hapjes stuk voor stuk zó lekker, dat ik het helemaal opgegeten heb.
fullsizerender-150
Conclusie.
Absoluut een grote aanrader wanneer je in Eindhoven bent. Werkelijk iedere gang was ontzettend lekker. Je kunt maar net kiezen waar je zin in hebt, Aziatische of Frans, en het is goed te combineren. Probeer zeker de sushi, al is het maar voor één gang, zoals ik gedaan heb. Het hoofdgerecht was wat veel, dat is het enige nadeel dat ik kan noemen. Fijne sfeer, prettige bediening, lekkere wijn. Er is ook een buitenterras waar je bij lekker weer kunt zitten. Wij komen hier zeker nog eens terug.

fullsizerender-146
Heb jij nog leuke restauranttips? Mail deze naar berichtvanbets@gmail.com en wie weet ga ik daar ook eens proeven!