Weekendje Breda

Al sinds jaren gaan mijn zusje en ik in februari even lekker weg in eigen land. Deze weekendjes staan altijd in het teken van lekker eten en shoppen. Dit jaar zijn we naar Breda gegaan, een supergezellige en heerlijke shopstad. In mijn blog van deze week neem ik jullie mee en deel ik onze favoriete adresjes.

Vrijdag
We besloten bewust om pas aan het einde van de week naar Breda te gaan, na de carnaval. Wat alleen al snel bleek was dat veel kleinere winkels (en vaak onze favorieten) juist deze hele week gesloten waren. We waren namelijk benieuwd naar Puick, een lunchtentje op de Veemarktstraat, en naar Noos31. Helaas gesloten. Wél een goede reden om nog eens terug te gaan! We begonnen onze stedentrip met een lunch bij In Kannen en Kruiken, een superleuk lunchtentje op de Veemarkstraat. Na heel even gewacht te hebben, zo druk was het, kwamen we te zitten aan een gezellig tafeltje en bestelden we onze lunch. Ik had zin in zoet en ging voor de wentelteefjes, mijn zus bestelde de wrap. Goede keuze en echt een aanrader. Ook als je trek hebt in een koffie met taartje.

Omdat we verder geen boekje, route of plan hadden, zijn we na de lunch lekker rond gaan slenteren door het centrum en hebben we op die manier een beetje de stad leren kennen. Ik vond het al meteen echt een gezellige en mooie stad. Niet al te groot, alles was goed te lopen, maar wel veel gezellige kleinere straatjes met de leukste winkels. Éen van de leukste kledingwinkels waar we in zijn geweest was Yaya. Ik kende het merk wel, maar wist niet dat ze er ook aparte winkels van hadden (binnenkort opent er ook een Yaya winkel in Nijmegen). Echt zó’n mooie winkel en de kleding is ook prachtig. Na wat research kwam ik erachter dat het een Nederlands merk is, dat Hollandse nuchterheid combineert met de passie van reizen naar het verre buitenland. Kleding moet comfortabel zitten maar mag ook uitdagend zijn. Dat uitdagende zit in de modellen, maar ook zeker in de prachtige, warme kleuren. Helaas kon ik vanwege mijn zwangerschap hier nu niet echt shoppen, maar zodra ik weer een beetje mijn oude figuur weer heb ga ik snel terug!

Aan het einde van de middag besloten we om in te checken bij ons hotel, zodat we ons even konden opfrissen voor de rest van de avond. We verbleven een nachtje in Hotel Sutor, heel centraal gelegen op de Catharinastraat. Prima hotel, niets bijzonders, maar door de centrale ligging wel perfect voor ons tripje, omdat we ook echt alleen maar slapen in het hotel en de rest van de dagen op pad zijn.

We hadden eigenlijk nog totaal geen plan voor het avondeten, en dat pakte onverwacht ontzettend lekker uit! In de buurt van ons hotel liepen we namelijk langs restaurant Floor. Het zag er zo leuk uit dat we besloten om niet verder te zoeken en naar binnen te gaan. We werden heel vriendelijk ontvangen en gelukkig was er nog een tafeltje voor twee vrij.

We begonnen met een lekker aperitiefje van vlierbloesem en wat brood met tapenade. Omdat we niet heel grote trek hadden, kozen we voor een 2-gangen verrassingsmenu van de chef, waarbij we konden kiezen uit voor- en hoofdgerecht, of hoofd- en nagerecht. Wij gingen voor het laatste. Het was zó lekker, we hebben echt heerlijk zitten eten. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende stukjes vlees, waaronder buikspek, en groente. We hadden als extra bijgerecht lekkere frietjes besteld. Na deze gang zat ik al behoorlijk vol, dus uiteindelijk een goede keuze om niet voor 3 gangen te gaan. Als nagerecht hebben we een heerlijk chocoladetaartje gegeten met passievruchtijs. En bij onze cappuccino kregen we nog een extra toetje, namelijk 3 heerlijke friandises. Omdat we deze écht niet meer op konden, en we het zonde vonden om niet op te eten, hebben we een bakje gevraagd en ze later op de avond, met een kopje thee erbij, in het hotel opgegeten.

Zaterdag
De volgende ochtend checkten we uit bij ons hotel en gingen we weer op pad. Op de planning van deze dag stond in ieder geval de wijk ‘Het Ginneken’. Deze hippe wijk kwam ik tegen op verschillende blogs over Breda, dus dat was zeker de moeite waard. Ook had ik inmiddels van boekenvriend J een tip gekregen: Grand Theatre Breda. Maar eerst natuurlijk op zoek naar een lekker ontbijtje! We hadden twee tentjes op het oog, Yirga en Sowieso. We besloten naar Sowieso te gaan en dat was een heel goede keuze. Echt een aanrader, een heel gezellig knus koffietentje met een lekkere kaart. We gingen ieder voor granola met yoghurt en vers fruit, een croissantje en samen deelden we een bananenbroodplankje. Goed begin van de dag!

Op weg naar de Ginnekenweg kwamen we langs Grand Theatre Breda. Ik hou van boekenwinkels in een bijzonder gebouw en dit was er weer eentje. Over een rode loper liep je de winkel binnen en eenmaal binnen stonden we stil en keken we eerst even rond, prachtig! Ze hadden een uitgebreide kinderboekenafdeling en de rest was vrij beperkt, maar dat maakte helemaal niets uit. De sfeer van deze winkel was al genoeg en we hebben er even lekker rondgestruind. Daarna liepen we naar de Ginnekenweg en dit is inderdaad een wijk die je gezien moet hebben als je een dagje of weekendje naar Breda gaat. Loop lekker de Ginnekenweg af en geniet van de leuke winkels en ga lekker koffie drinken en een taartje eten. Via de overkant loop je dan weer richting centrum, op die manier mis je niets!

Breda, wat was je leuk! Wij komen heel snel weer een keer terug!