Woonshoppen bij Ikea

Ieder jaar als de nieuwe brochure van Ikea op de mat valt ga ik er eens even lekker voor zitten en bekijk ik op mijn gemakje de nieuwe spullen van komend jaar. Niets fijner dan een echt boek om door te bladeren. Vervolgens plan ik een bezoekje om de collectie ook even in het echt te zien. Dit jaar deed ik dat samen met mijn zusje bij Ikea Duiven. In mijn blog van deze week deel ik mijn persoonlijke favorieten.

1: GOUD & GROEN

fullsizerender-165
Dit is een trend die mij al een tijdje aanspreekt; de combinatie van goud gecombineerd met groen. En dan bedoel ik niet letterlijk de kleur groen, maar groen in de zin van mooie planten. Eén probleem: mijn vriend houdt niet van goud. En je moet toch een beetje rekening houden met elkaar, dus met het goud beperk ik me tot mijn werkkamer, groen vindt ‘ie wel leuk, dus er is in iedere ruimte van ons huis wel groen te vinden. Naast de echte plant is de botanische print natuurlijk volop terug te vinden, op van alles. Een favoriet van mij bij Ikea was deze print, gedrukt op bijvoorbeeld een poef of kussen.

Deze print combineert superleuk met goud, zoals de bloempot en de stolp die ik heb gezien. Goud vind ik het leukst als subtiele accessoire. De stolp heb ik mee naar huis genomen.

2: DIY BLOEMPOT

fullsizerender-169

Toen we deze bloempot zagen, dachten we meteen: leuk, kijken waar we die kunnen vinden. Toen we dichterbij kwamen zagen we pas dat het eigenlijk een heel simpele witte bloempot was die je zelf met een porseleinstift kunt bewerken. Supersimpel, maar wel met een mooi en creatief resultaat. Ik doe dat eigenlijk nooit, vaak koop ik wat ik mooi vind en dat is het. Terwijl ik bij andere mensen net díe items waar ze zelf nog even met de kwast overheen zijn gegaan of die ze zelf hebben verzonnen en in elkaar gezet hebben het leukste vind in huis. Gelukkig is mijn zus daar een stuk creatiever en handiger in, dus ik kijk nog weleens wat af. Deze bloempot vonden we beiden een goed idee.

fullsizerender-170


3: PINK SWEET PINK

Tja, roze. Het blijft te heftig voor bij ons in huis, maar o, wat word ik er vrolijk van. Bij de Ikea hadden ze verschillende roze hoekjes ingericht. Het klinkt heel meisjesachtig, maar toch valt dat mee vind ik. Het geeft een warme uitstraling en is met heel veel kleuren en materialen te combineren, zoals hout, zwart/wit en goud. Mijn zus is wel gegaan voor een roze slaapkamer en I like it!

4: VOGELS

fullsizerender-173

Ik heb er maar even de trend ‘vogels’ van gemaakt, maar eigenlijk bedoel ik in het bijzonder dit vogelkussen. Zó mooi! En eigenlijk verdient dit kussen een eigen plek, op een stoel, waar hij helemaal tot zijn recht komt, bijvoorbeeld een mooie rotan stoel of een egg chair. Door de natuurlijke kleuren past het kussen eigenlijk bij iedereen in huis, maar toch valt hij op. Mooi nieuw item van Ikea. Wel grote kans dat je dit exemplaar bij meerdere mensen of in cafés gaat zien.

5: WERKPLEK

fullsizerender-176

Een inspirerende werkplek is belangrijk, zeker bij creatief werk. Nu heb ik inmiddels mijn werkplek al aardig ingericht, maar ik blijf het leuk vinden om te kijken hoe andere mensen hun werkplek vormgeven en wat zij belangrijk vinden, zeker wanneer je veel thuis aan het werk bent. Voor mensen die weinig ruimte hebben, zag ik dit leuke bureautje en opbergkast ineen. Een mooie designstoel en kleedje erbij en je hebt een heerlijke werkplek voor jezelf. Op de foto is ‘ie nog wat saai gestyled, ik zou veel groen op de plankjes zetten, een paar mooie ordners en de praktische spullen die niet uitgestald hoeven worden leg je mooi achter de gesloten deurtjes.

Ik hoop dat jullie, net als ik, ook een beetje geïnspireerd zijn geraakt om weer in huis aan de slag te gaan. En wie weet, met wat mooie spullen uit de nieuwe Ikea collectie!

Fijn weekend!

Liefs VANBETS